Neden yosunlu tırnaklar aslında Bauhaus sanatıdır?

Mezopotamya

New member
Berlin-Charlottenburg’daki geçici Bauhaus arşivine girerken, ah, bir manikür salonunun ortasında nereye düştüm diye düşündüm. Oje şişeleri ve sim tozlarının bulunduğu masalar var ve büyük ekranlarda tırnak tasarımcılarının çalışmalarını anlatan Haberlar gösteriliyor. Küratörler Carla Huttenloher ve Magdalena Zagorski bana bu gündelik fenomenin Bauhaus’un tam anlamıyla gerçek sanat olduğunu açıkladılar.

İkili, “Eller Çiviler Üzerinde” sergisi için yaptıkları araştırmada birinin diğeriyle ilişkisini keşfetti. 18 Ocak’a kadar sürecek olan açığız.” “Manikür salonları şehrin her yerinde irili ufaklı her yerde. “Bir sokakta çoğu kez vitrinlerin arkasında başkasının elleri üzerine eğilen, tırnakları üzerinde çalışan kadınları görebilirsiniz” diyorlar.

Tırnak tasarımı, kendinizi şık kılmakla ilgilidir; hem genç hem de yaşlılara hitap eden bir şeydir. Ayrıca tırnaklarımı erik moru ile süslenmiş güçlü renklerle boyamayı da seviyorum. Biraz araştırma yapmak için müzeye gittim.

Ünlü Bauhaus tasarımındaki eserler

Bu, 20. yüzyılın başlarından itibaren özellikle açık ve basit tasarım hareketinin eserlerini barındırıyor. Magdalena Zagorski o zamanki amacını şöyle açıklıyor: “Bauhaus, bir zanaat okulu ile sanat kolejinin birleşimiydi.” Neyi fark ettin mi? Kesinlikle! Tırnak tasarımı aynı zamanda bir zanaat ve sanattır.

Sergilenen, Camilla Inge Volbert gibi tanınmış Berlinli tırnak sanatçılarının ve Studio Isla’nın kendin yap Haberları ve fotoğrafları, noktaların, yapay elmasların, piercinglerin ve renklerin tırnaklara nasıl uygulandığını gösteriyor. Her şeyi sitede uygulayabilirsiniz. Bu serginin amacı kendinizden bir şeyler yaratmaktır.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Tırnak işi kururken Haber istasyonunda Haberin Detaylarıın ve tarihin derinliklerine inebilirsiniz. Doğu Almanya dönemindeki Vietnamlı sözleşmeli işçilerle yapılan röportajlar, bazı tırnak tasarımcılarının göç geçmişini hatırlatıyor. Başka bir film sadece elleri gösteriyor. Sahipleri hakkında neler açığa vurdukları ve buna karşılık onların elleri hakkında ne hissettikleri ile ilgili.

Sergiyi düzenleyenler, tüm coşkuya rağmen bazen zorlu çalışma koşullarına dikkat çekmek konusunda oldukça istekli. İş malzemelerinden gelen güçlü kokular ve yetersiz ücret olumsuzluklardır. “90 dakika için 25 avro; bir şeyler ters gidiyor olmalı” diyorlar.

18 Ocak’taki atölyede sanatın her zaman yeni yollara girdiğini, neden tırnağa yosun düştüğünü ve benim nasıl farklı hareket ettiğimi anlatıyorum.