Martaş Otomotiv, akü devi ile imzayı attı

Mezopotamya

New member
Otomotiv yedek kesim dağıtım markası Martaş Otomotiv, dünyanın en büyük akü üreticilerinden Exide ile resmi distribütörlük muahedesi imzaladı. Muahede kapsamında, Exide markalı akülerin Türkiye pazarındaki satış, pazarlama ve dağıtım operasyonlarını Martaş Otomotiv üstlenecek. Martaş Otomotiv, Exide’ın otomotiv eser kümesinde yer alan tüm mamüllerini satışa sunacak.

Martaş Otomotiv Akü İş Ünitesi Müdürü Ceyhan Kahrıman, “İlk etapta gelişmiş teknolojiye sahip konvansiyonel aküler, AGM-EFB Start-Stop aküleri ile geniş eser yelpazesi bulunan ağır vasıta aküleri satışa sunacağız. Önümüzdeki periyotlarda ise marin ve motosiklet üzere farklı eser kümelerinde faaliyetlerimize başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Start-stop akülerin akü yenileme pazarındaki hissesinin her geçen yıl arttığını belirten Kahrıman, “2025 yılı sonunda toplam akü pazarının yüzde 35’inden çoksının start-stop araç akülerinden oluşması bekleniyor.” dedi. Kahrıman, Türkiye akü pazarında bilhassa ağır vasıta kümesi dahil olmak üzere değerli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini belirtti.

Martaş Otomotiv Genel Müdürü Fazilet Çarıkcı ise yaptığı değerlendirmede, “Exide üzere bir dünya devinin Türkiye distribütörü olmaktan dolayı ise çok memnunuz. 40 yılı aşkın tecrübemiz ve çağın gerekliliklerine ahenk sağlayan yapımızla, Türkiye’nin en faal satış ve dağıtım ağına sahip markalarından birisiyiz. Buradaki gücümüzü Exide’ın uzmanlığıyla birleştirerek akü pazarına kıymetli bir hareket getirmeyi hedefliyoruz.” tabirlerini kullandı.