İstek Çalımbay deklare etti! ‘Beni korkutan…’

PeLe

New member
İstek Çalımbay deklare etti! ‘Beni korkutan…’ Spor Toto Harika Lig’in 25. haftasında alanında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 2-1 mağlup eden Demir Küme Sivasspor’un teknik yöneticisi İstek Çalımbay, altın pahasında 3 puan kazandıklarını söylemiş oldu.

Çalımbay, müsabakanın akabinde Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında, maçı kazanmak gayesiyle alana çıktıklarını vurguladı.

Müsabakanın birinci yarısında makûs oynadıklarını belirten Çalımbay, grubunun yorgun olduğunu tabir etti.

Kadrosunda maçın birinci yarısında konsantrasyon düşüklüğü olduğunu vurgulayan Çalımbay, “İstediğimiz hiç bir şeyi yapamadık. Maçtan evvel bunların hepsini konuştuk, güç bir maç olacağını biliyorduk. Bizim için değerli olduğu kadar Malatyaspor için de kıymetli bir maçtı.” dedi.

“İki tane hoş gol attık”

Çalımbay, Malatyaspor’un epey âlâ hamle çizgisine sahip olduğunu lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Bizi hayli zorladılar, bir gol yedik lakin diğer goller de yiyebilirdik. Antrenörlük hayatımda birinci kez birinci yarıda oyuncu değiştirdim, değiştirmek zorunda kaldım. Hakan Arslan orta saha oyuncumuz onu kullanmak istiyorduk lakin sakatlıktan çıktı ve direkt oynayamazdı. Koray da sakatlıktan çıktı fakat Hakan’dan biraz daha güzeldi sıhhat olarak, ona talih verdik. Lakin işler kimi vakit istediğiniz üzere gitmiyor, Hakan’ı mecburen aldık ve Hakan bugün sahiden eksiksiz oynadı, oyuna girdikten daha sonra dengeyi kurduk. İkinci yarı konuşmamız ve birebir vakitte taktik anlayışımız, oyuncu değişikliklerimizi yaptık, daha sonrasında farklı bir biçimde alana çıktık. Kendine güvenen, hem atakta birebir zamandafansta epeyce düzgün olan, bilhassa Malatya’nın birinci yarıda girdiği durumlardan fazla konuma biz girdik. İki tane hoş gol attık, bana nazaran altın bedelinde 3 puan kazandık. İkinci yarı oyunu çevirdik, herkes kapasitesinin üzerine çıktı ve âlâ bir maç kazandık.”

Maç sırasında kimi oyunculara reaksiyon gösterilmesiyle ilgili bir soru üzerine Çalımbay, hiç bir oyuncunun alana makus oynamak için çıkmayacağını vurguladı.

Müsabakanın birinci yarısında kadro olarak makûs oynadıklarını söz eden Çalımbay, sakatlıktan çıkan Koray Altınay ve Hakan Arslan’ın buna karşın uygun oynadıklarını belirtti.

“Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz”

Çalımbay, taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve gruba sahip çıkmalarını istedi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kaldıklarını anımsatan Çalımbay, “Sahamızda oynayacak olmamız bir avantaj ve bu avantajı en düzgün biçimde kullanmaya çalışacağız. Bu yılki gayelerimizden bir tanesi kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Beni korkutan sakatlıklar, inşallah bu biçimdea kadar sakat oyuncularımız da gelirse epeyce yeterli bir biçimde takımımızı kurabilirsek gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.” diye konuştu.

Çalımbay, transfer çalışmalarını kulübün bütçesine göre yaptıklarını kelamlarına ekledi.