Hemşire Federal Meclis'e gitmek istiyor: “Her şeyi gördüm”

Mezopotamya

New member
Kendini işine adamış bir hemşire 2017'den beri acil serviste çalışıyor ve orada pek çok izlenim edindi: Stella Merendino, kendisini bırakmayan kaderleri ve sıklıkla sınırlarına ulaşan meslektaşlarını anlatıyor. Özellikle giderek başarısız olduğuna inandığı sağlık sistemini eleştiriyor. Acil servisini, evsizler veya ilaç almaya gücü yetmeyen hastalar gibi çoğunlukla çaresiz ve desteğe ihtiyacı olan kişileri tedavi ettiği bir yer olarak görüyor. Özellikle hem hastaların hem de hemşirelerin yaşadığı bürokratik yükten endişe duyuyor.

Sendikada da aktif olan Merendino, Instagram'da şunları yazıyor: “2017'den beri acil serviste çalışıyorum. Orada her şeyi gördüm: geceleri sizi uyanık tutan kaderler, sınırlarını aşan iş arkadaşları ve mükemmel bir sağlık sistemi.” giderek parçalanıyor. Yaşayacak yeri olmayan insanları tedavi ettim. İlaçlarının parasını nasıl ödeyeceğini bilmeyen insanlar. Ve şunu düşünmeye devam ettim: Bu olamaz. Bu yüzden sokaklara çıktım. Greve gittim, müzakerelere katıldım ve acil servisteki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başkalarıyla birlikte ülke çapında bir girişim başlattım. Politikacılar başka yöne bakarken biz sırtımızı tuttuk.”

Bu deneyimler onları harekete geçmeye motive etti. Merendino grevlere ve müzakerelere katıldı ve acil servislerdeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başkalarıyla birlikte bir girişim kurdu. Ancak siyasi eylemsizlik onu giderek daha fazla hayal kırıklığına uğrattı. Bu nedenle Die Linke partisi adına Federal Meclis'e aday olmaya karar verdi çünkü sağlık sistemini ilk elden bilen ve onu etkili bir şekilde değiştirebilecek insanlara ihtiyaç olduğuna inanıyor.

Berlin Wedding'de, Polonya ve İtalyan kökenli bir ailede büyüyen sanatçı, kendisini işçi sınıfının ve hemşire kadrosunun temsilcisi olarak görüyor. Onlar için siyasete girmek güzel konuşmalarla sınırlı kalamayacak kadar ciddi bir meseledir. Amacı kâra değil, insanlara hizmet eden bir sağlık sistemidir ve toplumu ayakta tutan ancak çoğu zaman göz ardı edilenlerin sesini temsil etmek istemektedir.

Merendino Instagram'da şöyle yazıyor: “Benim için siyaset bir oyun değil, acı bir ciddiyettir. Bu, sağlık sistemimizin sonunda kâr için değil, insanlar için orada olmasıyla ilgili. Mesele şu ki, bu ülkede hiç kimsenin doktor muayenesi masraflarını ödeyememe konusunda endişelenmesine gerek yok. Toplumumuzu her gün ayakta tutanların sesinin duyulmasını sağlamakla ilgili.”

Gregor Gysi, Dietmar Bartsch ve Bodo Ramelow'un yanı sıra Stella Merendino, Ines Schwerdtner ve Sören Pellmann da doğrudan görev için aday olacak. Merendino Berlin-Mitte'de Die Linke adına yarışacak.

Makalenin oluşturulmasında yapay zeka teknolojileri kullanıldı.