Gözden Geçirme: Camille A. Brown'un Sanatının Özü

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Günümüzde, birçok insan Camille A. Brown'u tiyatro ve opera dünyalarından tanıyor, burada en iyi sınıf projeleri için ortak bir çalışan haline geliyor. (Broadway, “Çingene” ve “Cehennem Kitchen” adlı iki hit şovu koreografi yaptı). Hareket eden şeydir.

Bu, Çarşamba günü Joyce Tiyatrosu'nda New York City galasını alan son dansı “I Am” dan daha net veya piercing olmamıştı. Seyirci 65 dakika boyunca nehrine süpürüyor ve 2012'den 2017'ye kadar yaratılan Trilogie Brown'un ünlem işareti gibi (“Bay Tol E. Rance”, “Siyah Kız: Dilbilim” ve “Mürekkep”) .

Bir program notu “Ben” i “kültürel kurtuluş için yaratıcı bir alan – bu dünyada yeni olmanın yolları” olarak tanımlıyor. Ve bir özgürlük hissi ve 12 dansçı ve üç müzisyenden oluşan seçkin ekibinden titreşme olasılığı ile titreşir (piyanoda Deah Love Harriott, Vemin'de Juliette Jones ve davullarda Jaylen Petinaaud).

Brown, sterliniklerin ağrılı mirasları ve siyah kızların eğlenceli ritüelleri gibi Afrika -Amerika kimliğinin farklı yönleriyle uğraşan üçlemedeki eserleri bağlamsallaştırmak için büyük çaba sarf etti. İlk iki bölüm eğitim kaynak liderleri ile teslim edildi ve Brown, şovdan sonra düzenli olarak diyalogları iş uzatması olarak yönetti.

“Ben” de Afrika diasporik dans formlarının karakteristik iç içe geçmesine devam ediyor, ancak dans etmesine izin vermek için daha büyük, cesur bir açıklığa sahip – müzikle derin bir sohbette – kendileri için konuşuyor. Çarşamba günü yapılan performanstan sonra sadece kısa bir açıklama kelimesini bildirdi: “Sevinç üzerine odaklanan bir şey yapmak istedim.”

“Ben “den geçen sevinç sadece mutlu ya da ciddi değildir; Daha karmaşık, çok boyutludur. R&B, kulüp ve hip-hop klasiklerinden gelen yemyeşil orijinal düzenlemelere dönüşen bir bando roil olan Drum'un ilk sesi ile kaynamaya başlar. Işıklar ortaya çıkarken, yorulmak bilmeyen onyxx Noel ve Destini Hendrick tarafından demirlenen dansçılardan çiftler bir sis tavanından öne çıkıyor ve odayı parıldayan omuzlar, damga birlikleri, parlak evlerle şekillendiriyor. Sanki Majorette dans eden Twyla Tharps “üst odada” tanışmıştı ve elektrik.

“Ben” nin 12 bölümü bir şekilde bu enerjiyi durdurur, birkaç düşüş daha yumuşak veya kırık ruh hallerinde. “Gerileme #1” de iki erkek çocuk tarafından kuşatılan karizmatik Miki Michelle, 90'ların bir müzik videosunun yıldızı olabilir. “Papa Rollin Stone'du” versiyonunda Curtis Thomas, dansçılarla cesaretlendirilen manevi tutkuyla çalışıyor. Kendinden geçmiş ve hassas bir düette, Brianna Dawkins ve Courtney Ross da müzik tarafından benzer şekilde geçiyor.

Övgü – kalpler veya parmaklar genellikle iş boyunca gökyüzünde görünür – Lindy hop, voging, tekme, kırılma ve çeşitli diğer stil ve geleneklerden yanıp sönmenin yanı sıra. Geometrik aydınlatma projeksiyonları da retro ve fütüristik bir atmosfer yaratır. Özellikle büyük grup bölümlerinde Brown, odayı her zaman takıntılı olduğu, ancak merkeze odaklanan bir güvenlik ile organize eder.

Bu aynı zamanda kendi solo için de geçerlidir. Sonuna doğru giriş yaptığında, bir robot için enstrümantal müzik, Echoey Voice, HBO serisi “Lovecraft Country” nin bir göstergesine yol açıyor. (“Ben” ilham alabilirim ve şovun bir bölümünden başlığı.) “Kendinize Adlandır” diyor The Voice. “Sen hapishanede değilsin.”

Her şeyden önce, Brown güvenlik açığını kendini koruma yoluyla dengeliyor gibi görünüyor, bir el ileri ulaşıyor, avuç içi açık, diğeri bir yumruğa çekiliyor. Ancak solo ilerlediğinde, müziği büyük botlarla yutup yutup bırakmadığına bakılmaksızın müziğe çok eksiksiz bir şekilde verir, bu da kemancıyı lirik olarak yansıtıyorsa, sakinler gibi görünüyor – ve aynı zamanda gerçekten eğlenceli.

“Ben” in sevinci tamamen kendiniz olmanın ve şu anda tamamen mevcut olmanın sevincidir. Biz buradayız, Brown ve aktörler diyor gibi görünüyor – ve geleceğe birlikte dans etmeye devam edeceğiz.

Camille A. Browns “Ben”.

Pazar gününe kadar Joyce Tiyatrosu. joyce.org