Meskeninin önünde taarruza uğrayan Serenay Sarıkaya’dan bayanlara davet: Lütfen KADES uygulamasını yükleyin

Morgoth

New member
Geçtiğimiz günlerde konutunun önünde atağa uğrayan oyuncu Serenay Sarıkaya toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaparak bayanlara davette bulundu. Sarıkaya, “Tüm bayanların telefonunda kesinlikle olması gereken ‘KADES’ uygulaması direkt yakınınızda olan ilgili üniteleri haberdar ediyor ve daha süratli müdahaleyi mümkün kılıyor. Lütfen yükleyin…” dedi.

Sarıkaya, paylaşımında şu tabirleri kullandı:

“Herkese merhaba…

Son günlerde basına da yansıyan ve geçtiğimiz birkaç aylık müddet boyunca bana, iş arkadaşlarıma, yakın etrafıma ziyan verme eğiliminde olan, kaygı dolu anlar yaşatan, tehdit eden ve ruhsal baskı yaratan şahıs ile ilgili emniyet teşkilatımızın olaya müdahale etmesi ve mevzuyu isimli ünitelere taşıması kararı mahkeme tarafınca bir karara varıldı.

Bu müddet zarfında kendimi ne kadar çaresiz hissettiğimi, etrafımdaki sevdiğim insanları koruyamadığım hissiyle ne kadar kahrolduğumu sizlere tanım etmem mümkün değil. Çok ancak hayli üzgünüm…

Bu ve gibisi birçok kıssaları her gün bir sürü bayanın yaşadığını bilmenin verdiği sorumlulukla bu iletisi paylaşmak istedim.”

‘GÜÇLÜ POLİS BAYANLARIN VARLIĞINI BİLMEK İÇİMİ BİR NEBZE DAHA RAHATLATTI’

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı aile içi ve bayana şiddet çaba ünitelerinden komiser Züleyha Hanım ve gruplarına, bu süreci harikulade bir hassasiyetle yürütüp ben ve benim üzere bayanların yalnız olmadıklarını hatırlattıkları için teşekkür ederim. Onlar üzere kuvvetli polis bayanların varlığını bilmek açıkçası içimi bir nebze daha rahatlattı.

Nurdan Hanım bir de ‘KADES’ uygulamasından bahsetti. Tüm bayanların telefonunda kesinlikle olması gereken bu uygulama direkt yakınınızda olan ilgili üniteleri haberdar ediyor ve daha süratli müdahaleyi mümkün kılıyor. Lütfen yükleyin…

Dilerim yazdıklarım faydalı olabilir… Sevgiyle kalın…”

.

NE OLMUŞTU?

Serenay Sarıkaya, arabasıyla Etiler’deki konutuna yanlışsız giderken teze bakılırsa aracı kimliği bilinmeyen kişi tarafınca tekmelendi. Oyuncu, olayın akabinde Etiler Karakolu’na gidip şikayette bulundu. Taarruzda bulunan kişinin Serenay Sarıkaya’ya takıntılı olduğu ve daima adım adım takip edip, taciz ettiği öne sürüldü.

Serenay Sarıkaya, “Çok uzun vakittir yakın etrafıma ve bana tehdit oluşturacak hareketlerde bulunuyor. Ofise de saldırmıştı tıpkı kişi. Konutuma kadar gelip bu biçimde önemli şeyler yapacağını düşünmemiştim açıkçası. Şikayet ettik umarım daha ileri gitmeden hallolur” tabirlerini kullandı. Akın sırasında oluşan maddi hasarın kıymetli olmadığını kelamlarına ekleyen Sarıkaya ayrıyeten, “Ofis arkadaşlarımı da korkuttu o gün, araçlara da ziyan verdi. Ofisteki insanlara dehşet dolu anlar yaşattı. Dün de yardımcım Fatih Bey’e saldırdı, otomobile saldırdı. Şikayetçi oldum, Fatih Beyefendi de oldu. Bugün yine görüşmeye gideceğiz halledeceğiz inşallah” diye konuştu.