Messi’den Ronaldo itirafı! “Tarihin en güzeli…”

PeLe

New member
Messi’den Ronaldo itirafı! “Tarihin en güzeli…” 7. Ballon d’Or mükafatını kazanan Lionel Messi, Barcelona’dan ayrılışı, Paris Saint-Germain’deki birinci ayları ve özel ömrü hakkında konuştu.

Arjantinli yıldız, Cristiano Ronaldo ile olan rekabetine ve Diego Maradona kıyaslamalarına da değindi.

ALÇAKGÖNÜLLÜ OLMANIN KIYMETİ

“Ben personel sınıfı bir aileden geliyorum. Babam bütün gün çalıştı ve çok mütevazı bir mahallede yaşıyorduk. Lakin hiçbir eksiğimiz olmadı Allah’a şükür. Ailem bana bilhassa diğerlerine karşı hürmet duymanın yanı sıra sıkı çalışma ve alçakgönüllülük aşıladı. Ben bu kıymetlerle büyüdüm. 13 yaşında Barselona’ya geldiğimde La Masia’da da tıpkı pahaları buldum.”

HER GÜN MESSI OLMAK GÜÇ MU?

“Olan her şeyden mutluyum. Ancak itiraf etmeliyim ki kimi vakit fark edilmeden dışarı çıkabilmek ve tanınmadan ailece geçirilen vaktin tadını çıkarmak istiyorum. bir daha de şikayet etmiyorum, zira bir iltifat almak, bir gülümseme almak ya da fotoğraf isteği her vakit hoştur. Buna alıştım ve benim için olağan hale geldi. Arkadaşlarım ve ailem üzere güvendiğim bireylerin yanındayken farklı bir beşerim. Diğerlerine karşı biraz utangaç biriyimdir.”

CRISTIANO RONALDO İÇİN NE SÖYLEDİ?

Lionel Messi, meslek gelişmeninde Cristiano Ronaldo ile birbirlerine yardım ettiklerini belirtirken, asıl motivasyonunun Portekizli yıldızı yenmek olmadığını söylemiş oldu.

“Her vakit kendimi geliştirmek istedim, diğerlerinin ne yaptığına bakmadım. Birkaç yıl birebir ligde olduğumuz için Cristiano ile rekabet vardı. Bu olağanüstüydü ve mesleğimizde gelişmemize yardımcı oldu. Yalnızca olabileceğimin en uygunu olmak istedim. hiç bir vakit tarihin en yeterlisi olduğumu söylemedim ve bunu düşünmemeye çalışıyorum. En güzellerden biri olarak görülmek kâfi ve asla hayal bile edemeyeceğim bir şey.”

ÇOCUK daha sonraSI YENİ MESSI

34 yaşındaki Messi, büyüyen ailesiyle birlikte değiştiğini aktardı. “Çocuklarım olduğundan beri farklıyım. Onlardan evvel insanlardan uzak durarak ve kaybettiğimde kimselerle konuşmak istemeyerek hayli vakit geçirirdim. Hezimetten nefret ederek büyüdüm ve her vakit kazanmak istedim. Hala her maçı kazanmak istiyorum.”

PSG’DE niye 30 NUMARALI FORMAYI ALDI?

“10 numara Neymar’ındı ve ben yardım etmek için yeni bir kadroya geliyordum. Bana teklif etmesi inanılmazdı. Bunu bekliyordum zira Neymar’ı yeterli tanıyorum. Barcelona’da birlikte vakit geçirdik ve fazlaca âlâ arkadaşız. Lakin 10 numarayı giymesinin daha adil olduğunu düşündüm. Bu yüzden hoşuma giden farklı bir numara seçtim.”

MARADONA MI, MESSI MI?

“Kendimi hiç bir vakit Maradona ile kıyaslamadım. Dürüst olmak gerekirse, kendimi asla Diego ile karşılaştırmadım. Geçmişte kimi tenkitler beni rahatsız etse de bu karşılaştırmalara hiç dikkat etmedim. Güç vakit içinder geçirdim. Sık sık beni sinirlendiren tenkitler alıyorum fakat onlar soyunma odasında kalıyorlar orada özel olarak kalmalılar.”

MANCHESTER CITY MAÇINDA niye YERE YATTI?

“O anda o yapılması gerekiyordu. Kazanıyorduk ve bunu yapacak öteki kimse yoktu. Dürüst olmak gerekirse sonuç almak için hepimizin bir şeyler katması gerekiyor.”