“Neden doğuda her şey olmasın?”

Mezopotamya

New member
Friedrichsain'deki Spor ve Rekreasyon Merkezi'nin (SEZ) planlanan yıkılmasını önlemek için Cumartesi günü vatandaşların girişimlerinin bir protestosu vardı. Yaklaşık 100 kişi SEZ girişimini herkes için izledi!

Konuşmalara ve röportajlara ek olarak, müzik, uygulamalı dans şovları ve açık hava sauna da vardı. Bunlardan biri, Prenzlauer Berg'den Tobias. 32 yaşındaki Berliner Zeitung'a şöyle diyor: “SEZ'deydik. Her şeyden önce, dalga havuzunu hatırlıyorum. Ve güzel bir deneyim. Benzersiz bir deneyim. Yedi ya da sekiz yaşındaydım. Uzun bir süre SEZ'de hiçbir şey yapılmadı. Ama bir araya gelmiyor ve bir araya gelmiyor. Hala iyi durumda.

Babası 72 yaşındaki Heinz, düğünde yaşıyor ve kabul ediyor: “Yüzme havuzunun her zaman çok büyük olduğunu düşündüm. Dışarı çıkabilir, güneşte yüzebilirsin, harika. SEZ tekrar mevcut olmayan harika bir topluluktur. Tekrar onaramazsınız. Senato şimdi, yıkım için hazır olduğunu öne sürecek herhangi bir fotoğrafla yapmaya çalışıyor.

Wendorff: “SEZ'in yıkılması gerektiği gerçeği çok acıtıyor.”

78 yaşındaki Karl-Heinz Wendorff, daha sonra SEZ'de kaydedilen “Tıp-Notlar” moderatörü de üzgündü. Diyor ki: “SEZ'in yıkılması gerektiği gerçeği çok incindi. Hayatımın bir parçası, gençliğim. İnsanlar benim tarafımdan eğlenmek için sırada durdu. Unutulmaz saatler.” Hala “yüzerken ücretsiz bilet için ücretsiz bilet römorkör” hatırlıyor. Devam etti: “Burada yeni bir şey yaratılana kadar sonsuza kadar sürecek – eğer hiç. Diğerleri gibi o da yıkılmaya karşıydı. “SEZ dünya standartlarında. Dairelerin inşa edilmesi gerektiğini anlıyorum. Ama SEZ o kadar çok insanı mutlu edebilir. Yıkmanın burada bir şey olması için tehdit etmek zorunda kalması utanç verici.”

Ayrıca karısı Dagmar Wendorff şunlardır: “Çok güzel anılar. Oynayan çocuklar, buz pateni pistinde jimnastik. Her şey tek bir yerde. Böyle bir şeyin korunmaması gerektiği için çok kötü. Tekrar SEZ gibi bir şey yok. Küçük para için sağlam bir şeydi. Tüm nesiller burada yüzmeyi öğrendi.” Ve sonra 83 yaşındaki ne yazık ki: “Neden doğuda her şey olmasın?”

SEZ yıkılmalı ve TV'de görülebilir

Vatandaşların ellerinde ve herkes için SEZ'de yaygın olan girişimler! yıllardır SEZ'i korumaya kararlıdır. Herkes için Sez! Web sitenizde beş yıllık bir moratoryum çağırıyor ve binayı kullanın. Bu dönemde, SEZ'nin kentsel gelişimine ilişkin bir rekabet içeren bir planlama süreci yapılmalıdır.

Friedrichsain'deki mülk, 2003 yılında Berlin Eyaleti tarafından o zamanki finans senatörü Thilo Sarrazin'in yatırımcı Rainer Löhnitz'e sembolik bir euro için satıldı. Dönüşten yıllar sonra kayıplar yapan tanınmış GDR eğlence havuzu Aralık 2002'de kapatıldı. O zaman, alıcı 2007 yılına kadar SEZ'de bir banyo şirketi oluşturmak zorunda kaldı.

Ancak planlar ilerlemedi. Federal Adalet Mahkemesi'nin (BGH) kullanımı ve kararında yıllarca süren yasal anlaşmazlıktan sonra, ülke şimdi tekrar mülke sahip. 2024'ün başında Berlin'in yüzlerce daire ve bir okul inşa etmek için evi yıkmak istediği bilindi.

Geliştirme planına göre, toplam 500 daire oluşturulacak. Senato Kentsel Kalkınma Bakanlığı'na göre, Landsberger boyunca Allee'nin ticaret, perakende ve spor ve eğlence kullanımları için de planlanıyor. Langenbeckstrasse üzerine spor olanakları olan bir okul inşa edilecektir.

Ortaya çıkan spor tesisleri, müfredat dışı sporlar ve kulüplerin oyun amaçları için okul günleri dışında kullanılabilmelidir. Geliştirme planı ayrıca çok fazla yeşil ve ağaç sağlar. Ayrıca, mevcut yapı malzemelerinin eski SEZ binasından nasıl yeniden kullanılabileceğini de kontrol ediyor.

En son medyada, SEZ tamamen farklı bir nedenden dolayı oldu. “Krank Berlin” hastane serisi şu anda eski GDR Fun havuzunda çekilen Apple TV+'da yayınlanıyor.