İstek Kayaalp, gözünü Karelin’in rekoruna dikti

PeLe

New member
İstek Kayaalp, gözünü Karelin’in rekoruna dikti Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ulusal sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen tarz 130 kilo finalinde Rus asıllı İtalyan Danila Sotnikov’u 4-0 yendi. Ulusal güreşçi, bu biçimdece mesleğindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Final karşılaşmasının akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rıza, Karelin’in 12 Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatarak, “Benim 11. şampiyonluğum oldu. Final olarak yetiştim fakat şampiyonluk sayısında gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak.” diye konuştu.

İstek, Avrupa şampiyonalarında 12 final yaptığına işaret ederek, “Bir şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve o denli büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim.” sözlerini kullandı.

SMA hastası Eslem Fatma için güreşti

İstek, Budapeşte’de SMA hastası Eslem Fatma için güreştiğini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Çok memnunum, yenidendan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’mızı söyletmek özlediğim bir şey. 12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Farklı bir kıymeti vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime kelam vermiştim, ‘Buranın mükafatını, tedavi masraflarına karşılayacağım.’ demiştim. Benim ödül kâfi değil, halkımızın takviyesini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin babasının kucağında gezmesini epeyce istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı, sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için epeyce memnunum.”