Jenny Schlenzka, Performance Space New York’tan istifa etti

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Organizasyon Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2017’den beri New York Performance Space’in İdari Sanat Direktörü Jenny Schlenzka’nın bu yaz görevinden ayrılacağını duyurdu. Doğduğu ve büyüdüğü şehir olan Berlin’deki Gropius Bau sergi salonunun direktörü olur.

Schlenzka bir röportajda, “İşi aldığımda, her zaman on yıl kalmamam gerektiğini hissettim,” dedi çünkü Performance Space New York gibi yerler düzenli olarak “yeni fikirlere ihtiyaç duyar”.

“İçimde yapmak istediğim hemen hemen her şeyi yaptım,” diye ekledi, “ve belki de sandalyede daha enerjik ve taze fikirleri olan başka birinin olması gerektiğini hissettim.”

Gropius Bau’da çalışma fırsatı güçlü bir çekicilik, dedi – “Avrupa değilse bile tüm Almanya’daki en iyi sergi alanlarından biri” – tıpkı ailesinin büyük bölümünün yaşadığı Berlin’e dönme fırsatı gibi.

Performance Space New York CEO’su Roxane Gay yaptığı açıklamada, Schlenzka’nın “kusursuz zevki, cesur vizyonu ve gelişme ve canlı topluluğumuzun ihtiyaçlarına yanıt verme istekliliği ile şirketimizi zenginleştirdiğini” söyledi.

Bu bahar NYC tiyatrosu, müziği ve dansı hakkında daha fazla bilgi

Schlenzka, Performance Space New York’ta geçirdiği zamanı “kurumlar ve sanat ve bunların nasıl birlikte çalışıp çalışamayacakları hakkında büyük bir öğrenme eğrisi” olarak tanımladı.

2017’de yönetmen olarak görevi devraldığında, 1980’de Performance Space 122 olarak kuruluşundan bu yana sınırları zorlayan dans, tiyatro ve disiplinler arası performans sanatlarının cenneti olan East Village Enstitüsü, yedi yıllık bir tadilattan sonra binasını yeniden açmak üzereydi. yer değiştirme Daha önce MoMA PS 1’de Performanstan Sorumlu Küratör Yardımcısı olan Schlenzka, yeniden markalaşma ve yeni bir isim de dahil olmak üzere yeniden başlatma öngördü.

Yenilikleri arasında kurumun mahallesiyle siyasi ve sosyal kesişimini araştıran East Village dizisi ve inkarın yaratıcılığına odaklanan No dizisi gibi tematik programlar yer alıyordu.

Ancak en radikal girişimleri, programlamayı, binanın anahtarlarını ve yıllık üretim bütçesinin tamamını bir sanatçı kolektifine devretme planı olan 02020 idi. Fikir, deneyselliği organizasyonun her bölümüne yaymaktı.

Schlenzka, “Bundan 20 yıl sonra geriye dönüp baktığımda, bunun yaptığım en önemli ve biçimlendirici şeylerden biri olacağına dair çok az şüphem var” dedi. “Aynı zamanda açık ara en zoruydu.”

Girişim eleştiri ve kafa karışıklığına yol açtı ve ‘02020’den hemen sonra başlayan koronavirüs pandemisi bunu daha da karmaşık hale getirdi.

Schlenzka olan her şeyi anlatmakta tereddüt etti. İlk tavrını “Pollyanna” olarak tanımlamasına rağmen, “Bu çok karmaşık ve benim çok sınırlı bir bakış açım var” dedi.

“Aslında gerçekten odada birlikte yeni şeyler deneyeceğimizi düşünmüştüm” dedi. “Kurumların, kadroları ve iyi niyetleri ne olursa olsun, sadece kurum oldukları için verebilecekleri zararı hafife aldım. Ve merkezde yer almayan pek çok sanatçının haklı olarak üzgün olduğu tarihi bir andayız. Kapıları açtık ve her şey içeri aktı.”

“Hedef hepimizin arkadaş ve bir yerde mutlu olması ve birlikte çalışmasıysa, o zaman başarısız oldu” diye devam etti. “Fakat başarısızlık çok şey ortaya çıkardı. Kurumlar ve sanatçılar -sınırsız yaratıcı gerçek çağdaş sanatçılar- neredeyse birbirini yok ediyor. Kurum sanatçıları desteklemek istese de yapısı her zaman yaşayanı, bilinmeyeni, deneyi elinden alıyor.”

Schlenzka’nın halefi henüz belirlenmedi, ancak kurumun geleceği hakkında fikirleri var.

“Başladığımda, ‘PS 122 böyle değildi’ diyen birçok ses vardı” dedi. “Ancak amacım her zaman mümkün olduğunca radikal ve sanatçıları destekleyici olarak 21. yüzyıl versiyonunda PS 122 ateşini canlı tutmak olmuştur. Umarım sonraki insanlar da aynısını yapar.”