İlkay Gündoğan, Üstün Lig’e yeşil ışık yaktı! İşte gönlündeki kadro

PeLe

New member
İlkay Gündoğan, Üstün Lig’e yeşil ışık yaktı! İşte gönlündeki kadro İngiltere Premier Lig’de bu sezon Liverpool ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren Manchester City’de Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan, Süper Lig’de oynamak istediğini deklare etti.

31 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusunun Premier Lig deviyle olan mukavelesi 2023 yılında sona erecek.

SÜPER LİG’E VE MLS’E YEŞİL IŞIK!

İlkay Gündoğan, Manchester City’de emekli olmak istediğini, ancak ayrılırsa Türkiye veya ABD’ye transfer olmaya sıcak baktığını deklare etti.

Yıldız oyuncu gelecek yaz bitecek olan kontratını uzatmak istiyor, lakin şu ana kadar Manchester City yönetiminden İlkay’a yeni kontrat teklifi gelmedi. Alman ulusal ekibinin formasını giyen Türk asıllı oyuncu, Manchester’da memnun bulunmasına karşın Süper Lig’e ve MLS’e yeşil ışık yaktı.

“KİŞİSEL MANADA ÇOK MUTLUYUM”

“Ama şu anda bu husus hakkında düşünmüyorum. Manchester City’deki kontratım 2023’e kadar devam ediyor. “Burada hem sportif, hem şahsi manada hayli memnunum. Kendimi City formasıyla emekli olurken hayal edebiliyorum.”

BU DÖNEM 8 GOL VE 6 ASİST!

2016’da Borussia Dortmund’dan transfer edilen ve uzun müddettir Guardiola’nın vazgeçilmez isimlerinden olan İlkay, bu dönem 38 maçta 8 gol attı ve 6 asist yaptı.

Premier Lig’de bu dönem 23 maçın 17’sine birinci 11’de başlayan İlkay, 6 gol ve 4 asistle kadronun dorukta yer almasına değerli katkıda bulundu.

AİLECE GALATASARAY TARAFTARILAR

İlkay Gündoğan, GOAL’e verdiği röportajda meslek basamaklarını nasıl tırmandığını ve ailesinden gelen Galatasaray sempatisini anlatmıştı.

Türkiye’den Ruhr bölgesine 1973’te maden personeli olarak göç eden dedesi, sarı kırmızılı renklere olan sevgisini evvel oğluna, akabinde torunu İlkay’a aşılamış.

“UEFA KUPASI FİNALİNİ DÜN ÜZERE HATIRLIYORUM”

“Galatasaray maçları herkesi tıpkı odaya toplayan bir aile etkinliğiydi. 2000’deki UEFA Kupası finalini hala dünmüş üzere hatırlıyorum.”

İlkay Gündoğan, daha evvel çocukluk ekibi olan Galatasaray için günün birinde forma giymek istediğini de lisana getirmişti.