“Korkunç çığlıklardı” – Yardımcılar raporu

Mezopotamya

New member
Ölümün nedeni: Kalbi.

Norhan A'nın ölümü hakkındaki adli tıp raporundan

Inga M.'nin akşamları geçen yılın çeyreğinde yürümesine izin verdiği çığlık şok edici. Yeşil bölgelerde tekrar tekrar buluşan ve bazen hafif gecelerde biraz daha yüksek sesle gelen gençlerin parti sesleri değiller. Ölümden korkan yüksek ihtiyacı olan bir kadının yardım çağrısıdır.

50 yıllık çok ince bir kadın olan Inga M. hemen duruyor. Saat 20.00'den kısa bir süre sonra, biraz hava almak için cep telefonu olmadan evini terk etti. Şimdi biyolog doktoru, Wannsee'ye S-Bahn hattına paralel çalışan Zehlendorf'daki Hampsteadstrasse dinliyor. Çığlıkların nereden geldiğini bilmek istiyor. Sonunda, çöp kutularının sola, evler boyunca bazı ev numaralarının girişlerine giden dar bir yola bakar.

Inga M.'nin kendi sözleriyle gördüğü şey, koşu adımına düşmesine izin verir: Bir kadının arkasındaki çalıdan çıkan bir adamı tanır. Kadını nasıl yere ittiğini gözlemliyor ve saldırıya uğrayan kişinin nasıl kalkabileceğini boğuyor. Zulüm gören ona doğru koşar, ancak adam daha hızlıdır. Inga M. kadına ulaşmadan önce onu tekrar yere getirir. Sonra Inga M. saldırganın elindeki bıçağı tanır.

Kadına geldiğinde, fail kurbanının üst bedenini üç kez bıçakladı. Inga M. kendini ciddi şekilde yaralananların üzerine atıyor, şimdi kadının üst vücudunda koruyor. Ona yardım etmek istiyor. Ama onu kurtaramaz.

Kurban Norhan A olarak adlandırılır. Dört çocuğun annesi bir kalp çubuğunun ölür, bu yüzden otopsi protokolünde. Adli doktorlar, 36 yaşındaki kadının hemen bakılsa bile hayatta kalamadığını söylüyor.

Savator suçlanıyor: Yeterince hızlı değildim

Inga M., devlet ceza polis ofisinin koruyucu bir dairesinde şiddetli eski kocası nedeniyle Hampsteadstrasse'de emin olması gereken Norhan A.'nin şiddetli ölümünden beş buçuk ay sonra olay yerine geri döndü.

Soğuk, kar yağdı. Biyolog kalın bir şekilde mırıldandı. Ceketin altında, kırmızı bir elbise egzoz, bu renkteki bir elbise de o yaz Norhan'a yardım etmek istediği zaman vardı. Olayları gözlemleyen tüm tanıklar onları mahkemede kırmızı elbisede cesur kadın olarak tanımladı.

Inga M. dar yolu işaret ediyor ve Norhan A'nın ölümü için suçlanıyormuş gibi başını sallıyor. “Bunu engelleyebilirdim, ama yeterince hızlı değildim” diyor. Kınadığı duyulabilir.

Ceza Mahkemesi'nden önce öldürülen Norhan A.Katrin Bischoff/Berliner Zeitung

Yaklaşık bir ay boyunca, kadının eski adamına karşı duruşma, Berlin Bölge Mahkemesinde öldürüldü ve cinayetten sorumlu olan ve tamamlanan bir jüri önünde. Lübnanlılar doğumlu Yasser B. cinayet için cevap vermek zorunda. Savcı, onu sinsice öldürmek ve düşük güdüler için dövmenin akşamı eski karısını dairesinin önüne koymakla suçluyor.

Norhan A. iki yıl sonra boşanma gerçekleşti, 2020'de görünüşte şiddet içeren kocasından ayrıldı. İddianameye göre, 50 yaşındaki Yasser B.'nin derinden rahatsız olduğu söyleniyor ve Norhan A'yı öldürme kararı aldı .. Eski karısının hayatına onsuz devam edeceğini kabul etmeye hazır değildi.

Yasser B.'nin karısını daha sık ziyaret ettiği ve dört çocuğunun gözlerinden önce bile onu ölümle tehdit ettiği söyleniyor. Boşanmadan sonra ehliyetini alan ve eski kocasına karşı şiddet yasasını yasaklamak için bir çalışma arayan eğlenceli seven kadın. Sonunda çocuklarıyla birlikte Neukölln'deki Wildenbruchstrasse'den Zehlendorf'daki koruyucu daireye taşındı.

Inga M. yeterince hızlı olmamakla suçlanıyor.

Inga M. yeterince hızlı olmamakla suçlanıyor.Benjamin Pritzkreit/Berliner Zeitung

Ona yardım etmedi. Eski kocası, aslında gizli kalması gereken adresini aldı. Yeğeni mahkemede Norhan'ın polisi tekrar tekrar aramaktan yorulduğunu söyler. Çünkü Yasser B. polis tarafından alınmış olsa bile, kısa bir süre sonra evin önüne geri döndü.

Kurban oldukça güzeldi, sadece arabadan bir şeyler almak istedi

Geçen yıl 28 Ağustos akşamı, karanlık buklelere sahip kadın Norhan A., komşuları etkileyici ve oldukça güzel olarak tanımlamak istedi, sadece arabasından bir şeyler almak istedi. Ama artık çocuklarına dönmedi.

Suç raporunu gözlemleyen rahat komşular, Yasser B.'nin kaçmadığını, ancak polisi beklediğini bildiriyor. Tekrar tekrar Norhan A.'nin ölmeyi hak ettiğini ilan ettiği söyleniyor. Başka bir adamla yattı, orospu ve fahişeydi.

Mahkemede, sanık ona katıldığını inkar eder. Günün günü Baden'den geldi ve çocuklarını görmek için Hampsteadstrasse'ye yürüdü. Şans eseri, eski karısıyla bir anlaşmazlığı yaşadığı ile tanıştı, bıçağı spor çantasından çıkardı, ona saldırdı. Yasser B., hissettiği ve dolayısıyla ustalığını tamamen kaybettiği “güçlü öfke” den bahsediyor. Sanık cinayet suçlamasından uzaklaşmak istiyor.

Koruma ile büyümek: “Bu gibi durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini biliyoruz”

Suç mahallinde Inga M., failin bıçak sokmalarından sonra kurbanını nasıl tuzağa düşürdüğünü bildirdi. Bacaklarda ve kafada. Sonuçta, Norhan A'dan adam boşalmış, yere oturmuş ve bir eklem içmişti. “En kötü şey benim için söylediği şeydi. Haklı olduğunu söyledi. “

Inga M. hala önünde suç resimleri var, Norhan A'nın son sözlerine sahip. Kadın bilincini kaybetmeden önce kulakta. “Çocuklarla ilgilenmem gerektiğini söyledi,” diyor biyolog üzücü bir bakışla. Üç çocuğu var. Bir annenin acısını bilir.

Sonra cesaretinin ihmali olup olmadığı sorusunu merak ediyor, kendini tehlikeye atmadı. Başını şiddetle sallıyor: “Yapmam gerekeni yaptım,” diyor sağlam bir sesle. Ne yaptığını tam olarak biliyordu, diye açıklıyor. Tabii ki, fail üzerinde bir gözü vardı, ancak Arap adamın bir yabancıya zarar vermeyeceğini varsaydı.

Bunu nasıl biliyorsun? Inga M. gülmek zorunda. Çocukken baskınlarda nasıl davranacağını öğrendi. Büyükbabası ve büyük büyükbabası SED'nin merkez komitesinin üyesiydi, bu yüzden ailenin bir koruması vardı. Buna ek olarak, hayatında bazı resmi deneyimler oldu. Böylece kız kardeşi 2020'de Irak'ta kaçırıldı ve dört gün sonra serbest bırakıldı. “Bu gibi durumlarda nasıl davranacağımızı biliyoruz” diyor Inga M.

Sonra bıçaklı bir erkek tarafından tehdit edilen ve zulüm gören bir kadına zaten yardım ettiğini bildirdi. “Onu evime taşıdım,” diye hatırlıyor.

Fail, kurbanın suçlanacağını söyledi

Bu arada, Anika B. de olay yerine geldi, Inga M. Norhan A.'nin ölümü iki kadını bir araya getirdi. Öğretmen Norhan A'ya yardım etmekten çekinmediği için .. Anika B. 41 yaşında olduğu için, kocası ve Hampsteadstrasse'deki üç çocuğuyla birlikte yaşıyor, en küçük kızı Norhan A'nın en küçük oğluyla bir sınıfa girdi.

Günün günü, kocasının doğum günü vardı, aile pizza göğüslerini bekliyordu, çığlıklar açık pencereden saat 20'den sonra avluya geldiğinde “orman efsaneleri” nin bir dizisini dört gözle bekliyordu. “Onlar korkunç çığlıklardı,” diyor sarsıldı. 17 yaşındaki oğluyla birlikte koştu. Dar patika üzerinde gördükleri inanılmazdı.

“Yolda bir adam vardı ve bunun hakkı olduğunu açıkladı. Ve kadın suçlanacak,” diyor Anika B. Başka bir kadın gördü.

Ama Anika B. yerde yatan kadına gitti. Kızının okul arkadaşının annesini tanıdı ve hala nefes alıp almadığına baktı. Norhan A. hala kükrüyordu, sonra hissedecek bir nefes yoktu. Öğretmen, “Kırmızı elbisedeki kadın kalp masajı ile başladı, bu adamın yaklaşmayacağına baktım.” Tehdit edici bir izlenim bırakmadı. “Sanki yapmak istediği şeyi yapıyormuş gibi görünüyordu.”

Sonra polis geldi – sonsuzluk gibi geldi. Anika B. oğluyla Norhan A.'nin dairesine gitti. “Korkunçtu, çok çözülmüşlerdi.” Çocukların teyzesini ve çocuklarını beklerlerdi. Anika B. hala deneyimli olan hakkında sarsılıyor. Birkaç gün önce mahkemede mahkemede ifadesinden önceki gece uyuyamadı ve ilk kez ağladı.

Anika B. ve Inga M. Düzenli olarak Norhan A'nın katiline karşı mahkeme duruşmalarında buluşuyor. Diğer aile üyeleri oditoryumda oturur, Norhan A'nın bir fotoğrafı olan gömlek giyerler. Aile üyeleri gözyaşlarına boğulup sanıklara hakaret ettiğinde genellikle mahkeme salonunda yüksek sesle olacaktır. Yasser B. daha sonra geri arar, bu yüzden Arapça salondaki en büyük kızını tehdit ettiği söylenir.

Inga M. ve Anika B. için mahkemeye yürümek, olanları işlemenin bir yoludur. Duruşmanın son gününe kadar orada olmak istiyorlar, tanıklar duyuyorlar, uzmanlar. Belki de Plädoyers'ın Çarşamba günü izlenmesi gereken karar, bir parçayı normalliğe geri döndürmeye yardımcı olacak, diyor Anika B., Norhan'ın mahkeme salonundaki en eski, 15 yıllık kızının görüşü onu her seferinde üzüyor. “Kızım bazen bana sarılıyor. Norhan A'dan dört çocuk artık yapamaz. Annen öldü. “