Nuri Şahin’den Beşiktaş finali öncesi açıklama!

PeLe

New member
Nuri Şahin’den Beşiktaş finali öncesi açıklama! Şahin, “Biz hazırız kupaya. Topun direkten içeri girip girmeyeceğini bilmiyorum ancak hem ekip, hem ben birebir vakitte kulüp kentin bu kupayı ne kadar istediğinin farkındayız” dedi.

Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde dönemin birinci yarısının ve kendi periyodunun değerlendirmesini yaptı. Şahin, kadrosunun Beşiktaş ile Katar’da oynayacağı Turkcell Muhteşem Kupa Finali öncesi fikirlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

“İKİNCİ YARI DAHA SERT VE GÜÇ GEÇECEK”

Nuri Şahin, nazaranve geldiği 2,5 aydan beri dönemin çok müspet geçtiğini söylemiş oldu. Nuri Şahin, “Belki bir iki puan daha fazla alabilirdik ancak geldiğimiz günden itibaren oyuncuların yaklaşımı, oyun ideolojimize yatkınlıkları, onlara verilen vazifeleri yerine getirme uğraşları olumluydu. Tahminen bir iki maç hariç aslında alanda görmek istediğimizi gördük. Umarım bunun üzerine koyarak ikinci yarıda tüm amaçlarımıza ulaşırız. Oyuncuların kişisel performansları çok uygun. Birkaç sakatlık hariç düzgün geçirdiğimizi düşünüyorum. Formsuz oyuncuların yavaş yavaş form kazandığını söyleyebiliriz. Yeni sistemde zorlanan oyuncular oldu fakat bu çok olağan. Şu andaki hava çok müspet. Lakin işin ciddiyetinde bir gruba sahibiz. İkinci yarının daha sıkıntı ve sert geçeceğini hepimiz biliyoruz” dedi.

“TRANSFER YAPMAK İÇİN TRANSFER YAPMAK İSTEMİYORUM”

Nuri Şahin, transfer çalışmalarının sürdüğünü, idarenin ve liderin bu mevzu üzerinde çalıştığını belirtti. Transfer pürüzleri olduğunu aktaran Nuri Şahin, “Kaldırabilirsek destek yapmak istiyoruz. Ekonomik kuralları zorlamadan, kulübü zora sokmayacak biçimde kalite desteği yapmak istiyoruz. Ben grubumuzdan da mutluyum lakin her kulübün istediği üzere destek yapmamız gereken bölgeler var. Transfer yapmak için de transfer yapmak istemiyorum. Buraya transfer olacak oyuncunun her şeydilk evvel düzgün bir insan olması, kulübe yakışır bir karaktere sahip olması lazım. Transfer yapmak için transfer yaparsak bir sürü oyuncu var lakin bize bir şeyler katması lazım. Her şeydilk evvel futbol kalitesi” tabirlerini kullandı.

“ARAMIZDAN AYRILACAK OYUNCULAR OLABİLİR”

Orta transfer devrinde ekipten ayrılacak oyuncular olabileceğini belirten Nuri Şahin, epey fazla müddet alamayan genç oyuncuların gelişimi için oynamaları gerektiğini söylemiş oldu. Şahin, “Aramızdan ayrılacak olan oyuncular olabilir. Performansından şad olmadığımız oyuncuları da lisana getirdik. Türkiye’de transfer devri geç başladığı için biraz daha vaktimiz var” formunda konuştu.

“DOĞUKAN’A ÇOK GÜVENİYORUM”

Doğukan Sinik hakkında görüşlerini aktaran Nuri Şahin, “Antalya’da Doğukan’a epey farklı bakış açısı var. Doğukan’ın futbolunu beğenmeyen, futboldan epey anlayan bir insan değildir açıkçası. Doğukan fazlaca farklı bir yeteneğe sahip hayli yeterli bir futbolcu. Evvel grup arkadaşı, kaptanı, hocası olarak ona epeyce güveniyorum. O da gösterdiğim inancı bugüne kadar boşa çıkarmadı. Üzerine çalıştığımız tabi ki birtakım noktalar var. Doğukan üzere yetenekli, performansı âlâ olan oyuncuların skora katkısı daha fazla olmalı. Biraz da şanssız. Attığı şutlar, direkten dönmeler, kalecilerin kurtarması falan ancak üzerine çalışıyoruz. Doğukan’ın performansında düşüş görmedim, istikrar yakaladığını düşünüyorum. O yetenekteki atletin performansını tüm döneme yayması lazım, bunu da yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ İKİNCİ YARIDA DAHA ÇOK MAÇ KAZANMAK”

Kasımpaşa maçında birliktee kaldıklarından dolayı üzüldüğünü söz eden Nuri Şahin, “Kasımpaşa maçını alsaydık başımızdaki puan gayesine ulaşacaktık. Düşüş yanlış olur zira baktığınız vakit 11 maç oldu. 3 de kupa maçı oynadık. 3 maç hariç epey olumlu futbol görüyorum ekipte. Tabi ki yenileceğiz, tabi ki maç kazanacağız, birliktee kalacağız fakat benim için oyun kıymetli. Her maç gruptan birebir performansı almak epey kolay değil. Açıkçası bu vakit alan bir şey. Amacımız ikinci yarıda daha epeyce maç kazanmak, istikrar sağlamak. Bunun sonucunda de puanları yakalayıp ligde daha rahat bir pozisyona gelmek. Bunlar birinci hedeflerimiz” dedi.

“ÇALIŞIYORUZ”

6 maçta son dakikalarda gol yediklerini belirten Nuri Şahin, “Kupa maçında yere yatırmaya karşıyım. Maçı 90+7’ye getirme, 90+3’te bitsin. Çok yerde yatan oyuncular oluyor. Net oyun dakikamızı oynasak birçok maçı bitirmişiz aslına bakarsanız. Galatasaray maçında yediğimiz gol tecrübesizlik. Üzerine çalışıyoruz. 90 artıda attığımız goller de var, yediğimiz gollerde var” formunda konuştu.

“KENDİMDEN ÇOK TOPLULUK İÇİN KUPAYI İSTİYORUM”

Devre içinde oyuncuların hayli fazla dinlenemediğini aktaran Nuri Şahin, şöyleki konuştu:

“Oyunculara en epeyce 3 gün müsaade verebildim. Ayın birinde akşam ekibi topladık, egzersize çıktık. Fizikî olarak dezavantaj olacaktır lakin baktığınız vakit da meslek için fazlaca büyük baht. Ayın 5’inde tek maçla Antalyaspor’a kupa kazandırabilecekler. Bunun avantajını da göz önünde bulundurursak ben bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Çok hoş bir maç bizi bekliyor. Hepsi hazır. Kadro bu maçı oynayabileceği için epey keyifli. Bir final oynuyorsun ve tek maçta kupa kazanabiliyorsun, bu motivasyon olarak kâfi. Bu ligdeki pozisyonun, Avrupa’daki konumunla alakasız. Ekstra motivasyona gerek yok. Bu tek maç, lige tesiri de olmaz. Bizim için epeyce büyük bir baht. Topluluk olarak epey istediğimiz bir kupa. Kendimden çok topluluk için, kulüp için istiyorum bu kupayı kazanmayı. İnşallah Allah nasip eder.”

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ”

Nuri Şahin, Harika Kupa maçında Beşiktaş’ın favori olduğunu belirterek, “Yüzdeye vuracak olursak da tabi ki favori Beşiktaş, zira erkeklerin kalitesi ortada. Başkan hocayla uygun bir çıkış yakaladılar. Güzel, hoş şeyler yapıyorlar. Açıklamalarını da fazlaca beğeniyorum. İnşallah epey başarılı olur. Lakin biz de hazırız kupaya. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Topun direkten içeri girip girmeyeceğini bilmiyorum lakin hem ekip, hem ben birebir vakitte kulüp olarak kentin bu kupayı ne kadar istediğinin farkındayız. O şuurla maça hazırlanıyoruz” sözlerini kullandı.

“İNSANLARLA birlikte BİR ŞEY KAZANMANIN HEYECANI VAR”

Genç yaşta bu nazaranve geldikten daha sonra futbol sorumlusu olarak birinci finaline çıkacağını belirten Nuri Şahin, “İnşallah nasip eder. Bende daha fazlaca beşerlerle birlikte bir şey kazanmanın heyecanı var. Eşimle konuşuyorum, ‘Kupayı alırsanız sabah havalimanına geleceğiz’ dedi. Onlarla paylaşmak istiyorum. Kulüp ortasında bunları paylaşmak epeyce hoş. Allah nasip eder kupa da gelirse hayli hoş olur” diye konuştu.

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor içinde 5 Ocak Çarşamba günü Katar’ın başşehri Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadı’nda oynanacak Turkcell Harika Kupa maçı, TSİ 20.45’te başlayacak.