Konya Şeker, üreticilere 149,2 milyon lira ödeme yapacak

Mezopotamya

New member
Konya Şeker, üretici ortaklarına 149,2 milyon lira avans ödemesi yapacak. Konya Şeker’den bahse ait yapılan açıklamada, “2022 – 2023 Şeker Pancarı Kampanya Periyodu için kontrat yapılmış üretici ortaklarımıza 20 Mayıs 2022 Cuma günü Saat 18.00 prestijiyle 149 milyon 268 bin lira avans ödemesi yapılacaktır.” sözüne yer verildi.

Şeker Pancarı üretiminin her etabında çiftçilere danışmanlık hizmeti de sağlandığı belirtilen açıklamada, “Şu ana kadar, tohumdan gübreye kadar üretim için üretici ortaklarımızın gereksinim duyduğu her türlü eser ve ekipman dayanağı kendilerine sağlanmıştır. birebir vakitte şeker pancarı üretiminin her basamağında sağlıklı üretim için de her türlü danışmanlık hizmeti çiftçi ortaklarımıza verilmektedir.” sözleri yer aldı.

“Şeker pancarı birfazlaca bakımdan stratejik bir ürün”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Lideri ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi İdare Heyeti Lideri Ramazan Erkoyuncu, şunları kaydetti: “Bizim çizgimiz, girdi fiyatlarının bu kadar esnek olduğu bir devirde verdiğimiz takviyenin tam manasıyla çiftçimiz açısından bir yaraya merhem olacak seviyede olması noktasındadır. Şeker pancarı ülkemiz için biroldukca bakımdan stratejik bir eser. birebir zamandazenfektanın ve çevreci yakıt olan biyoetanolün ham unsuru olması, hem şekerin besin endüstrinde, besin üretiminde ve konutlarımızda vazgeçilemez bir eser olması şeker pancarının ekimini epeyce daha değerli hale getiriyor. Bu manada ülkemizin stratejik bir eseri olan şeker pancarı üretimi için biz üzerimize düşen nazaranvi tam manasıyla yaptık, şeker pancarı üretimi için, olabilecek en yüksek oranda kontratlarımız yapıldı, çiftçimiz de bize güvendi ekimlerini yaptılar. Ülkemizi de, üreticiyi de kimseye muhtaç etmeyiz, bizim elimiz aslına bakarsan her vakit taşın altındadır, üretim yaptırılacak, fabrikalarımız çalışacak, topraklarımız boş kalmayacak, Konya Şeker kendine varoluş sebebi olarak ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde üretimin kesintisiz sürmesini sağlamış olacak.”

“İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak”

Söz konusu ödemenin hem piyasaya bir dinamizm getireceğini tıpkı vakitte çiftçilerin tarlaya daha inançla gitmelerine imkan sağlayacağını kaydeden Erkoyuncu, devamında şunları söylemiş oldu: “Güzel bir kış geçirdik, ortasında bulunduğumuz ayda çokça yağmur yağıyor. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak. Çiftçilerimizin yağışlarla yaşadığı bayramına bir de biz bayram eklemek istedik ve bütün koşullarımızı zorlayarak, rekor denilebilecek bir sayısı üretici ortaklarımızın hesabına avans olarak yatırıyoruz. Şundan emin olsunlar bu kurumun birinci önceliği üretimin kesintisiz sürmesidir. Bu his ve kanılarla verdiğimiz bu avansın bütün üretici ortaklarımıza güzel olması temennimiz ile çiftçilerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. Allah hepsine bereketli, hayrını nazaranbilecekleri bol kar versin.”