Müzikal yeteneğiyle takdir edilen bir balerin işitme kaybıyla mücadele ediyor

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Angle, kendisi ve Mearns'in müziği benzer şekilde dinleyebilmelerinin ve tepkilerinin aynı dürtülerle yönlendirilebilmesinin yardımcı olduğunu söyledi. Bu nedenle “bedenim, sinyalim ve nefesim ona ritmin ve temponun ne olduğunu söylemesine de yardımcı olacaktı” dedi.

Mearns, işitme kaybı olan dansçıların sayısını duyduğunda şok olduğunu söyledi. “Umarım onlara bu konuda bir şeyler yapma konusunda ilham verebilirim” dedi. “Herkesin işitme cihazına ihtiyacı olduğunu söylemiyorum. Herkes farklıdır. Bu nedenle tüm testleri yaptırmanız gerekiyor.”

On yıl önce ilk kez kendi işitme duyusuyla ilgili bir sorun yaşadı. Brezilya'da metal bir salonda yaklaşık 100 davulcunun bir saat boyunca çaldığı karnaval provasında yer aldı. Spor salonundan çıktığında artık duyamadığını ve bunun birkaç gün sürdüğünü söyledi. New York'a döndüğünde doktora gitti ve her iki kulağında da alçak seviyede işitme kaybı olduğunu öğrendi. “Günlük olarak gerçekten zarar görecek kadar kötü değildi” dedi. “Bu olayın gerçekleştiğini biliyordum ve kulaklarımı kontrol ettirmek istedim.”

Ama daha da kötüleşti. Mearns, salgın sırasında şunu fark ettiğini söyledi: “Bir sorunum var çünkü insanların maskelerle konuştuğunu duyamıyorum. Sonra şunu fark ettim: Durun, ağzını göremiyorum. O zaman sanki bendim Dikkat İnsanlar dinlemek yerine konuşurlar. Dudaklarını okudum.”

Röportaj verme ve sohbetlere katılma konusunda gergindi. Piyanistlerden daha yüksek sesle çalmalarını istemekten utanıyordu. Geçen yıl sakatlıklar yaşadı ve “benim için her şey dağılıyormuş gibi” hissettiğini söyledi. “Bunun aynı zamanda hayatımın bu kadar kapalı ve karanlık olmasına katkıda bulunan büyük bir şey olduğunu ve bu konuda bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm.”

Mearns, sorunu, yani nöral işitme kaybını saptamak için bir dizi testten geçti. Ekim ayında kendisinin de kullandığı işitme cihazları için en iyi seçeneği bulmak amacıyla odyologuyla birlikte çalıştı. Bunları hissedemiyor ama vücudundaki titreşimleri, dönerken havayı, sıçramalardan kaynaklanan iniş yankılarını ve sivri ayakkabılarının sesini daha iyi fark etmesini sağlıyor.