Hillary Clinton’ın eski danışmanı Huma Abedin: ABD’li bir senatör bana cinsel atakta bulundu

Muhabir

New member
Getty ImagesHuma Abedin

Hillary Clinton’ın eski danışmanı ve yardımcısı Huma Abedin, ABD’li bir senatörün kendisine cinsel atakta bulunduğunu sav etti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine bakılırsa Abedin, yaşadıklarını önümüzdeki hafta yayımlanacak olan “Both/And: A Life in Many Worlds” isimli yeni kitabında detaylı biçimde yazdı.

Abedin, ismini açıklamadığı siyasetçinin, 2000’lerin ortalarında Washington’da bir akşam yemeğinden daha sonra kendisini kahve içmeye konutuna davet ettiğini, koltukta üzerine atladığını öne sürdü.

Abedin, kendisini öpmeye çalışan senatörü reddettiğini ve meskenden kaçtığını yazdı. Senatörün kim ya da hangi partiden olduğunu açıklamadı.

Huma Abedin kimdir?

45 yaşındaki Huma Abedin, ABD’de 2016’da yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olan Hillary Clinton’ın en çok güvendiği isimlerdendi.

Huma Abedin, kendisi için “ikinci kızım” diyen Clinton’ın seçim kampanyasında değerli rol oynamıştı.

Kitabı yayımlanmadan evvel okuyan Guardian muhabiri Martin Pengelly, Abedin’in şunları yazdığını aktardı:

“Sağıma çöktü, sol kolunu omzuma doladı ve beni öptü. Lisanını ağzıma soktu, beni kanepede geriye itti. O kadar şoke oldum ki, onu ittim. Tek istediğim son 10 saniyenin silinmesiydi.

“daha sonra yalnızca 20’li yaşlardaki versiyonumun aklına gelebilecek bir şey söylemiş oldum: ‘Çok üzgünüm’. Ve mümkün olduğunca itidalli görünmeye çalışarak dışarı çıktım.”

Getty ImagesAbedin eski Kongre üyesi eşi Anthony Weiner’dan boşandı

Huma Abedin, birkaç gün daha sonra Kongre binasında senatöre rastladığını ve onun özür dileyerek hâlâ arkadaş olup olmadıklarını sorduğunu ve kendisini “yanlış anladığını” da yazdı.

Abedin kitapta ayrıyeten, mesleği seks skandalları niçiniyle biten eski eşi ve eski Demokrat Kongre üyesi Anthony Weiner’a duyduğu öfkeyi de detaylarıyla anlattı.