‘Hakem konuşmak istemiyordum ancak canımı fazlaca acıttı’

PeLe

New member
‘Hakem konuşmak istemiyordum ancak canımı fazlaca acıttı’ Galatasaray’ın yardımcı antrenörü Selçuk İnan, Spor Toto Üstün Lig’in 14. haftasında 0-0 birliktee kaldıkları Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçıyla ilgili, “İstediğimiz oyunu tahminen külliyen alana yansıtamadık ancak yeniden de kazanmak için gereken bütün durumları yakaladık, sonuçlandıramadık bunun için de hayli üzgünüz.” dedi.

İnan, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, vefat eden eski liderleri Mustafa Cengiz’in ailesine ve topluluklarına başsağlığı diledi, Cengiz’in kaybından dolayı keder duyduklarını söylemiş oldu.

Selçuk İnan, “Maçla ilgili söylemek istediğim aslında fazlaca şey var. Lakin bugün buraya geldim. Çok üzgünlerdi. Gönül isterdi ki aslında oyunla ilgili konuşmak. Artık o bir klasik haline geldi, daima hakemleri konuşuyoruz. Bizi de buna mecbur ediyorlar açıkçası.” dedi.

Yalnızca bir şeye değinmek istediğini vurgulayan İnan, şunları kaydetti:

“Son dakikalarda attığımız golü evvel hakem veriyor. Ben de fazlaca yakındım dördüncü hakeme ve gittim dördüncü hakeme, ‘niçin golü verdikten daha sonra iptal etti?’ diye sordum. Bana ‘Yukarıdan haber bekliyor’ dedi. ‘VAR’dan’ fakat ben aslında doğrusunu biliyorum. Bunu hocamla da paylaştım. İçerde kurallarda bir karar verdikten daha sonra VAR hakemi genelde karışmıyor, ufak tefek şeylerde, hakem de bunu biliyor. Gol verseydi şayet VAR’dan çağrılmayacaktı ki aslına bakarsan VAR yok üzereydi. Çağrılmayacağını bildiği için aslında verdiği golü yenidendan iptal etti. Aslında bu niyet bizi epey üzmeye başladı. Bunu sizle paylaşmak istiyorum. Zira yüzde 100 bir penaltımız verilmedi. Orada VAR’ın çağırmaması da hepimizi hayretlere düşürdü, hayli üzgünüz hakikaten. Ben hiç aslında hakem konuşmak istemiyordum lakin canımı epey acıttı. Zira bütün oyuncularımız içerde o kadar üzgündü ki ve herkes yalnızca hakemi konuşuyor. Biz de artık daima hakemleri konuşmaktan sıkıldık aslında. Başka kadrolar da bundan şikayetçi, ‘evet takviye vermemiz lazım’ diyoruz lakin kimi vakit de makûs niyet hissettiğiniz vakit hayli üzülüyorsunuz, sizin canınızı acıtıyor. Onun haricinde evet aslında istediğimiz oyunu tahminen külliyen alana yansıtamadık fakat yine de kazanmak için gereken bütün durumları yakaladık, sonuçlandıramadık bunun için de hayli üzgünüz.”