Haydi Sacko: Amacımız Muhteşem Lig’e yükselmek

PeLe

New member
Haydi Sacko: Amacımız Muhteşem Lig’e yükselmek Spor Toto 1. Lig gruplarından Adanaspor’un yeni transferleri Haydi Sacko ve Emre Kaplan, ekiplerini dönem sonunda Spor Toto Muhteşem Lig’e taşımayı hedefliyor.

Adanaspor’un Romanya’nın CFR Cluj grubunda transfer ettiği 28 yaşındaki Malili sağ kanat oyuncusu Haydi Sacko ile Medipol Başakşehir’den kiralanan Emre Kaplan, AA muhabirine yeni dönem ile ilgili açıklamada bulundu.

Performansını tam olarak göstermek için vakte gereksinimi olduğunu anlatan Sacko, Adanaspor formasıyla kendisini geliştirmeyi amaçladığını söylemiş oldu.

Spor Toto 1. Lig’in birinci haftasında kadrosunun Tuzlaspor ile 15 Ağustos Pazartesi günü yapacağı maçta oynamak istediğini kaydeden Sacko, “Adanaspor hak ettiği ligde değil. Bu yıl gayemiz play-off’a kalıp, oradan da Spor Toto Harika Lig’e yükselmek. Ekip olarak uygun çalışırsak bu maksadı gerçekleştirebiliriz. Benim de öncelikli maksadım oynamak, ekibe yardımcı olmak ve muvaffakiyete katkıda bulunmak.” dedi.

Malili futbolcu, döneme da yeterli hazırlandıklarını belirterek, “Takım olarak yeterli çalışıyoruz. Herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Yeni transferler de var. Her şeyin vakit içinde daha düzgün olacağını düşünüyorum. Fransızca bilen kimi arkadaşlarım geçen seniçin beri buradalar, kulübü tanıyorlar. Bana Adanaspor hakkında bilmediğim şeyleri de öğretebilirler. Tıpkı lisanı konuşmak, bağlantı kurmak her vakit uygundur ve yardımcı olur. Bu niçinle tıpkı lisanı konuştuğum insanların ekipte olması benim için fazlaca uygun bir durum.” diye konuştu.

Emre: “Adanaspor’u en düzgün yere taşımayı istiyorum”

Adanaspor’un Medipol Başakşehir’den bir yıllığına kiraladığı 21 yaşındaki sol bek Emre Kaplan da lig öncesi güzel bir hazırlık süreci geçirdiklerini lisana getirdi.

En büyük maksatlarının Spor Toto Üstün Lig’e yükselmek olduğunu vurgulayan Emre, “Tuzlaspor maçını kazanarak lige uygun başlamak istiyoruz. Gruptaki ortamımız hayli güzel. Burası benim gelişimime açık bir kulüp. Kadro olarak amacımız ligi en âlâ biçimde bitirebilmek. Kiralık olarak geldiğim ekipte elimden gelenin en uygununu yapmayı, fazla maça çıkmayı ve Adanaspor’u en güzel yere taşımayı istiyorum.” dedi.

Genç oyuncu, teknik yönetici Mustafa Kaplan’ın kendilerine hoş bir çalışma ortamı sağladığını da kelamlarına ekledi.