İstanbul Boğazı’nda özgür dalış rekoru kırıldı

PeLe

New member
İstanbul Boğazı’nda özgür dalış rekoru kırıldı Hür dalış branşında Türkiye’yi milletlerarası tertiplerde biroldukca kere temsil etmiş ulusal sportmen Birgül Erken, İstanbul Boğazı’nda hür dalış rekor denemesi gerçekleştirdi. Daha evvel İstanbul Boğazı’nda 40 metre dalış rekoru bulunan Birgül Erken, bu kere 50 metre tüpsüz dalış yaparak kendi rekorunu egale etmiş oldu. Vacrol markası sponsorluğunda gerçekleşen tertipte ulusal sportmen Birgül Erken hazırlanan vakit kapsülünü de boğazın derinliklerine bıraktı. Kapsül ortasında ise binlerce kişinin gelecek ismine isteklerini yazdığı bildirileri bulunuyor.

Rekor denemesi öncesi heyecanlı olduğunu söz eden Birgül Erken, ‘’Heyecanlıyız su biraz soğuk üzere duruyor. Kapsül ortasında yeterli dilekler, iletiler var. Bunları bir asır daha sonraya göndereceğim tek nefesle dalarak. 50 metreye dalarak bırakacağız, saklayacağız. Evvel niyet daha sonra akıbet derler, hoş şeyler olacak. Bu denizin karanlık sularına indiğinde bunlar orada yeşerecek, tohum üzere ekeceğiz güzel dileklerimizi. Tabiattaki şifanın peşindeyiz zira hepimiz tabiatın bir kesimiyiz. Nefesim hayli kıymetli nefesin gücüne inanıyorum. Hoş şeylere âlâ dileklerle’’ dedi.

‘’İstanbul Boğazı’nda bir birincisi gerçekleştiriyoruz’’

Dalış öncesi hazırlıklarını tamamladığını aktaran Erken, ‘’Akıntı büyük bir sorun aslında lakin biz burada keşif dalışlarını yaptık. İşinde uzman şahıslar var, muhakkak ön hazırlıksız dalmıyoruz. Benim en derin performansım 81 metre, yaklaşık 4 dakika sürdü fakat şu anda o kadar uzun tutmayacağız şiddetli bir su. Bu da bir çaba kendime karşı rekor kıracağım. İstanbul Boğazı’nda bir birincisi gerçekleştiriyoruz. Tahminen de boğazdaki birinci derin dalış olacak. her insanın kalbinde bir aslan yatıyor yeni rekorlar var. Bir buzaltı Guinness Dünya Rekoru amacımız var, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde yapacağız. Bunun haricinde da 100 metre gayem. Birinci 100 metreye dalan bayan özgür dalışçı olmayı hedefliyorum. Bu yıl benim yılım olacak’’ diye konuştu.

‘’Binlerce kişinin bildirilerinin bulunduğu Vacrol kapsülünü Boğaz’ın sularına indirdik’’

Dalış daha sonrasında hislerini tabir eden Erken, ‘’Dalışımızı gerçekleştirdik, nitekim çok akıntılı bir gün. Lodos bizi vurdu fakat biz ön dalışlarımızı da yapmıştık. Su epeyce soğuk değil, galiba soğuk suya alışacağım. Boğazda bir birinci gerçekleştirdik, hayli heyecanlıyız. Takımıma hayli teşekkür ediyorum, gece gündüz çalıştılar ve beni yalnız bırakmadılar. İçinde binlerce kişinin bildirilerinin bulunduğu Vacrol kapsülü Boğaz’ın sularına indirdik’’ halinde konuştu.