Hiç bu kadar büyük boşluklar olmamıştı

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Loveparade kıdemli Jürgen Laarmann, Rave the Planet’in değerlendirmesini yapıyor: Hiç bu kadar büyük boşluklar olmamıştı

Sonunda feci iletişim ve planlama kaosuna rağmen her şey yeniden iyi gitti. Karışık duygular kalır. Bir misafir yazısı.

Eğlence tutkunları, Strasse des 17. Juni’deki Zafer Sütunu’nun önünde Rave the Planet tekno geçit töreninde alacakaranlıkta dans eder.dpa

İlk bakışta, geçit töreni kendisinden önceki geçit törenlerine benziyordu. Hiçbir yerde bahsedilmeyen şey, geçit töreninin Tiergarten’de Zafer Sütunu ve Brandenburg Kapısı’ndaki istasyonlarla Aşk Geçidi veya Gezegeni Rave olarak 10. kez gerçekleştirişiydi. Birçok eski sorun kaldı ve birkaç yenisi eklendi.

Ama önce olumlu yönlere: ruh hali çoğunlukla iyiydi, kimse incinmedi, çılgınlar o kadar iyi bilgilendirildi ki, kafatası amblemli (Blue Punisher) komik mavi tabletleri tüketmemeyi tercih ettiler, yeterince su içildi, bir teyze düştü. bir fener, ciddi yaralanmalar olmadan kaldı, birkaç dolaşım problemi, aksi halde hiçbir şey olmadı.

“Batı Almanya’dan ahlaksız rakamlar”

Geri dönelim: çöp sorunu. 90’larda depozit kaplarıyla ilk atık önleme konseptleri geliştirildiğinde oradaydım. Yaklaşık 30 yıl sonra fark etme: Hayvanat bahçesinde cam şişelerin yasaklanmasını ve kara satıcıların tarlanın en başına gönderilmesini tutarlı bir şekilde sağlarsak, bu da işe yarayabilir. Ama yapmayacaklar. Kapasite nedeniyle mi, başka öncelikler yüzünden mi, yoksa erişimin engellenmesi veya şişe kontrollerinin özgürce gösteri yapma hakkıyla çelişeceği gerçeğinden mi bilmiyorum.

Bu yüzden her zaman kötü bir çöp vardır ve bunu, depozito kabı almak için saat 15.00 civarında cam şişelerle dolu bir dağın üzerinden tırmanmam gerektiğinde fark ettim. Daha da kötüsü, ayaklar altına alınmış Tiergarten. Yerel bir sakin öfkeliydi: “Batı Almanya’dan düşük eğitim düzeyine sahip birkaç ahlaksız figür burada gösteri yapma haklarını kullandıkları için hayvanat bahçem ayaklar altına alınıyor – bu olamaz!”

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Gösteri hakkı demişken. Bu noktada, katılan rave şamandıralarının birbirlerine demo hedeflerini ezbere anlatmak için daireler çizerek ileri geri gitmelerinin ne kadar saçma olduğunu belirtmek isterim. Başka alternatif olmadığı söyleniyor. Normalde bir gösteri, halkı amaçları hakkında bilgilendirmeye veya ikna etmeye hizmet etmelidir. Dolayısıyla, siyasi talepler kataloğu ve sunumu, esasen demo statüsünü korumaya hizmet eden (diğer bir deyişle her şeyi kamu sektörünün ödemesine izin veren) kendi başına bir sanat biçimi haline geldi.

Rave the Planet: Geçit törenine gerçekten kaç ziyaretçi geldi?

Asil hedeflerden sadece biri gerçekten ele alınsaydı, hatta ulaşılsaydı saygım çok daha büyük olurdu – dans yasaklarının kaldırılmasıyla başlardım – bu yüzden talepleri sıralamak sadece tekrarlanan bir folklorik eylemdir.

Her zaman olduğu gibi, ziyaretçi sayısıyla ilgili farklı tahminler vardı. Polis 200.000’e, organizatörler 300.000’e ulaştı. Aslında, geçen yıl 300.000 misafir tahmin etmişlerdi. Sadece şunu söyleyebiliriz: Bu yılki 300.000, geçen yılki 300.000’den çok daha azdı, çünkü Tiergarten’deki bir geçit töreninde hiç bu kadar büyük boşluklar ve bu kadar çok alan olmamıştı. Geçit törenlerinin bir avantajı, insanların katılmasını, dans etmesini ve geçit töreni yapmasını sağlamak için Cumartesi öğleden sonraları şehir merkezinde yürüyüş yapmaktır.

Bu yüzden birçok kişi geçen yıl RTP’yi daha çok sevdi. Son büyük tekno dergisi Faze’nin genel yayın yönetmeni Sven Schäfer, Mottes Mobil’de bana gelecek yıl Zafer Anıtı’nda büyük bir mezuniyet partisinin kutlanmasından daha çok söz edildiğini bildirdi.

Sonunda, kamu sektörü her zaman ödemelidir.

Gösterinin durumuyla ilgili olarak: Bu arada, diğer gösteri düzenleyicileri, olaydan önceki Cuma günü Rave the Planet’in tıbbi hizmetlerin masraflarını üstlenme kararına itiraz etmemeye karar vermesini eleştirel olarak gördüler. Zug der Liebe’nin yaratıcılarından biri olan Jens Schwan ile bu konuyu konuştum. Aslında demo, demo ve eğlenceli olay eğlenceli olaydır. Kamu sektörü demoyu, düzenleyici de ikincisini öder. Maliyetlerin bu varsayımı, yetkilileri muhtemelen RTP’den daha fazla zorluğa neden olabilecek diğer gösterilere maliyet yüklemeye teşvik edebilir.

Bu bağlamda, Rave the Planet’in bu boyuttaki etkinliklerin mesleki standartlarını karşılamayan amatörce ve tamamen şeffaf olmayan iletişimi kınanmalıdır.

Bazen sağlık görevlilerinin finansmanı için ciddi bir yetersiz finansman oluyor, ardından sağlık görevlilerinin miktarı bağışlarla artırılıyor, gofund.me’deki kamuoyu görüşü bağışların durma noktasına geldiğini gösteriyor. Paranın gelebileceği başka kaynaklar da var, ancak herkesin içinde bu kadar rahatsız edici bir şekilde para dileniyorsanız, her şeyi ifşa etmelisiniz.

Rave the Planet genel müdürü Tim Zeiss, iflasların idaresi konusunda bir uzman olarak kabul edilir, Technoparade için kendi adına hareket etmek zorunda olmaması umulmaktadır.

Tüm zamanların en yüksek ortalama yaşı

Buradaki bir Technoparade’in ortalama yaşı kesinlikle şimdiye kadarki en yüksek yaş olsa bile, Rave the Planet’in yeni askerler için endişelenmesine gerek yok. Altmışlı yaşlarının ortalarında, eski çılgın kıyafetlerinin içine giren insanlara ve tekrar yukarı çıkmak için gri saçlarını mavi-sarı-kırmızıya boyayan büyükannelere bakmak komikti. Ebeveynler çocuklarıyla bir etkinliğe gittiklerinde, devrimci karakterden pek bir şey kalmıyor. Ancak bazı çocuklar, ebeveynlerinin yalnız gitmesine izin vermeyi tercih etti ve arkadaşlarıyla göle gitti.

dr Motte’ye sağlık ve bol bol bilgelik diliyorum ve açık fikirlilikle, önümüzdeki birkaç yıl içinde geçit töreninin başlangıcında kendisini hâlâ konuşmacı olarak sunmak isteyip istemediğine dair biraz düşünmesini diliyorum.

Yazar hakkında: Jürgen Laarmann, 1991’den 1996’ya kadar Loveparade’in hissedarı ve organizatörüydü. 1991’de kalbin etrafında hale bulunan ünlü logoyu tasarladı. Aynı zamanda 90’lı yıllarda derginin sahibi ve yazı işleri müdürüydü. ön sayfa da Mayday GmbH’nin hissedarı. Bugün serbest gazeteci olarak çalışıyor.