Hayvan hakları aktivisti Berlin’de hasta güvercini pistten kurtardı

Mezopotamya

New member
Saat 11 civarında Südkreuz S-Bahn istasyonunda şunu gördüğümü sanıyordum: Neukölln’e giden S41’in peronunda üç kişilik bir aile duruyordu. Aniden bir adam bir ağla ray yatağına atlıyor, bir güvercin yakalıyor ve onu suç ortağına veriyor, o da güvercini bekleyen tren makinistlerinin önünde öldürüyor. Ama artık biliyorum: Bazen durum biraz daha karmaşıktır.

Artık biliyorum: Güvercin vahşice öldürülmedi, hayvan hakları savunucuları tarafından kurtarıldı. Ve hepsinden iyisi, güvercin iyi durumda.

Hayvan hakları savunucuları dün gazetedeki yazıyı gördüler ve kendilerini tanıdılar. Şöyle yazdılar: Südkreuz S-Bahn istasyonunda hayvan hakları aktivistleri tarafından keşfedilen güvercin, pistten kurtarıldı. Onu bir hayvan koruma derneğinin bakımına verdiler.

Sarah Habicht (evet, gerçek adı bu) güvercini kurtaran hayvan hakları savunucusu. Oğluyla birlikte seyahat ettiğini ve hasta güvercinleri raylardan kurtarmak, onlarla ilgilenmek veya veterinere götürmek için sıklıkla yabancılardan yardım aldığını söyledi. İki kişiyle güvercin yakalamak daha kolaydır ama bazen yardıma ihtiyaç duyarsınız, diyor. Oğlu prosedürü iyi biliyor, bu yüzden kayıtsız görünüyordu. Telefonda şunları söylüyor: “Şehirde bir güvercini öldürmenin, raylara atlayıp hayatınızı riske atmaktan daha kolay bir yolu olabilir.” Bir güvercin kurtarma işleminin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Güvercin iyi durumda: Bu, hayvan hakları aktivistinin gönderdiği bir resim.Sarah Habicht

Bir kurtarma operasyonu dışarıdakilere acımasız görünebilir

Ona göre güvercin çok hastaydı ve zorlukla hareket edebiliyordu. Rayların arkasında yatıyordu ve muhtemelen bir sonraki S-Bahn tarafından ezilecekti. “Onları hızla yoldan çıkarması için ağımı bir adama verdim. Bu acımasız görünebilir, ancak güvercinin son gücünü toplayıp şiddetli hareket etmesinden kaçınmalısınız. Bu, güvercinin hayatına mal olabilir.”

Habich, iniş ağının bu yüzden sıkıldığını söylüyor. Daha sonra ağ ona teslim edildi. Güvercini dışarı çıkardı ve boynunda başka yara olup olmadığını kontrol etti. Güvercinin boynunu kırıyormuş gibi görünmüş olmalı. Güvercin o kadar hastaydı ki ölü gibi görünüyordu. Habicht, “Bir güvercini kurtardığımda, diğer hayvan hakları aktivistleriyle paylaşmak için her zaman fotoğraf çekerim” diyor. Normal süreç budur.

Kurtarmanın ardından, yaklaşma nedeniyle ağır travma geçiren güvercine ilk müdahale yapıldı ve bir gözü etkilendi. Güvercinin gözü temizlendi ve elektrolit verildi. Bu arada güvercin bakımla sağlığına kavuşturuldu ve hâlâ Sarah Habicht’in hayvan refahı meslektaşının bakımında. Kurtarılan güvercinlerin sağlık durumları “Başkent Güvercinleri” Facebook sayfasından takip edilebiliyor. Hasta Südkreuz güvercini artık mutlu ve sağlıklı bir şekilde sepette oturuyor.