Kuntz: Portekiz ve İtalya deplasmanlarına gitmemeyi tercih ederim

PeLe

New member
Kuntz: Portekiz ve İtalya deplasmanlarına gitmemeyi tercih ederim 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi son maçında Karadağ’ı deplasmanda 2-1 yenen ve Dünya Kupası’na katılmak için play-off oynama hakkı elde eden Türkiye A Ulusal Futbol Grubu’nun teknik yöneticisi Stefan Kuntz, galibiyeti hak ettiklerini söylemiş oldu.

Podgorica Kent Stadı’nda yapılan müsabakanın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, “Bugünkü müsabakaya güzel başlayamadık. Makûs başladık ve rakibin agresif oyununa tam tepki gösteremedik. Devre içinde bunu oyuncularıma söylemiş oldum. İkinci yarıda durumu düzelttik ve müsabakadan galibiyetle ayrıldık. Ekibimin birinci yarı performansına şaşırdım diyebilirim. Hak edilmiş, hoş bir galibiyet” tabirlerini kullandı.

Kuntz, “Maçtan daha sonra dingin görünüyordunuz. Hollanda’nın galibiyeti sebebiyle miydi?” sorusunu, “Kesinlikle üzgün değildim. Daha sık görüşmeliyiz tahminen, ne vakit üzgün ve ne vakit memnun olduğumu daha rahat anlayabilirsiniz. İki maçta 6 puan almak istiyoruz demiş ve bunu başarmış bir insanın yaşadığı hisleri yaşıyordum” biçiminde yanıtladı.

Karadağlı bir gazetecinin “Letonya maçından daha sonra göz yaşlarınızı görmüştük. Bu sefer sakindiniz” kelamları üzerine Kuntz, “Ona memnunluktan ağlamak değil, var olan baskının bedenden çıkması diyebiliriz. Geçen müddette buna alıştım. Yalnızca keyifli oldum bu kere, göz yaşı yoktu.” diye konuştu.

Stefan Kuntz, “10 gün daha sonra play-off kura çekimi var. Hangi kadroyla eşleşmek istemezsiniz?” sorusuna, “Büyükannemin söylemiş olduği bir kelamla karşılık vermek istiyorum. ‘Etki edemeyeceğiniz şeylerle alakalı fazla düşünmene gerek yok.’ sıkıntısı. Olası rakiplerimizin hepsi kuvvetli. Statü gereği birinci maçımızı deplasmanda oynayacağız. İlla bir yorum yapmak icap ederse, Portekiz ve İtalya deplasmanlarına gitmemeyi tercih ederim” cevabını verdi. (PODGORICA/AA)