Kafanı şişeden koparacağım!

Mezopotamya

New member
İlk kez bunun bir üretim gözetimi olduğunu düşündüğümde, boşuna çekiştirdim ve çekiştirdim. İkinci kez, PET şişemin kapağı ile şişenin boynu arasındaki yeni şerit benzeri bağlantıyı makasla kestim. Onu üçüncü kez gördüğümde: olması gerektiği gibi. Yine de, inovasyonun arkasında çevre korumanın olduğunu öğrenmem uzun zaman aldı. Ve onuncu seferde bile, sütü kazasız dökmeye boşuna devam ediyorum.

Ama en azından artık neler olduğunu anlıyorum. İnternet sayesinde sabah sütü ikilemime katlanmak için danıştım. Böylece ikilemin ne güzel bir adı olduğunu anladım. “Thethered Caps” – bağlı büyük harfler, bu nedenle İngilizce’den çeviri. Arka plan, üç litreye kadar olan pet ve tetra paks gibi tek kullanımlık plastik ambalajlar için yeni bir AB yönetmeliğidir. Son tarih 3 Temmuz 2024, bu tarihe kadar Almanya’daki tüm üreticiler bunu tanıtmış olmalı.

Ekli kapaklarla çevreyi aktif olarak koruyun

Kulağa hoş geliyor ve çevreyi aktif olarak koruduğu için sizi gururlandırıyor. Kuzey Ren-Vestfalya tüketici danışma merkezi şöyle açıklıyor: “İçecek şişeleri için önceden ayrı kapaklar çevreye zararlıdır: su birikintilerinde, ormanlarda veya sahillerde plastik atıkları arttırırlar. Yani z var. B. Kuzey Denizi’ndeki araştırmalarda 40 z’den fazla bu tür birkaç kapak buldu. B. yaklaşık 100 metre kumsalda. Ancak kapaklar şişeye takılı kalırsa, en azından bu tür çöpler kontrol altına alınabilir – yapışan şey uçmaz.”

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Başkaları da benim kadar acı çekiyor mu? Meslektaşlarım arasında yapılan bir anket beni doğruladı. Araştırmaya devam ettim. Cumhuriyet’i neyin sinirlendirdiğini öğrenmek istiyorsanız, Twitter’da arayın. Çok sayıda çok net kelime olayları belgeliyor.

Daha fazla dağıtım için bazı alıntılar: “Öyleyse öyle. İyi sebepler olabilir, ancak işlevsellik sadece bir şaka olabilir, sütü döktüğünüzde bok sütün içine kayar! Bunu kim buldu? Ha? Yetkili kişilerin olmasını istiyorum!” Bir diğeri “çok sinir bozucu, her zaman araya giriyor” diye azarlıyor ve üçüncüsü “iyi fikir, kötü uygulama” diye homurdanıyor. Dördüncüsü sorar: “Orada kimse test yapmıyor mu?”

kim organik domuz olmak ister

Bazı üreticiler eğitime güvenir ve yeni kapakların üzerine “Bırak beni” talebini yazdırır. Kim organik domuz olmak ister? Bu yüzden pratik yapmaya devam ediyorum, kayıpsız ve yumuşak noktalar olmadan döküyorum. Bir mesaj beni motive ediyor. Yeni üretim yöntemi 1,37 grama kadar plastik tasarrufu sağlıyor. Hayatı kendin için zorlaştırmaya değer.