İsmail Kartal: “Ferdi niye sol bek? Zira sol bekimiz yok”

PeLe

New member
İsmail Kartal: “Ferdi niye sol bek? Zira sol bekimiz yok” Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 çeşidi birinci maçında Çekya takımı Slavia Prag ile gayret etti. Çekya takımı, müsabakayı 3-2 kazandı.

Fenerbahçe’nin gollerini Pelkas ve Ferdi atarken, Prag grubunun gollerini Traore, Dorley ve Lingr attı. Fenerbahçe tribüleri maçın birtakım kısımlarında Ferdi Kadıoğlu hariç tüm futbolcuları ıslıklarken, idaresi de istifaya davet etti.

Müsabakanın akabinde açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Tenik Yöneticisi İsmail Kartal, “Prag’da kazanıp, tipi geçeceğimize inanıyoruz. Biz pes etmedik” dedi.

Müsabakadaki performansı ile öne çıkan Ferdi Kadıoğlu ile ilgili konuşan Kartal, “İnsanlar, ‘Ferdi niye sol bek oynuyor’ diyebilirler. Mecburen oynuyor. Ben, Ferdi’yi her vakit ön tarafta oynatmak istiyorum lakin kimi şeyler fikirlerinizin önüne geçiyor. Eksiklerimiz var. Ferdi’yi sol beke koyduk, çocuk sağ olsun, aslanlar üzere oynuyor” diye konuştu.

İkinci yarıya golle başladıklarını hatırlatan Kartal, şöyleki devam etti:

“2 dakika ortasında 2 gol yememiz bizim istikrarımızı bozdu. Gol konumlarına baktığınız vakit datalara bakılırsa eşit. Onlar değerlendirdiler ve galibiyetle ayrıldılar. Her şey bitmedi. Orada biz bu kadrosu yenebileceğimizi ve bu çeşidi geçebileceğimizi düşünüyoruz. Her şeyin bitmediğini soyunma odasında konuştuk. Çok ağır bir maç trafiği içerisindeyiz. Hasta, sakat ve cezalı durumlar devam ediyor maalesef. Rotasyon yaparak istikrarlı bir biçimde daha fazla sakatlıkla karşılaşmamak için en yeterli biçimde oyuncularımızı değerlendirmeye çalışıyoruz.”

Deplasmanda daha fazla topa sahip olan ve daha fazla kazanmak isteyen bir takım olarak alana çıkacaklarını anlatan Kartal, şunları aktardı:

“Min-jae’nin art adalesinde sertlik oldu. İkinci yarıya değişiklikle başladık. Oyuncularıma daha sakin kalmamız, daha moralli oynamamız, kendimiz üzere oynamamız gerektiğini söylemiş oldum. Topun bizde kalması gerektiğini söylemiş oldum. Golü bulduk lakin çabucak sonrasında 2 tane üst üste yediğimiz gol istikrarımızı bozdu. sıradan gol yemememiz gerekirken bunları yedik. Sonuç olarak bugün kaybettik. Bunu düşünmüyorduk fakat bu maçın rövanşı var.”

Taraftarın dayanağı olmadan muvaffakiyet yakalamalarının mümkün olmadığının altını çizen Kartal, şunları kaydetti:

“Ben Fenerbahçeliyim, şikayet edemem. Liderle yöneticilerle açık açık konuştuk. Devre ortası transfer yapmak kolay olmuyor. Birtakım oyuncuları istedik. Önemli teşebbüsler oldu lakin kulüpler vermek istemediler. Maliyetleri çok yüksekti. FFP kriterlerinden dolayı alamadık. 1-2 oyuncu vardı alabilirdik lakin baktık orta oyuncu üzere almış olmak için oyuncu almayalım dedim. Alacaksak Fenerbahçe’ye yakışır, kaliteli oyuncu almamız gerekiyor dedim.”

İsmail Kartal, genç oyunculara güvendiğini ve Çağtay ile Arda üzere oyunculara yavaş yavaş daha fazla müddet verebileceğini de kelamlarına ekledi.