Krep ve kruvasanlar teste tabi tutuldu

Mezopotamya

New member
Steglitz-Zehlendorf'taki Seydlitzstrasse'deki fırıncılar loncası binasından taze pişmiş ürünlerin hafif bir kokusu yayılıyor. Lankwitz'deki evin girişinin arkasındaki duvarda şöyle yazan bir tabela var: “Burada mallar montaj hattından çıkmıyor; burada hâlâ yüreğinizle ve elinizle yaratıyorsunuz.” Çıraklar bir cam bölmenin arkasında durur ve nasıl çalıştığını öğrenirler: Karıştırma, yoğurma ve bir noktada pişirme.

Berlin Fırıncılar Birliği'nin pasta testi Salı'dan Perşembe'ye kadar burada yapılıyor. Her yıl, üç gün boyunca Berlin'in hamur işleri görünüm, tat, koku ve tat açısından test ediliyor: kurabiye kekleri, kruvasanlar, dilimlenmiş çörekler ve tabii ki krepler. Duyusal eğitimli test uzmanları, sunulan her hamur parçasını belirlenen kriterlere göre test eder.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Berlin'in en eski zanaatı

Fırıncılar loncası, Berlin'in en eski zanaat derneğidir. 1272'den bu yana Berlin'deki fırıncılık sektörünün çıkarlarını temsil ediyor ve hevesli fırıncılar ve satış elemanlarını eğitiyor. Karşılaştırma için: Gözleme veya “Berliner” yalnızca 16. yüzyılda icat edildi. Fırıncılar loncası, yaklaşık 3.300 çalışanın yanı sıra 300 stajyere sahip 60 bağımsız ustadan oluşuyor

Pasta testinin son günü, sonuçların açıklanacağı Perşembe günü gerçekleşecek. Hamur işleri – bir parça kekin aksine – özellikle yüksek yağ ve şeker içeriğiyle karakterize edilir ve katlanmış ve katmanlı hamur ve süslemeler nedeniyle üretilmesi genellikle özellikle karmaşıktır.

Turlamak, yani hamur katlamak harika bir iştir.
Berlin fırıncılar loncasının baş ustası Christa Lutum

Kreuzberg'den baş usta Christa Lutum hamur işlerini test ettirmek için geldi. Kreuzberg'deki Gneisenaustraße'deki SoLuna fırınının sahibi 62 yaşındaki, “Kruvasan pişirmeyi tercih ediyorum” diyor. “Tur yapmak, yani hamur katlamak harika bir iş.”

Usta fırıncı Christa Lutum, Berlin Fırıncılar Birliği'nin bu yılki testi için hamur işlerini sunuyor.Sabine Gudath

Testçi Daniel Plum Perşembe günü 30 farklı hamur işini test etti. Kendisi zaten Alman pişirme şampiyonu oldu. Testi yapan kişinin her gün yalnızca 30 öğeyi test etmesine izin verilir; tat tomurcukları daha fazlasını kaldıramaz. Plum üç gün boyunca 90 hamur işini test ediyor. Perşembe günü 90 bölümden 74'ü “çok iyi”, 16'sı ise “iyi” notunu aldı. Ayrıca 16 pastacıya da altın sertifika verildi. Bu ödül, loncanın en üst notunu üst üste üç kez alan hamur işlerine verilir.

Hamur işi testi için tek tip kriterlere rağmen, usta fırıncılar arasında da lezzet tercihleri vardır: Usta fırıncı Christa Lutum, “Ben Vestfalya'dan geliyorum ve burada domuz kulaklarını kalın kremayla cilalamıyoruz” diyor. “Sadece uç kısımlarını çikolataya batırıyoruz ki bence bu çok daha hoş.”

Bu farklılıklara rağmen, hamur işlerinin en üst notu alabilmesi için karşılaması gereken net gereksinimler var: “İyi bir tereyağlı kruvasanın iyi bir hacme ihtiyacı vardır ve onu ısırdığınızda iyi bir 'bölme' kalitesine sahip olmalıdır” diyor Plum. “Isırdığınızda parçalanıyorsa, bu tazeliğin işaretidir.”

Lonca genel müdürü Daniel Kamm, Berlin'deki Zeit für Brot ve Brammibal's Donuts gibi unlu mamuller pazarını sarsan yeni fırınlara açık: “Bu fırınlar fırıncılık ticaretine pek çok yeni fikir getirdi” diyor Kamm. Ne yazık ki bu “yenilikçi” fırınlar lonca kavramına henüz pek aşina değil.

Lonca yeni bir tür yenilikçi fırına benzemiyor; Lankwitz'deki bina 80'lerden kalma bir okul binasını anımsatıyor. Yine de lonca, fırıncılık işinde yeni olanlara birçok bilgi ve stajyer erişimiyle yardımcı olabilir. Genel müdür Kamm'a göre bu sadece bir zaman meselesi. Organik fırınların loncaya girmesi de biraz zaman aldı.