Hagi’den ‘Hagi mi Alex mi’ sorusuna karşılık: Ben tarihi sahanın ortasında yazdım

PeLe

New member
Hagi’den ‘Hagi mi Alex mi’ sorusuna karşılık: Ben tarihi sahanın ortasında yazdım Galatasaray’ın sembol isimlerinden Gheorghe Hagi, kendisinin Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza ile kıyaslanmasıyla ilgili bir soru üzerine “Benim karşılık vereceğim bir soru değil. Ben kendimi alanda ispat ettim. Ben tarihi sahanın ortasında yazdım. Bu konularda konuşmayı öbür insanlara bırakıyorum” dedi.

Hagi, teknik yöneticiliğini yaptığı Romanya grubu Farul Constanta’nın Galatasaray ile Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynadığı maçın akabinde soruları yanıtladı. Hagi takımının 3-1 kazandığı hazırlık maçıyla ilgili “Bizimle hazırlık maçı oynadıkları için hocama (Fatih Terim) teşekkür ederim. Galatasaray’ın başında fazlaca değerli bir insan var. O ne yapılacağını biliyor. Galatasaray, en büyük muvaffakiyetlerini Fatih Terim ile kazandı. Biz ise kadrosu yeni oluşturuyoruz, çabucak hemen yolun başındayız. Deneyim kazanmamız için düzgün bir maç oldu. Öğreneceğimiz epey şey var. İki kadro için de uygun bir maç oldu. Konutuma döndüğüm için hayli mutluyum” diye konuştu.

Galatasaray’ın transfer ettiği iki Romanyalı futbolcu Morutan ve Cicaldau ile ilgili de konuşan Hagi, “Rumen futbolcuların hayli çalışması gerekiyor. Adaptasyon sağlamaları lazım. Oynadıkları maçlarda Galatasaray’da olmayı hak ettiklerini gösterdiler. Vakte gereksinimleri var” tabirlerini kullandı. Hagi transferlerde rolü olmadığını söylemiş oldu ve kendisinin Morutan ile kıyaslanmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Hagi “Öyle bir karşılaştırmanın yapılmaması gerekiyor. O genç ve yetenekli bir futbolcu. Sabır biraz. Vakit lazım. Yavaş yavaş kendisini ispat edecek” dedi. (AA)