Karaköy Güllüoğlu ve İSMEK, bayan baklava ustaları yetiştiriyor

Mezopotamya

New member
Karaköy Güllüoğlu, yeni iş birlikleriyle kesime yönelik yenilikçi projelerine devam ediyor. Karaköy Güllüoğlu, son olarak Enstitü İstanbul İSMEK iş birliğinde baklavacılık zanaatını gelecek kuşaklara aktarmak için eğitimler vermeye başladı. Bayan ustalara öncelik vererek, baklava ustaları yetiştirmek için hazırlanan eğitim programı kapsamında baklava hamuru ve inceliklerine dair dersler veriliyor. Yeni eğitimler gelecek ay başlıyor.

İştirakçiler mülakatla belirlenecek

Baklava Üretimi Atölyesi eğitimine 16-45 yaş içinde olan bayan ve erkek baklava ustası adayları, giris.ibb.istanbul adresinden eğitime kayıt yaptırabiliyor. Yapılan müracaatlar daha sonrasında öğrenci adayları, Enstitü İstanbul tarafınca mülakatla seçiliyor. Sektörel tecrübeye sahip, bu kesimde çalışma isteği olan ya da daha evvel “Hamur Teknikleri” konusunda eğitim alan adaylar, Enstitü İstanbul İSMEK Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu’ndaki “Baklava Üretimi Atölyesi” eğitimine müracaatta bulunabiliyor. Eğitim toplam 40 saat devam ediyor ve eğitim sonunda iştirakçilere Enstitü İstanbul İSMEK İştirak Evrakı veriliyor.

Başarılı olanlar, Karaköy Güllüoğlu’nda istihdam edilecek

Bu yıl ortasında başlayan eğitim programının iştirak, içerik ve kıymetlendirme kriterleri ışığında geliştirilerek 2023 yılında da devam etmesi planlanıyor. Enstitü İstanbul İSMEK ve Karaköy Güllüoğlu’nun birlikte hazırladığı eğitim programı kapsamında, öğrencilere Karaköy Güllüoğlu ustaları ve eğitmenlerinin sunduğu ders içerikleriyle uygulamalı olarak ustalık maharetleri aktarılıyor. Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu’nda bulunan ‘Baklava İmali Atölyesi’ eğitimini muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, yüzde 80’i bayan olacak biçimde, Karaköy Güllüoğlu bünyesinde üretim takımlarındaki takımlara dahil edilerek İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile istihdam ediliyor.

Birinci eğitimin muvaffakiyetle tamamlanmasının akabinde 4 kişi baklava ustası adayı olarak Karaköy Güllüoğlu takımına katıldı. Karaköy Güllüoğlu, yıl ortasında devam edecek eğitimlerle birlikte 2022 sonuna kadar usta sayısını artırmayı hedefliyor.

“Her dalda bayan istihdamı öncelikli olmalı”

Bayan istihdamı konusunda evvelarini ve hassasiyetlerini lisana getiren Karaköy Güllüoğlu’nun bayan yöneticileri Ebru Güllü ve Tuğba Güllü, şunları kaydetti: “Tüm kesimlerin bu mevzuda kıymetli adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Karaköy Güllüoğlu olarak kendi alanımızda sürekli öncü olduk, bayan istihdamı konusunda da ilham olmak istiyoruz. Bayan konusunun artık özel ilgiye gereksinim duymadan tüm takımlara, iş alanlarına, kesimlere yerleşmesini istek ediyoruz. Baklava ustası olmak isteyen herkese, bilhassa bayanlara bu mevzuda tüm katkıyı sağlamaya hazırız.”