İstek Çalımbay: Tek niyetimiz kazanmak

PeLe

New member
İstek Çalımbay: Tek niyetimiz kazanmak UEFA Avrupa Konferans Ligi 3’üncü Ön Eleme Çeşidi rövanş maçında yarın Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi’yi konuk edecek Demir Küme Sivasspor’da teknik yönetici İstek Çalımbay, “Özelikle bu kadro deplasman kadrosu, deplasmanda epey güzel oynayan bir grup bu özeliklere sahip oyuncuları var. Bizim tek hedefimiz taraftarımıza bir galibiyet ikram etmek. Bizim şu andaki tek niyetimiz kazanmak. Diğer bir niyetimiz yok” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3’üncü Ön Eleme Tipi’nde 2-1’in rövanşında yarın alanında Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum’u konuk edecek Demir Küme Sivasspor’da teknik yöneticisi İstek Çalımbay ve futbolcu Ahmet Oğuz maçın oynanacağı Yeni 4 Eylül Stadı’nda basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Rakibin güç bir grup olduğunu belirten Çalımbay, “Zayıf, grup, zayıf ülkenin ekibi diye bakıyorlar. Lakin o denli değil. Dinamo Batumi grubu yeterli bir kadro şuanda kendi ülkesinde önder ve 22’nci lig maçını oynadı. Maç temposu olarak bizden çok daha hazırlar. Özelikle bu grup deplasman ekibi, deplasmanda hayli uygun oynayan bir ekip. Bu özeliklere sahip oyuncuları var. Tehlikeli bir kadro, bunların hepsini biliyoruz. Buna bakılırsa de tedbirimizi alacağız. Gayret etmezsek, oyunda daima kalmazsak, oyun disiplinimiz bozuk olursa meşakkat yaşayabileceğimiz bir maç olur. Bana göre epey sıkıntı ve çekişmeli bir maç oynayacağız. Gelenler için de fazlaca mücadeleci final maçı üzere bir maç olacak. Biz bu biçimde maçların hepsine ulusal maç üzere bakıyoruz. Ülke puanı için, kendimiz için bir de uzak olduğumuz taraftarımız için oynayacağız. Bizim için epey değerli final niteliğinde bir maç bu, her türlü maça hazırız. Tek hedefimiz buradan düzgün bir biçimde ayrılmak. Alanda kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. hiç bir şeyi bahta bırakmayacağız. Artık Dinamo Batumi grubunu ve oyuncularını epey güzel tanıyoruz” tabirlerini kullandı.

“TEK NİYETİMİZ KAZANMAK”

Her maça kazanmak için çıktıklarını söyleyen Çalımbay, “Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bizim şu anda bir avantajımız var. Biz bu avantajımıza muhakkak sığınmayacağız. Bizim tek gayemiz taraftarımıza bir galibiyet ikram etmek. Bizim şu andaki tek fikrimiz kazanmak. Öteki bir niyetimiz yok. Takım olarak bizim her insanın alternatifi olan bir takımımız var. Bu takımda bir aksilik yaşamazsak Avrupa kupaları ve ligi yeterli biçimde götürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu çeşidi geçersek bizi ağır bir maç temposu bekliyor. Bunun için de güç anlar yaşanacak. Ben grubuma yürekten inanıyorum, beni tek korkutan ani sakatlıklar. bu biçimde şeyler şayet olmazsa ekip olarak her kulvarda güzel gideceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“SÜRPRİZ TRANSFER OLABİLİR”

Transfer süreci hakkında da konuşan Çalımbay, gereksinim halinde sürpriz transfer olabileceğini belirterek, “Örneğin biz Aaron Appindangoye’nin sakatlığını beklemiyorduk. 6 ay alanlardan uzak kalacak. Onun yerine tabi ki oyuncu almamız gerekiyor. Ya da kendi içimizden birtakım oyuncu arkadaşlarımızı oynatmamız gerekiyor. Bizim kulübün belli bir bütçesi var. Onu da aşmamamız gerekiyor. Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş bilindik ve hazır oyuncular alıyorlar. Onlar parayı veriyorlar, alabiliyorlar. Bizim o denli oyuncu alma bahtımız yok. Biz fazlaca araştırarak, bakarak, kulübün bütçesini de aşmayacak biçimde oyuncular alıyoruz. Bu niçinle alacağımız oyuncuları fazlaca âlâ tarayıp da almamız gerekiyor. Dediğim üzere biz 4 büyükler üzere değiliz. Onlar üzere de yapamayız. Buradaki istikrarları de bozamayız. Bence bu biçimde yapıp başarılı olmak bence her şeyden daha değerli biz ekip olarak açıkçası bir transfer daha düşünmüyoruz. Geçen yılki üzere külfet yaşamadan âlâ bir yere gelmeye çalışacağız. Ekip olarak gidebildiğimiz yere kadar götüreceğiz” formunda konuştu.

AHMET OĞUZ: ALANIMIZI AVANTAJA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ

Deneyimli savunmacı Ahmet Oğuz ise maçın sıkıntı olacağını belirterek, “22 haftadır futbol oynayan bir grup ile oynayacağız. Bizim ise üçüncü resmi maçımız. Tabi bizim için güç geçecek. Kendi alanımızda oynayacağımız için bunu avantaja çevirmek istiyoruz. İnşallah müsabakayı kazanıp, hem ülke puanı için tıpkı vakitte Sivas için kazanıp ileri gideceğimizi düşünüyorum” tabirlerini kullandı.