İstek Çalımbay: Taraftarımızı yanımızda istiyoruz

PeLe

New member
İstek Çalımbay: Taraftarımızı yanımızda istiyoruz Sivasspor Teknik Yöneticisi Rıza Çalımbay, “Göztepe maçını epey âlâ bitirmemiz gerekiyor. Kendi taraftarımıza da sesleniyorum; epeyce az izleyiciye oynuyoruz. Bizim taraftarımız bu değil. Taraftarımızı yanımızda istiyoruz. Onlarla birlikte nasıl namağlup gittiysek bir daha tıpkı biçimde gitmemiz gerekiyor” dedi. Çalımbay, Kophenag maçı öncesi oynadıkları Trabzon maçını ertelemek için görüştüklerini, lakin kabul edilmediğini söylemiş oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda eden Sivasspor, yarın ligde oynayacağı Göztepe maçına odaklandı. Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan teknik yönetici İstek Çalımbay, dönemi herkestilk evvel açtıklarını belirterek, “Herkestilk evvel maçlar oynadık. Biz her vakit Bolu’da fizik ve kondisyona dayalı kamp yaparız. Kampın sonlarına hakikat 1-2 tane hazırlık maçı oynarız. ondan sonrasında da yurtdışına giderek 5-6 tane hazırlık maçı yaparız maç ki tempomuzu kazanalım diye. Bu sene direkt Avrupa kupası maçlarına başladık. Rakiplerimiz liglerinin âlâ gruplarıydı. Bu maçlar epey tempolu geçti ve 2 kadrosu da eledik. Ekibinde bir yorgunluk başladı. çabucak sonrasında Kopenhag ile eşleştik. Hakikaten çok güzel bir ekip. Çok kaliteli oyunculardan şurası bir takım. Sivas’ta hayli âlâ bir maç yaptık onlarla ve bu maçın akabinde da sakatlıklarımız başladı. 4 stoperimiz birden sakatlandı. Çok büyük eksikliklerle gittik. Erdoğan Yeşilyurt ve hayli şey beklediğimiz Pedro Henrique de yoktu. Geçtiğimiz dönem Maccabi Tel-Aviv maçına da tıpkı biçimde gittik” diye konuştu.

“TRABZONSPOR MAÇININ ERTELENMESİNİ TEKLİF ETTİK”

Üstün Lig’in 2’nci haftasında Trabzonspor ile oynayacakları uğraş öncesi teknik yönetici Abdullah Avcı’yı aradığını söyleyen Çalımbay, “İkimizin de Avrupa maçı fazlaca güç. ‘Siz de müsaade verirseniz TFF’ye başvuralım ve maçımızı mesaj tarihe alalım’ dedim. Kendisi de birinci olarak olumlu baktı fakat çabucak sonrasında aradığında oynamak istediklerini söylemiş oldu. Biz o maçı oynamasaydık Caner Osmanpaşa ve Samba Camara sakatlanmayacaktı. Onlar olsaydı şayet Kopenhag maçının kararı hiç aşikâr olmazdı. Onlar olsaydı bu golleri yiyeceğimize katiyen inanmıyorum. Trabzonspor da dinlenmiş biçimde oraya gidecekti ve 3-0 yenileceklerine muhakkak inanmıyorum. Bu maç ertelenseydi bu sonuçlar alınmayacaktı belki” diye konuştu.

“ÜLKEMİZE ÇOK HOŞ PUANLAR KAZANDIRDIK”

Son 2 dönemde Avrupa’da Türkiye’yi temsil ettiklerini söyleyen Çalımbay, “Çok âlâ gayret ederek ülkemize fazlaca hoş puanlar kazandırdık. Arkadaşlarımıza söylemek hiç bir şey bulamıyorum. Maça da fazlaca düzgün başladık. Birinci golü yedikten daha sonra ister istemez bir düşüş oldu. Değişiklikler yaptık lakin defansımızın göbeğini bir türlü oturtturamadık. O bölgede düşünce yaşadık. Bir grup için en değerli yer defanstır. Ben grubumla gurur duyuyoruz. Son maç hariç bütün oynadığımız maçlarda fazlaca düzgün oynadık” sözlerini kullandı.

“ÇOK AZ TARAFTARA OYNUYORUZ”

Artık lige odaklanacaklarını tabir eden Çalımbay “Göztepe maçını epeyce düzgün bitirmemiz gerekiyor. Kendi taraftarımıza da sesleniyorum; epeyce az izleyiciye oynuyoruz. Bizim taraftarımız bu değil. Taraftarımızı alana çekmemiz gerekiyor. Dün Kopenhag da dolu tribünlere karşı oynadık. Birebiri biz de yapabiliriz. Taraftarımızı yanımızda istiyoruz. Onlarla birlikte nasıl namağlup gittiysek bir daha tıpkı biçimde gitmemiz gerekiyor. Bizim için lig yeni başlıyor Göztepe ile. Bu maçta da 3 puanı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Müsaadeden daha sonra sakat arkadaşlarımız da dönecek ve daha sonrasında değişik biçimde alana çıkacağız” dedi.