“KOBİ’lerin eğitim gereksinimleri artıyor”

Mezopotamya

New member
Teşebbüsçü ve İş hayatı Koçu Selmin Gök, 2022 planlamaları için KOBİ’lerden gelen eğitim taleplerinde artış yaşandığını söylemiş oldu.

2021’de bankacılık, emeklilik, sigorta, otomotiv, perakende, müşteri hizmetleri başta olmak üzere 10 farklı bölüme ve 10 bini aşkın çalışanın gelişmenine hizmet verdiklerini kaydeden Gök, “Son 2 yıldır yüklü olarak sıhhat ve hizmet dalında faaliyet gösteren KOBİ’lerin insan kaynakları süreçlerine, performans ölçümü ve kıymetlendirme süreçlerine danışmanlık yaptık. 2021’in birinci yarısından itibaren KOBİ’lerden gelen talepler, yönetici geliştirme ve müşteri münasebetleri idaresine ait eğitim programlarımızda ağırlaştı.” dedi.

KOBİ’lere özel tasarlanan ‘Satış Gelişim Yolculuğu’, ‘Eşsiz Müşteri Tecrübesi Yaratma Programı’, ‘Müşteri İlgileri İdaresi Yolculuğu’ ve ‘Koçluk ve Mentorluk’ eğitim programlarıyla KOBİ’lerin büyümelerine ve iş neticelerina katkı sağlayacaklarını söyleyen Gök, şunları kaydetti: “KOBİ’ler, yöneticilerinin yetkinliklerini ve mevcut çalışanlarının uzmanlıklarını daha da üste taşımak için kapımızı çalıyorlar. beraberinde bu işletmelerde dijital dönüşüm projelerinin de artmaya devam ettiğini görüyorum ve bu projelerin çeviklikle hayata geçirilebilmesi için gruplarını hayli yeterli koordine etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Biz bu noktada birinci vakit içinderda yönetici geliştirme programımızı dijitale taşıyarak, Türkiye’nin harmanlanmış ve interaktif modelle tasarlanmış birinci Koçluk ve Mentorluk E-öğrenme Programı’nı KOBİ’lere sunmaya başladık, KOBİ’lere özel tasarladığımız öbür uzmanlaşma programlarımızı ise sanal sınıf üzerinden gerçekleştiriyoruz.”

“Solid yapıyı e-öğrenme programımızla kırdık”

Solid yapıyı e-öğrenme programıyla kırdıklarını kaydeden Gök, “Programı KOBİ’lerin faaliyet alanına göre özelleştirebilir ve iştirakçilerin seyahat esnasında oluşan farklılaşan gereksinimlerine bakılırsa değişebilir biçimde hayata geçirdik. Program faaliyet alanına özel olarak hazırlanmış içerikler ve uygulamalar; kültürü, iştirakçilerin tecrübe ve maharet setlerine bakılırsa farklılaşabilen araçlar içeriyor. Canlı buluşmalarla interaktif öğrenmeyi destekledik. bununla birlikte yöneticilerin günlük rutin hayatlarına da sığacak birtakım idmanlar, çalışmalar, ön ödevler, takip formları geliştirdik. Bu manada kesime liderlik ettik.” halinde konuştu.

Her işletmeye özel tasarım ve içerik revizyonu yaptıklarını, eğitimler öncesinde birfazlaca metot kullanarak gereksinim tahliliyle yola çıktıklarını anlatan Gök, “Bu terzi işi yaklaşım; verdiğim iletilerin inandırıcılığına, iştirakçi ve tertibin aldığı hizmetten ve iş neticelerina yansıyan olumlu tesirden şad bulunmasına katkı sağlıyor. Tecrübeli bir grup koçu olduğum için bu tecrübem iştirakçilere isteklilik, sahicilik, güç ve uzmanlık olarak geçiyor.” dedi.