İlhan Palut: Alanda da kağıt üzerinde de zordu

PeLe

New member
İlhan Palut: Alanda da kağıt üzerinde de zordu Muhteşem Lig’in 9. haftasında Galatasaray’a konuk olan ve alandan 1-0’lık yenilgiyle ayrılarak bu sezonki birinci mağlubiyetini alan Konyaspor’da Teknik Yönetici İlhan Palut, müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Güç bir maç olduğunu söz ederek kelamlarına başlayan Palut, “Sahada da kağıt üzerinde de zordu. Bunun üzerine maçın başında gol yemek çok doğal lakin hayli enteresan bir gol yedik. Bunu geri çevirme ismine 90 dakikadan fazla çaba verdik alanda. Bu çabamız, olumlu futbol tarafından baya üstlere taşındı. Fakat son vuruşlarda bitiriciliği sağlayamayıp mağlup olduk. Buradan puansız gidiyoruz. Bu durum planlarımız ortasında değildi. Lakin bugünden çıkar olarak görülen, inişli-çıkışlı giden grafiğimizin son vuruş dışında istediğim seviyede olmasıydı. Yenilmiyorduk ancak kazanma problemimiz da vardı. Bu oyunun üzerine sonuç alma çalışmaları da yaparak 3 puana ulaşmak istiyoruz” dedi. Atakta nokta santrfor olmamasının tesirlerinin olduğunu fakat duruma komplike bakmaları gerektiğini söyleyen Palut, “O topun oraya gelmesi de o topu 3. bölgeye rahat taşıyan oyuncuların etkisiydi. Forvetlerimizden birisi olsa, tahminen bu kadar rahat taşıyamayabilirdik. Alışılmış ki bir nokta santrfor, bu konumlardan tahminen birisini gole çevirebilirdi. 2 forvetimiz olmasa bile, biz maçın başından itibaren skoru tutmak için oynamayacaktık. Bugün rakip Galatasaray’dı ve bu sonuç olabilirdi. Yapacak bir şey yok” diye konuştu.

“Kravets’ten yaralanmak istemedim”

Bugün alınan skorda hücumsal bitiriciliğin etkisinin olduğunu söyleyen İlhan Palut, “Hücumsal manada bitiricilik bugünkü skorun büyük oranını kapsıyor. Defansif manada da enteresan bir gol yememiz ve maçın başında bu skora düşmemiz, Galatasaray’ın set oyunu oynarken, süratli atak yakalamamızı engellemiş oldu. Bahtsız gol ve ofansif manada bitiricilik eksikliğimiz niçiniyle bugün yenilgiyle ayrıldığımızı düşünüyorum” dedi. Eksik forvetler bulunmasına rağmen Kravets’in takımda niye olmadığıyla ilgili de konuşan İlhan Palut, “Tamamen benim tercihim oldu. Kravets’ten yaralanmak istemedim. Aslında insan yaralanmak istemez mi? Kadro olarak faydalanabileceğimizi düşünmedim. Bu büsbütün benim öngörüm, benim tahlilim ve benim sonucum” açıklamasını yaptı. Son olarak Muslera’nın performansına değinen Palut, “Muslera tahminen 1 dönemde yaptığı yanlışları bu yılın başına şanssız biçimde sığdırdı ancak bu Muslera’nın kalitesini etkilemez. Son birkaç haftadır görüyorum. Bizim maçlardaki kalecilerin epeyce uygun performanslarını izliyoruz. Muslera da o denli bir günündeydi. Galatasaray da bugün beklediğimin haricinde değildi. Bugün periyot devir oyuna hükmedebileceğimizi biliyorduk lakin bunu sonuçlandırmayı beceremedik” diyerek kelamlarını tamamladı.