Mustafa Cengiz: Aslan üzere futbolcular

PeLe

New member
Mustafa Cengiz: Aslan üzere futbolcular Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz, yeni transferler Aytaç Kara ve alpaslan Öztürk’ün imza merasiminde konuştu.

Cengiz, Alpaslan Öztürk’ün savaşçı ruhta bir oyuncu olduğunu belirterek, “Aslan üzere futbolcular karşımda. Onları görür görmez epey keyifli oldum. Türk insanı, verilen kelamlar, genel eğilimler açısından bu Anadolu delikanlılarını ayrıyeten kutluyorum. Kimseye laf atmıyorum. Her söyleyeceğimi açık söylerim. Bu da niçinse kalıplara uymuyor. Alpaslan’ı epeyce uzun müddetten beri izliyorum. Her ikisi de 1993 doğumlu. Bu fazlaca kıymetli. Genç futbolcular. Bizde 30’una yaklaşan futbolcuyu çabucak yaşlandırıyorlar; lakin o denli değil. Alpaslan’ın verdiği çabayı unutmam mümkün değil. Şahsen benim daima beğendiğim bir futbolcuydu. Ben hiç bir vakit oyuncu seçme lüksüne sahip bir lider olmadım. Seçmem de. Her vakit teknik takıma bırakırım. Ozan Kabak hariç… Alpaslan’da savaşçı karakterini daima gördük. Attığı penaltıları, soğukkanlılığını, alanda vefatına verdiği çabayı izledik. Birebir çabayı Galatasaray’da da yapacağına inanıyorum. Alpaslan üzere beşerler bulunduğu her gruba güç ve ruh katar. Bunu biliyorum.” tabirlerini kullandı.

Aytaç Kara’yı uzun vakittir takip ettiklerini vurgulan Cengiz, şu tabirleri kullandı:

“Aynı kelamları Aytaç için de söylemek durumundayım. Aytaç’ı da Eskişehirspor, Trabzonspor ve Bursaspor periyotlarından beri izledim. Bir teknik yöneticinin arayabileceği bir futbolcuydu. Bizde o biçimde Felipe Melo vardı ve taraftarımız onu epey severdi. Başını toptan sakınmayan üslupta futbolcular. Onların daima bizde olmasını istemişimdir. Ne hoş ikisi de ortamızda. Ben ayrılıyorum ancak şunu bilsinler ki bizim kalplerimiz onlarla. Başkanlığa kim gelirse gelsin, onlar da bu bedelli oyuncularımızla birlikte olacaklar. Tek istirhamım yönetici ve gibisi sürtüşmelerine girmesinler. Kim onlara mevzu açmak istiyorsa o yerden kalsınlar. Bizden de olabilir, öteki yerlerden de olabilir. Dinlemesinler. Yöneticilerin çektiği eza ve kaygılar hayli farklı, sizin uğraştıklarınız epey farklı. Siz direkt bizi alanda temsil ediyorsunuz. Biz de bu biçimde bir vesile ile çıkıyoruz. Bunu bile eleştirenler olacaktır. Birincilerin ve enlerin kulübüyüz. Benim de imza merasimine bu tele konferans ile katılmam bir birinci oldu sanırım. Bundan onur duyarım. Futbolcu kardeşlerimize epeyce teşekkür ediyorum. Candan ve samimi olarak, sonuna kadar Galatasaray için çaba, aileleri için çaba, topluluk için uğraş istiyorum. Bunu yapacaklarına da inanıyorum. Sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”

ABDURRAHİM ALBAYRAK: “CAMİAMIZA İYİ OLSUN”

İmza merasiminde açıklamalarda bulunan Abdurrahim Albayrak, “Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk, aslan üzere aslan oldukları için şahsım ismine, liderimiz Mustafa Cengiz’in ismine hayli teşekkür ediyorum. Galatasaray’ı seçtiler. Galatasaray’ın kasasından bonservis için hiç para çıkmadan biz bu iki kardeşimizi Galatasaray’a kazandırdık. Topluluğumuza güzel uğurlu olmalarını temenni ediyorum. Topluluğumuza güç katacaklar. Daima birlikte olacağız, birlik olacağız. O hoş günlere daima bir arada koşacağız. Hem Alpaslan Öztürk’e hem Aytaç Kara’ya yuvalarına güzel geldin diyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Güzel olsun.” diye konuştu.