Neden Hertha-Ultra'ları o akşamdan beri sadece utanç verici buluyorum?

Mezopotamya

New member
Kapüşonlu biri “Ehhh” diye bağırıyor. “Kıpırdama!” Bugün perşembe, gece yarısından kısa bir süre sonra. Wedding'de bir arkadaşımla ıssız bir sokakta yürüyorum. İlk dürtüm: “Polisler”, belki birini arıyorlardır, durmak daha iyidir. Hiçbir şey yapmadık. Üç adam bize doğru yürüyor. Tehditkar duruş, agresif yüz ifadesi. Hepsi tüp eşarplarla kaplı, siyah outdoor ceketleri ve spor ayakkabıları giyiyorlar. Kesinlikle polis değiller. Peki ya sonra?

“Siz sendikacı mısınız?” diye bağırıyor kısa boylu, sırım gibi bir adam, tiz bir sesle. Telaffuzu tuhaf geliyor, şaşırdım, ağzına bakınca boksör ağızlığı taktığını görüyorum. Üzerinize yağmur yağdığında dişlerinizi korumak için oradadır. Kuvars kumundan eldivenlerle kaplı ellerine bakıyorum. Birine gerçekten zarar vermek isteyen herkes bunu giyer.

“Burada ne yapıyorsunuz, sendikacı mısınız?” Yüz maskesinin ardından biraz daha sessiz ama daha da tehditkar bir şekilde bize tıslıyor. Ne oluyor burada, hayatımda ilk kez nedenini bilmeden sinirleniyorum? Peki Sendikacılar hakkındaki aptal sorunun amacı nedir? Bunun futbolla ilgili olduğu kesin. Ama Alte Försterei'ye hiç gitmedim. Bu adamlar nasıl benim Union'la bir ilgim olduğu sonucuna varıyorlar?

Futbol taraftarlarının bu davranışına alışık olmadığım söylenemez. Dresden yakınlarında büyüdüm. İlk kez Dinamo Dresden maçına gittiğimde sonrasında korkunç isyanlar yaşandı. Bölgesel lig, kötü futbol, kötü ruh hali ve çok sayıda Nazi holiganı, o zamanlar statüko buydu. Dinamo maçlarında sis bombalarının patladığını, ziyaretçi bloğuna roketlerin uçtuğunu ve Energie Cottbus taraftarlarının üzerinde büyük harflerle “Yahudiler” yazan bir pankartı kaldırdıklarını gördüm. Yahudilerdeki D, Dinamo Dresden'in logosudur ve kötü olan şey şu ki, Dinamo hayranları da bu pankart tarafından kışkırtıldığını hissettiler. Futbol tutkunu olarak geçirdiğim süre kısaydı; erkek egemen taraftar kültürü beni tiksindiriyordu.

Bu bir soygun!

Daha sonra maç günlerinde tramvayda sadece düzgün ayrımlı, siyah North Face ceketli ve agresif bakışlı adamları gördüm. Bazen saçma sapan şeyler bağırıyorlardı ama onlarla hiç sorun yaşamadım. Muhtemelen av planına uymadığımdan, rakip takımların taraftar kıyafetlerini giymediğimden, yeterince solcu radikal görünmediğimden ve “yabancı” görünmediğimden de kaynaklanıyor olabilir.

Ve tam olarak geçmişin dar görüşlü Dinamo hayranlarına benzeyen üç adam tehditkar bir şekilde bize bakmaya devam ederken, Haberin Detaylarıda bir motorun uğultusunu duyuyorum. Caddenin ortasına bir araba park edilmiş. Orada aynı kalibrede bir adam oturuyor. Bence birbirlerine aitler. Kaçış arabası. Bu gerçek bir soygun!

Roller net bir şekilde atanmıştır. Biri arabayı sürüyor, biri saldırıyı koordine ediyor ve ikinci sırada duruyor, en genç görünen yüz maskeli ve kuvars kumu eldivenli iki adam da zincirin sonunda. Harekete geçmelisiniz ve eğer işler ters giderse sonunda bunun hesabını vermelisiniz. Muhtemelen hâlâ kendilerini kanıtlamaları gerekiyor diye düşünüyorum ve maskeli adamlardan biri yüzünden düşüncelerimden ayrıldım.

“Bir kelime daha edersen gerçek bir dayak yiyeceksin.”

“Renkler nerede?” tısladı. “Sırt çantan burada!” Sırt çantamı çıkarmak istiyorum ama bu onun için çok yavaş. Kabaca omuzlarımdan koparıyor. Fjällräven'den aldığım, açması çok zor olduğu için aslında hiç kullanmadığım koyu yeşil bir trekking sırt çantası. Ceket dışında boştur. Maskeli adam büyük eldivenleriyle maskeyi açmaya ve birbirine dolanmış askıları çözmeye çalışıyor; Elbette bu pek işe yaramıyor. Hareketleri giderek daha telaşlı hale geliyor, diğer ikisi de sinirlenmeye başlıyor, ben de içten içe gülmeye başlıyorum. Ne kadar beceriksiz olabilirsin?

On dakika gibi gelen yaklaşık 20 saniyenin ardından ağız koruyucu adam bunu yaptı. Sürpriz: renk yok. Sırt çantamı yere fırlatıyor. “Bu neyle ilgili?” Aniden, sakin bir sesle, dürtüyle sordum. Hâlâ erkek egosuna yönelik o utanç verici hakaret ya da beni bazı şeylerin üstüne çıkmak istememeye iten bir şey var. Bu da demek oluyor ki burada her şey daha da kızışabilir. Motor çalışırken arabaya doğru koşan üç adam aniden geri dönerler. “Bir kelime daha edersen gerçek bir dayak yiyeceksin” diyor biri. Daha sonra arabaya atlayıp hızla uzaklaşıyorlar. Hala Potsdam plakası olduğunu görebiliyorum.

Bu da neydi şimdi? Arkadaşım ve ben birbirimize her şeyin yolunda olduğuna dair güvence veriyoruz ve birbirimize veda ediyoruz. Boş sokaklarda tek başıma yürüyorum, adrenalin azalıyor ve birden hiçbir şey yolunda gitmiyor. Gerçekten korkuyorum. Geçen ve park etmiş arabaların plakalarına paranoyakça bakıp duruyorum, plakanın üzerinde “P” harfini arıyorum. Ancak erkekler artık görünmüyor.

Sadece birkaç utanç verici adam

Sonunda evde yatağıma uzanıp uyuyamadığımda ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Dört saldırgan adamın perşembe akşamı Potsdam'dan Wedding'e gitmekten daha iyi yapacak işleri yoktu. Boya, yani sprey kutuları ve Union hayranları arıyorlardı. Hertha hayranları olduklarını tahmin ediyorum, muhtemelen aktif hayran kitlesinden, yoksa bu kadar profesyonelce hareket etmezlerdi. Sendikacıların yanı sıra şehirde çok sayıda futbol grafitisi yazanlar da sadece onlar.

Muhtemelen, sanırım, bir Union oyuncusu Hertha'nın grafitilerinden birinin üzerine sprey sıkmıştı. Bunu şehir otoyolunda araba sürerken sık sık görüyorum. İki kamp gerçek bir savaş yürütüyor. Ve suçluyu ararken muhtemelen olası fail olarak beni hedef aldılar: Fjällräven sırt çantası ve gözlükleriyle o akşamki son aptal öğrenciye benzeyen bir adam.

Hertha haydutlarının empatisinin çoktan dostu düşmandan ayıramayacak kadar zayıflamış olması mümkün. Artık kendini hissedemeyecek kadar küçüksün. Sırf dostlarının önünde isim yapmak için geceleri başka erkekleri avlamak için her şeylerini bırakan dört adama biraz üzülüyorum. Ama hepsinden önemlisi, onları utanç verici buluyorum. Ne zaman bir Hertha hayranını görsem kendi kendime şunu düşünüyorum: Peki siz de böyle insanlarla aynı eğriyi paylaşıyor musunuz?