Nouha Dicko: Konyaspor bulunduğu yeri hak eden bir grup

PeLe

New member
Nouha Dicko: Konyaspor bulunduğu yeri hak eden bir grup Gaziantep Futbol Kulübü’nün başarılı futbolcusu Nouha Dicko, Konyaspor ile oynayacakları maçın son hazırlıkları öncesinde yaptığı açıklamada, “Konyaspor düzgün bir grup lakin biz alanımızda kazanmak istiyoruz” dedi. Kendi performansı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nouha Dicko, bilhassa son Trabzonspor maçında fazlaca güzel oynadığını söylemiş oldu.

Gaziantep Futbol Kulübü, Harika Lig’in 14. haftasında alanında oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını yaptığı son idmanla tamamladı. İdman öncesi açıklama yapan Gaziantep takımının başarılı santraforu Nouha Dicko, Konyaspor maçı, kişisel performansı ve son oynanan Trabzonspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Konyaspor güzel bir kadro lakin biz alanımızda kazanmak istiyoruz”

Konyaspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve ligin yeterli performans gösteren kadrolarından birine karşı çaba edeceklerini vurgulayan Gaziantep FK’lı Nouha Dicko, “Konyaspor nitekim hayli âlâ bir ekip. Şu anda bulunduğu yeri de hak eden bir grup. Zira ligin başından beri sahiden çok güzel oyun oynuyorlar ve bunu her maç gösteriyorlar. Biz konutumuzda oynuyoruz ve onların aslında buraya gelip maçı kazanamayacaklarını bizim göstermemiz gerekiyor. Biz, göstereceğimiz performansla yeniden bir daha yeterli bir sarmala girerek Göztepe maçı ile bunu taçlandırmak istiyoruz ancak Göztepe maçından evvel bu maç var. Öncelikle bu müsabakadan 3 puan kazanarak daha sonrasında rahat bir seri yapmak istiyoruz” dedi.

“Kötü oynamıyorum, bilhassa Trabzonspor maçında fazlaca düzgün oynadım”

Gaziantep Futbol Kulübü forması altındaki kişisel performansı ile ilgili soruya da yanıt veren ve bilhassa son Trabzonspor maçında fazlaca yeterli oynadığını belirten Malili futbolcu Dicko, “Sezon başından beri berbat bir performans sergilediğimi düşünmüyorum. Rakamsal manada ben de daha fazla gol atmak isterdim lakin futbolda maalesef her şey hesaba uymuyor. Alana girip gol atmanız epey da kolay olmuyor her vakit. Ben genel manada yeterli bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Trabzonspor müsabakası benim açımdan dönemin kişisel manada en âlâ maçıydı. Grup ismine da fark oluşturduğumu düşünüyorum. Bu müsabakada yeterli bir performans gösterdim lakin birtakım kararlar adil olmayınca bunun bir ehemmiyeti kalmadı. Önümüzdeki süreçte de tabi ki gol sayısını arttırmak benim birinci önceliğim. Bunu yaparak kendimi de geliştirmem gerektiğinin farkındayım. Üstün Lig’de yeterli şeyler yapabileceğimi biliyorum. Bu kadro için de geldiğim günden beri âlâ performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. Bundan daha sonra da bunu geliştirerek devam ettirmeye çalışacağım” tabirlerini kullandı.

“Trabzonspor maçında kararlar hakikat alınsaydı sonuç epeyce farklı olurdu”

Geçtiğimiz hafta oynadıkları Trabzonspor maçı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan 29 yaşındaki Nouha Dicko, “Trabzon maçına dair şunu söyleyebiliriz, biz ve maçı izleyen herkes gördü aslında olup biteni. Şayet müsabakanın hakemi gerçek kararlar alabilseydi birebir kararı alacağımızı düşünmüyorum. Bilhassa ben iki durumda baş aktör olabilirim durumlarda fakat birinci konumda şayet gereken yapılsaydı ki bence yüzde yüz kırmızı karttı, ikinci konum aslına bakarsan olmayacaktı. Zira o oyuncu alanda olmayacaktı. Şayet birinci karar yanlışsız gelseydi aslına bakarsan biz birebir performansı gösterirdik. Lakin Trabzonspor tıpkı performansı gösterebilir miydi bu bir soru işareti. Biz bu hafta yaptığımız güzel şeyler üzerine odaklanmak durumundayız. Bu maçta yaptığımız epeyce fazla düzgün şey vardı. Çok düzgün oynadığımızı düşünüyorum ancak yalnızca kimi vakit kararı elde edemiyorsunuz. O müsabakada sahiden bu biçimde oldu. Her ne kadar hakem kararları konuşulsa da bunu da söylemek gerekir lakin bu maç bizim için önümüzdeki müsabakalarda umut ışığı olacak. Bu maçta âlâ bir performans sergiledik. Kadro olarak epeyce uygun şeyler gösterdik. Önümüzdeki müsabakalarda daha uygununu yapacağız” diye konuştu.