Magdeburg'da ırkçı saldırılar: “Saldırıdan beri şehirde çok fazla nefret var”

Mezopotamya

New member
Saldırıdan bu yana Haytham Alkadi Magdeburg'dan uzaklaşmak istiyor. 31 yaşındaki Suriye neredeyse on yıldır şehirde yaşıyor ve 2024'te Saksonya-Anhalt Entegrasyon Ödülü'nü kazandı. Şehrin üniversitesinde mühendislik eğitimi alıyor ve kendini bir masa tenis kulübü olan Suriye-Alman Kültür Birliği'ne getiriyor , bir entegrasyon ittifakı. Eyalet hükümetinin web sitesi, “Bay Alkadi, Almanya'daki kalışının başlangıcından itibaren yaratıcılık ve organizasyon becerileri ile ilgileniyor” diyor. Ama şimdi Haytham Alkadi korkuyor.

“Magdeburg güvenli bir yer değil” diyor. Ve altı kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı ve travmatize olduğu şehrin Noel pazarına saldırı anlamına gelmez. Ama daha sonra Magdeburg'da ne oldu. Noel pazarından fail Suudi Arabistan'dan geliyor. Ve adamın motifi hakkında hala karışıklık olmasına rağmen, sağa giden bir aşırı şiddet dalgası Elbe'de şehri sallıyor – ve Alman vatandaşlığı olmadan yaklaşık 40.000 Magdeburger.

18 Ocak'ta Alkadi, haklı bir aşırılıkçı saldırının kurbanı oldu. NEO-Nazi Kodu 124'ü Plaka-Sayı dizisi, sağcı aşırılık yanlısı çevrelerinde ayırt edici bir işaret görevi görür ve “yabancı Almanya” anlamına gelir- Adamı sallamaya dönüştüğü yan sokaklar. Alkadi avlandığını hissetti, polis çağırdı. Beni hiç ciddiye almadılar. Bir devriye gönderecek bir personel yok. “

Bir noktada Alkadi, takipçisinin onu aracıyla engellediği çıkmaza girdi. “Dışarı çıktım, ona ne yapması gerektiğini sormak istedim.” Sonra Alkadi, “Aniden bana koştu, elinde siyah, metalik bir şey vardı.” Irkçı hakaretler öğrencinin arabasının bir sürü ile kükredi.

Haytham Alkadi: 31 yaşındaki Entegrasyon Ödülü sahibi Magdeburg'a geri dönmek istiyor.Maurice Weiss / Ostkreuz

Alkadi, aracına geri dönüp kapıyı çekmeyi dar bir şekilde başardı. Arabadaki ezikler hala görülebilir, copun şekli aracın çatısındaki sürücü koltuğunun hemen üzerinde şekillendirmiştir, Berliner Zeitung ile konuşmadan önce onları gösterir. Sadece saldırgan Alkadi'nin hala polisle telefonda konuştuğunu fark ettiğinde oldu. Kontrol merkezi şimdi Haberin Detayları gürültüsünü bir devriye arabası göndermeye itti. Ancak polis ancak adam gittiğinde geldi.

Alkadi, saldırgana sürüş tarzıyla saldırı için bir fırsat vermeyi hatırlayamıyor. “Ya nişanım yüzünden beni tanıdı. Ya da aradığı bir şans kurbanıydım. Şiddete hazırdı. “Adam çok büyüktü, belki iki metre, Alkadi tahminleri, doğru sahne için tipik kıyafetler giydi ve yabancılara olan nefretinin sırrını yapmadı.

Alkadi, “Araba kapısını zamanında kapatmayı başaramasaydım, doğrudan kafama çarpardı” diyor Alkadi. “Korkuyordum. Beni incitmek istedi.” Kısa bir moladan sonra sessizce ekliyor: “Beni öldürmek istedi.”

“Artık burada yaşamak istemiyorum”

O zamandan beri korku, şehirde hareket ederken 31 yaşındaki çocuğu bırakmadı. “Magdeburg'da belirsiz hissediyorum. Ve şehir için yaptığım her şeyden sonra,” diyor. Saldırıdan beri çok fazla nefret.

Alkadi, Magdeburg'un her zaman ırkçılıkla ilgili bir sorunu olduğunu söylüyor. “Naziler her zaman oradaydı. Sadece daha iyi hissettirdi çünkü nefretlerini bu şekilde yayamadılar. Ama şimdi bir nedenleri olduğunu düşünüyorlar. “Saldırıdan bu yana, Oberwasser şehrinde sağa giden aşırılık yanlıları vardı. “Onları caddenin her yerinde görebilirsiniz.”

Alkadi'nin arabasının çatısındaki ezikler hala saldırıyı anımsatıyor.

Alkadi'nin arabasının çatısındaki ezikler hala saldırıyı anımsatıyor.Maurice Weiss / Ostkreuz

Geçmişte ırksal olarak hakaret edildiğini söylüyor. “Ama asla saldırıya uğratmadı. Bu yeni. Ben de sizinle konuşmaya istekli olurdum. Ama nefretle sarhoşlar. “Magdeburg'daki Arap topluluğunda korku var – en geç bir Alkadi'nin bir arkadaşı Yeni Yıl sabahı, geceleri bir durakta beş kişi tarafından acımasızca dövüldüğünden beri.

Etkilenen haklar, ırkçı ve anti -semitik şiddet için mobil kurban tavsiyesi, bu olayı Chronicle'daki arkadaşıyla yönlendirir ve Alkadi'nin raporunu doğrular. Genç Fas ırksal olarak mobbed, ceketin üzerine paketlenmiş, yüzüne dökülmüş ve göğsüne yumruk atmıştır. Bir kadın sırtına atlamış ve yüzünü çizmişti. Sonra saldırganlardan biri teleskopik bir vuruşla dizine çarptı. Fas yere gitti. Saldırganlarının ona vurduğu ve teslim edilmesi gerektiğine kadar tekmelediği söyleniyor.

“Saldırılar normal hale geldi”

Alkadi, “Neredeyse herkesin ceplerinde biber gazı var” diyor. “Başörtüsü takan kadınlar artık sadece evden çıkmıyor.” Göçmen bölgelerde arabalar düzenli olarak yanar. “Sadece dışarıda buluşuyoruz, karanlıkken yalnız bir yürüyüşe çıkma. Burada asla bir ailem olamazdı. “

Haytham Alkadi ve arkadaşına yönelik saldırılar açıkça izole vakalar değil. Taleb A. 20 Aralık'ta Magdeburg Noel Pazarı'na gittiğinden beri “Magdeburg'da ırkçı fiziksel ve sözlü saldırılar dalgası” diyor. 38 yaşındaki devlet ağı göçmen kuruluşlarının Saksonya-Anhalt'a (LAMSA) danışmanıdır. Magdeburg'da göçmen geçmişi olan insanları, ırkçılığa deneyimlemelerine veya saldırıya uğramış olsalar bile destekliyor. Ayrıca çevresinde, çoğu Taleb A'nın eyleminden beri korku içinde yaşadı.

Badr, “Günlük yaşamdaki saldırılar, alışveriş yaparken, trende normal hale geldi.” Dedi. Saksonya-anhalt'ta ayda 20 Aralık'tan önce yaklaşık altı ila sekiz olay vardı. “Bu arada her ay otuz, sadece Magdeburg'da. Bu her gün bir. “Ona getirilen vakaların yaklaşık üçte ikisi fiziksel saldırılardır. Bildirilmeyen vakaların sayısı çok daha yüksektir, etkilenenlerin çoğu polise veya deneyimleriyle ona gitmekten korkar.

O ve göçmen geçmişi olan birçok Magdeburg, saldırıyı varoluş için dramatik bir tehdit olarak yaşamıştı. “Bu suçtan suçlandık.”

Pizza tedarikçileri turlarında saldırıya uğrayacak, kadın mağaza, göçmen geçmişi olan insanlar tramvayda hakaret ve dövüldü, diyor Badr. “Bazen üç saldırgan kurbana gider.” Bir kez, bir asansördeki bir genç bir yetişkin tarafından bastırıldı, hakaret edildi ve boğuldu. “Çocuk ölümden korkuyordu,” diyor Badr. “O şimdi hastanede, o zamandan beri travma geçirdi.”

Mamad Mohamad, Lamsa Genel Müdürü: Arapça isimleri olan ailelerin kapılarındaki gamalı haçlar tekrar tekrar görünüyor.

Mamad Mohamad, Lamsa Genel Müdürü: Arapça isimleri olan ailelerin kapılarındaki gamalı haçlar tekrar tekrar görünüyor.Maurice Weiss / Ostkreuz

Lamsa'nın genel müdürü Mamad Mohamad, meslektaşının ifadelerini dinleyen Mamad Mohamad, “Özellikle şok edici bir olay meydana geldi.” “Fail, tespit edilmeden kaçmadan önce Magdeburg'daki bir Arap dükkanının önündeki meyve ve sebzelerin üzerine klor döküldü.
Bu iğrenç nefret eylemi sadece insanlık dışı değil, aynı zamanda son derece tehlikelidir. “

Arapça isimleri olan ailelerin kapılarında tekrar tekrar gamalı haç ortaya çıkacaktı. Mohamad, ahşap üzerinde yağlanmış seyreltici bir tablonun görüntüsünü gösterir. Ve sonra bir mektuptan biri, Arapça'da bir Alman başlığı olan bir metin. “Almanlar Almanya” (sic!) Orada okuyabilirsiniz. Aşağıda son derece Arapça, Mohamad'a göre bir çeviri programını anımsatan bir bina ile: “Kendi ülkelerinize geri dönün, siz ve çocuklarınız tehlikede. Alman gazeteleriniz olsa bile burada kalmanıza izin vermeyeceğiz ”dedi.

“Almanların Almanya”: Bu mektup, göçmen geçmişi olan birçok posta kutusuna indi.Maurice Weiss / Ostkreuz

Ancak son zamanlarda Neustadt ve Reform Magdeburg bölgelerindeki birçok ailenin posta kutularında broşürler ortaya çıktı. Genel müdür, “Bu remin somutlaşmıştır.” “Noel pazarındaki korkunç eylemden neden suçlanıyoruz?”

25 yaşındaki Saeed Saeed, Magdeburg Otto-Von-Guericke-Universität'ta bilgisayar bilimi öğrencisidir ve Magdeburg'da entegrasyon ve göç için danışma kurulunda yer almaktadır. Ayrıca şehirdeki ırkçı saldırıların keskin bir şekilde arttığını doğruladı. “Yabancı görünen herkes sokağa hakaret ediliyor, saldırıya uğradı, saldırdı” diyor. “Bize saldırı için suçlayacağımızı hissettiriyor.”

Saeed Saeed:

Saeed Saeed: “Kendimi başkalarına destek olarak görüyorum.”Maurice Weiss / Ostkreuz

Saeed, göç geçmişi olan insanlar da ölüm şoförünün kurbanlarından biriydi. “Saldırı herkese çarptı. Tıpkı şehrin geri kalanı gibi. “Saldırıdan sonra Göç Danışma Kurulu, saldırılara karşı açık bir tutum ve siyaset eylemleri çağrısında bulundu. “Ama hiçbir şey olmadı. Göç tarihi olan 40.000 Magdeburger var, toplumdan ve siyasetten yalnız kalıyorlar.”

“Şehir, nefretiyle iyi entegre insanları ve uzmanları kaybediyor”

Politikacıların aynı zamanda bir göç tartışması başlatmak için Magdeburg Noel Pazarı'na yönelik saldırıyı da rahatsız ediyor. “Yetkililerin başarısızlığı üzerinde çalışmak yerine sınırlar kapatılmalıdır. Bu insanlık dışı. Şiddet hiçbir din veya uyruk tanımıyor. “

Saeed, Magdeburg'daki polis, günlük yaşamda göçmen geçmişi olan insanları korumak için daha fazlasını yapmak zorunda. Daha fazla varlık göster. Ayrıca saldırıya uğradı. Bir adam onu trende dövmek istedi çünkü yabancı yolculara hakaret etmeyi bırakması gerektiğini söyledi. Saeed, “Neyse ki, diğer yolcular polis gelene kadar onu durdurabildi” diyor.

Her zaman orada: Neredeyse kurban olduğu için Saeed cep alarmı taşıyor.

Her zaman orada: Neredeyse kurban olduğu için Saeed cep alarmı taşıyor.Maurice Weiss / Ostkreuz

O zamandan beri cep alarmı taşıyor. Göçmen topluluğu içindeki bir dernek tarafından dağıtıldılar. Cihazdan bir kalem çekerseniz, son derece yüksek bir yardımcı ses sesleri. Saeed, “Stratejileri gün boyunca nasıl güvenli bir şekilde alabileceğimizi düşünmeliyiz” diyor. “Kurallar var, 17: 00'den sonra artık yalnız değiliz, özellikle şehrin kenarında değil.”

Hayham Alkadi'nin aksine, Saeed şehri terk etmek istemiyor. “Kendimi başkaları için bir destek olarak görüyorum. Başka bir şehirde daha iyi yaşam koşullarına sahip olsam bile, burada dahil olmam önemlidir,” diyor Saeed. Ancak, Alkadis kararını iyi anlayabiliyordu. Magdeburg.