Miralem Pjanic’in tek rakibi Messi!

PeLe

New member
Miralem Pjanic’in tek rakibi Messi! Beşiktaş’ın stoper alarak transferi noktalaması bekleniyordu. Lakin şapkadan dünyaca ünlü orta saha Miralem Pjanic çıktı. Barcelona’nın bir dönem evvel bonservisine 60 milyon Euro ödediği 31 yaşındaki Boşnak futbolcu, bu dönem siyah beyazlı forma altında çaba edecek. Yalnızca futboluyla değil, saha haricindeki faal ömrüyle da dikkat çeken Kartal’ın yeni yıldızının hayatından öne çıkan tüm ayrıntılar şu biçimde:

Tek rakibi Lionel Messi

Pjanic, frikiklerde Lionel Messi ile yarışıyor. Yıldız orta saha, Serie A’ya transfer olduğu 2011-12’den bu yana Avrupa’nın beş büyük liginde Lionel Messi’nin (36) akabinde en çok frikik golü atan oyuncu pozisyonunda. Barcelona ile 2024 yılına kadar mukavelesi olan Pjanic, tam 16 kere frikikten ağları havalandırdı. Frikikleriyle efsane Juninho Pernambucano da kendisinden daha sonra gördüğü en düzgün frikikçinin Pjanic olduğunu söylemişti.

Savaştan hemilk evvel taşındılar

Pjanic, 2 Nisan 1990’da, o periyot Yugoslavya’ya bağlı olan Bosna’nın Tuzla kentinde doğdu. Bosna Savaşı’nın patlak vermesinin eşiğindeyken babası Lüksemburg’da yarı profesyonel bir grupla kontrat imzaladı. Bu da Pjanic’in ve annesinin inançlı bir biçimde yaşamasını sağladı. Pjanic, Lüksemburg’un alt yaş ulusal ekiplerinde oynadı. çabucak sonrasında Bosna Ulusal Takımı’nı seçti, Bosna’nın kendisindeki yeri için de şu sözleri kullanmıştı: “yaşamım boyunca Bosna’dan uzakta yaşadım fakat konutumun ortasında Boşnakça konuştum, ülkemin adetlerini yaşattım. Bosna benim içimde.” Boşnakça, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Lüksemburgca konuşabiliyor. Türkçe’yi az da olsa biliyor.

Miralem Pjanic ile hekim içindeki ‘Tuzla’ diyaloğu

Transferi yetiştirmeye çalışan Beşiktaş İstanbul’a iner inmez Pjanic’i sıhhat denetiminden geçirdi. Hastanede ise kahkaha tufanı koptu. Gece geldiği sıhhat denetiminde bakılırsavli hekim doğum yerini sorarken, dünyaca ünlü yıldız Bosna Hersek kenti olan “Tuzla” karşılığını verdi.

Hekimin heyecanla “Ben de Tuzla’da oturuyorum” demesi üzerine kahkaha koptu. Pjanic gülerek “Hangi Tuzla?” cevabını verdi. bakılırsavli ise “Pendik’ten daha sonraki Tuzla” derken, Pjanic ise “Fark etmez, bize her yer Tuzla. Fakat benimki Bosna Hersek’te” sözlerini kullandı.

“Salih Uçan hayli yetenekli”

birebir vakitte Roma’dan ekip arkadaşı Salih Uçan’ı hayli sevdiğini belirten Pjanic “Kader bizi yeniden buluşturdu. Salih teknik ve hayli yetenekli oyuncu. Artık birlikte oynayacağız. Beşiktaş’ta” dedi.

Bülent Timurlenk: Yerini Salih dolduracaktı

Spor müellifi Bülent Timurlenk bugünkü köşe yazısında Beşiktaş’ta bir daha bir ortaya gelen Salih Uçan ve Miralem Pjanic’in ortak yazgılarından bahsetti.

İşte Timurlenk’in Sabah Gazetesi’nde yer alan yazısı:

“Lyon almasını bildiği üzere, satmasını da yeterli bilir. Miralem Pjanic, Roma’nın kapısından girdiğinde Totti ve De Rossi’li takımda kendine yer buldu. İki yıl daha sonra kapıdan bir Türk genci girdi. Salih Uçan 20 yaşındaydı ve o günlerde Roma Kulübü’nde konuşulan, fiyatı yükselen Miralem Pjanic’in satılması halinde Salih’in onun durumuna hazırlanacağıydı. O dönem orta sahaya Nainggolan’ı da alan ve takımında bugün Trabzonspor forması giyen Gervinho da bulunan Roma’da tanıdık bir isim daha vardı: Adem Ljajic.

“Serie A’nın bir numarası oldu”

Juventus arka geriye şampiyonlukları kazanırken Pirlo yolun sonuna gelmişti. Agnelli Ailesi, ligin fark yaratan oyuncularını kaçırmazdı. Pjanic’e 32 milyon Euro ödediler. 4 dönemde 4 şampiyonluk kazanan Pjanic, Juventus orta alanının en yetenekli adamıydı, Serie A’nın da 1 numaralı frikikçisi. Geçen dönem “Messi ile kim oynamak istemez ki!” diyerek Barça’nın yolunu tutan ve aralarında İspanyolca da olan beş lisanı konuştuğu için İspanyollar’ı şaşkına uğratan Pjanic, Katalan kulübünün çalkantılı yılında geçmiş dönemlerini aradı.

“7 yıl daha sonra bir daha bir arada”

Barça’da De Jong, Pedri ve Koeman’ın son gözdesi Yusuf Demir’in varlığı Pjanic’i kapının eşiğine getirdi. Lakabı, Küçük Prens. Çok düzgün bir aile babası olduğunun görüntülerini Netflix’teki Juventus belgeselinde izleyebilirsiniz. Pjanic, yedi yıl daha sonra bir vakit içinder veliahdı kabul edilen Salih ile artık Ümraniye’de bir arada ter dökecek… Ve Salih’e büyük ihtimalle kulübe yolu gözükecek. O günlerde Roma’da onlara eşlik eden Ljajic ise valizini oldukçatan toplayıp gitmiş olacak.