Neukölln'de göç tarihi olan insanlar böyle seçti

Mezopotamya

New member
“Burada doğdum, kızlarım burada okula gidiyor,” diyor Bay Asam, “Birkaç yüz çalışanı olan bir şirketim var, ailem her ay eyalete çok para ödüyor. “Bay Asam'ın görüşü açık.

35 yaşındaki Neukölln'deki gastro ve gıda endüstrisinde serbest meslek sahibi oldu ve şöyle diyor: “Her şeye rağmen, yabancı olarak görülüyorsunuz. Sadece Almanya'da başka hiçbir ülkede olduğu kadar çok hakımız var. Ancak bir göçmen olarak kabul edilmeyeceksiniz. “Asam'ın ailesi aslen Filistin'den geliyor. Bu nedenle, Tıpkı Neukölln'deki birçok kişi gibi, Federal seçimlerinde solu ilk oyla seçtiğini söylüyor.

Bu seçim bölgesindeki solun sola adlı adayı Ferat Koçak, seçmenlerin tam yüzde 30'unu birleştirebildi. Neukölln'de ilk kez sol için doğrudan görev kazandı – bu partinin ilki eski GDR alanında kazanamadı.

Hermannplatz ve Sonnenallee çevresinde Koçak'ın onay değerleri daha da yüksektir. Asam'ın ikinci sesi İttifak Sahra Wagenknecht'e (BSW) gitti. “Ben de Almanya'nın Ukrayna ve İsrail'e silah göndermesinin kötü olduğunu düşünüyorum, vergi paramı diğer ülkelere güçlendiriyor.” “BSW ayrıca halkın diğer tarafını da görüyor, Sahra da ABD yabancılarını görüyor.”

Ferat Koçak'tan bir poster: Neuköllner'ın yüzde 30'unu ilk oy verdi.Stephanie Steinkopf/Ostkreuz

“Die Linke herkes için Almanya'yı temsil ediyor”

Aslında, SPD'ye sesini vermek isterdi. “Scholz olmasaydı. Bir şansölye olarak yönetim kurulu genelinde başarısız oldu ”diyor 35 yaşındaki. Ve sonra itiraf ediyor: “Eğer sadece ekonomik yönüyle ilgiliyse, AFD'yi bile seçerdim,” diyor Bay Asam. Diyerek şöyle devam etti: “Ama göçmen geçmişi olan yabancılar ve insanlar için daha az hak istiyorlar.” Bununla birlikte, suçlu yabancıların sınır dışı edilmesi için olduğunu vurgular. Ayrıca Magdeburg, Aschaffenburg ve Münih'teki saldırıları önlemek için. “Hepimize kötü bir ışık atıyorlar. Suçlu olan herkes geri dönmelidir. “

Neuköllner Hotbrechtstraße'deki küçük kuaför Salon Studio 14'ün önünde, operatör Shadi arkadaşı Khaled ile birlikte oturuyor. Her ikisi de Suriye'den geliyor, 2016'da Almanya'ya geldi. “Ne seçerim?” Shadi'ye sorar. “Elbette Afd.” Kısa bir aradan sonra, “Elbette eğlenceliydi, her iki sesle de solu seçtim.” Shadi üç yıl önce doğallaştırıldı. Wahl-O-Mat'ten sesini vermesini istedi ve arkadaşlarınız ve meslektaşlarıyla görüştü. “Sol açıkça ortaya çıktı,” diyor 30 yaşındaki.

“Almanya için solun herkes için sahip olması benim için özellikle önemli. Beyaz ten rengi olan insanlar ister renkli insanlar olsun, herkese eşit muamele edilmelidir. Barış için sınır dışı etme yok ”diyor kuaför. “Ama aynı zamanda küçük şirketlerin tanıtımı, dükkanım için iyi bir vergi politikası.” Solun Suriye, Gazze ve İsrail ile işlenmesinin de onun için önemli olduğunu söylüyor. “Ama bu seçim kararımın sadece kısmi bir yönüydü.”

Berlin'deki seçim sonuçlarını kabul ediyor. “Sonuçta, burada Saksonya'da olduğu gibi sonuçlarımız yok. Bu yüzden dün seçimin sonucunu kutladık. “Arkadaşı Khaled de solu seçerdi, ancak henüz doğallaştırılmamıştı.” Bence Almanya ve siyaset vizyonunuz iyi. .

Omar da seçmemelidir. Ama eğer öyleyse, Friedrich Merz ve CDU'yu seçerdi, diyor. 2016 yılında Irak'tan hukuk öğrencisi olarak geldi, sadece Almanya'da paketler teslim etti ve şu anda kendi şirketi oldu. “Neukölln'de 600 müşterisi olan bir muhasebeci ofisi” diyor gururla. “İşe gidiyorum, çok fazla vergi ödüyorum. Ancak maalesef tartışmada böyle olumlu örnekleri asla duymuyorsunuz. “

Bunun yerine, maalesef birçok olumsuz örnek var. Bu nedenle Omar da Merz'i seçerdi. “Sorun yaratan davranmayan göçmenlerle uğraşmak söz konusu olduğunda tutarlıdır. Yeterince iş var, eğer sorun çıkarırsanız, sonuçları hissetmelisiniz. Suçlular sınır dışı edilmelidir. Haklı. “

Bir kuaför salonunun önünde Neukölln'deki kadınlar.

Bir kuaför salonunun önünde Neukölln'deki kadınlar.Stephanie Steinkopf/Ostkreuz

AFD'den korkmayın: “Dürüstçe çalışan insanlara da ihtiyaçları var”

42 yaşındaki Rami Kasemi ve karısı bunu farklı görüyor. Her ikisi de SPD'yi seçti, diyor. “Her iki sesle.” 2015'ten beri Almanya'da, aslen Suriye'den geliyorlar. 2023'ten beri çift vatandaşlıkları vardı, Federal seçimleri ilk demokratik seçimlerdi.

Kasemi, “Birçok parti göç konusunda katı, bu yüzden SPD'yi seçtik” diyor. Seçimden önce televizyon ve internet hakkında kendini kapsamlı bir şekilde bilgilendirdi. Friedrich Merz'in şimdi federal şansölyeyi koyacağı konusunda hevesli değil. “Ancak CDU, Merz ile üstte yönettikçe gösterilecek. Bu aynı zamanda koalisyon ortaklarına da bağlıdır. “

AFD'nin oyların yüzde yirmisinden fazlası ile düzgün bir şekilde büyüdüğü pek endişe duymuyor. “Kızlarım bir başörtüsü ile okula gidiyor. Bir AFD hükümeti ile başörtüsünün yasaklanacağından korkarım. Ama çalışıyorum, vergi ödüyorum, Almanca konuşuyorum, devletten para almıyorum. Bu yüzden AFD'den de korkmuyorum: Dürüstçe çalışan insanlara da ihtiyaçları var. “