Külça Çelik Kapı, 2020’de 2,5 milyon dolar ciro yaptı

Mezopotamya

New member
Hilal SÖNMEZ

KAYSERİ –
Yaklaşık 30 yıldır çelik kapı bölümünde faaliyet gösteren Külça Çelik Kapı, 2020 yılını 2 milyon 500 bin dolar ciro ile kapattı. Daima düzgünleştirme ve yenilik odaklı Ar-Ge yatırımlarını sürdüren Külça, 2021 yılında da yüzde 10’luk bir ciro artışı hedefliyor. Külça Çelik Kapı İdare Heyeti Üyesi Mustafa Tanç, 30 yıllık deneyimlerini, daima uygunlaştırma, verimlilik ve yenilik odaklı Ar-Ge siyasetiyle birleştirdiklerini paylaşarak, 2021 yılını yüzde 10 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini söylemiş oldu. Şu anda Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne sistemli ihracatları olduğunu aktaran Tanç, “2020 yılında ciromuzun yüzde 75’ini ihracat oluşturdu. Bu yıl sonuna kadar ihracatın ciro ortasındaki hissesinde da yüzde 5 üzere bir artış bekliyoruz” dedi.

‘Yüksek verimli Roll Form üretim çizgimiz var’

Tanç, “Firmamız vizyonu gereği daima uygunlaştırma ve yenilik odaklı bir Ar-Ge siyaseti izliyor. Bunun meyvesi olarak da rakiplerimizin sahip olmadığı, verimliliği yüksek Roll Form üretim sınırına sahibiz. Yeni yatırımlarla teknolojiyi yakından takip ederek büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Yaklaşık 200 bin dolarlık bir yatırımla yakın vakitte Çatı GES yatırımı yaptıklarını da paylaşan Tanç, üretimde kullandıkları enerjiyi güneşten sağlayarak hem kendi güçlerini üreteceklerini birebir vakitte ekosistemin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Tanç, şirketin sürdürülebilir büyümesini agresif bir finansal büyüme olarak değil, bununla birlikte tüm paydaşlar ve etrafa de uyumlu bir büyüme modeli olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Sektörel değerlendirmelerde de bulunan Tanç, “Maalesef belirli kalite standardına bakılırsa üretim yapılan bir bölüm değiliz. Bu durum da hem ulusal tıpkı vakitte memleketler arası pazarda haksız rekabete sebep oluyor. Bunun önüne geçebilmek için firma olarak gerekli mercilerle daima temas halindeyiz” tabirlerini kullandı.