Gençlerin yeni gözdesi Budokaido

PeLe

New member
Gençlerin yeni gözdesi Budokaido Japonya ve Kore’de ortaya çıkan bir dövüş ve savunma sanatı olan, Türkiye’de de son vakit içinderda gençlerin spor tercihleri içinde birinci sıralarda yer alan Budokaido, Bandırma’da da yaygınlaşıyor.

İlçede yer alan Akademi Gençlik ve Spor Kulübü atletleri, 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri içinde Sakarya’nın Serdivan ilçesinde düzenlenen Budokaido Türkiye Şampiyonası’nda üç farklı branşta Türkiye şampiyonluğu kazandı.

“Stres atmak için başladım, artık ömrümü bu spora bakılırsa düzenledim”

11 yıldır Uzakdoğu sporları ile uğraştığını tabir eden Aysima Ersin, “Bu yıl katıldığım Türkiye Şampiyonası’nda her yıl olduğu üzere bir daha ulusal kadroya katılmaya hak kazandım. pek hoş bir maç oldu. Elde ettiğim derecelerle gurur duyuyorum. Ben 11 yıldır Budokaido branşı ile uğraşıyorum. Vuruşlu bir tarz bu. çok kuvvetli, güç, dayanıklılık ve esneklik gerektiren bir spor branşı. çok da çetin bir spordur hem de. Ailemin bu sporu seçmemdeki tesiri büyük oldu. Çocukluğumdan bu yana da hareketli bir tanesiydim. Genelde gerilim atmak için başladım fakat daha sonrasında büyük bir bağ oluştu bu spor branşı ile ortamızda. ömrümü da şu anda bu spora nazaran düzenlemiş durumdayım. Yatış, kalkış saatlerim, yediğim yemekler daima bu sporu yapma gerekliliği üzerine kurulmuş durumda. Hedeflerim Türkiye’yi en düzgün biçimde memleketler arası toplulukta temsil edip olabildiğince güzel yere gelmek” dedi.

Budokaido sporu ile 7 yıldır ilgilenen Dilara Tandoğan ise, “Bu sporu yapmayı küçüklüğümden bu yana istiyordum. Lakin kimi problemlerimden dolayı yapamıyordum. daha sonradan bu meselelerim ortadan kalktı ve hayli istekli bir biçimde bu spora başladım. Kısa müddette fazlaca hoş dereceler aldım. 2018 yılında Dünya Şampiyonu oldum. Bu sene de tıpkı biçimde Türkiye Şampiyonu oldum. Budokaido’daki bu başarılarımı Hocam Sermet Ulufer’e borçluyum. beraberinde bir daha Zeynep Ersin ve Mehmet Ersin hocalarım da beni çalıştırdı. Şu an bende akademik manada üniversite okuyorum ve gayem bu branşta yeni atletler yetiştirmek” cümlelerine yer verdi.

51 yıldır Uzakdoğu sporlarının ortasında olduğunu aktaran Antrenör Sermet Ulufer, “Yarım asırlık bir vakit dilimden bu yana bu spor kollarının içerisinde yer alıyorum. Şu anda da Bandırma’da özel bir spor kulübünde budokaido antrenörlüğü yapmaktayım. Ben Ferhat Özsert’in öğrencisiyim. Ülkemizde yapmış olduğumuz spor 1984 yılından beri yapılıyor. Öncesinde Kyokushin Karate ile başladı. Shotokan, Aikido, Jujutsu üzere branşlar vardı. 1981 yılında bu branşın federasyonu kuruldu. Tıpkı yıl ben Türkiye şampiyonu oldum. O günden bugüne kadar da daima öğrenci eğitmekteyim. Eğittiğim öğrencilerimden de pek hayli antrenörler çıktı. Sayısını bile unuttum yetiştirdiğim öğrencilerimin. En son öğrencilerimle Budokaido Türkiye Şampiyonası’na katıldık. 15 tane karşılaşmamız vardı. Birden fazla madalya aldı. Kimisi de deneyim kazandı. Genelde öğrencilerimden memnunum” halinde konuştu.

“200 Türkiye şampiyonu, 45 ulusal atletimiz var”

İlçede yer alan Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi Zeynep Ersin de, “Her yıl olduğu üzere bu yıl da Türkiye Şampiyonası’na katıldık. 15 atletimizden 10 derece elde ettik. Kulübümüzde budokaido, aikido, kickboks branşlarında eğitim veriyoruz. Üç farklı branşta üç başka antrenörümüz mevcut. Atletlerimize güveniyoruz ve gayelerimiz yüksek. Toplamda 200’ün üzerinde Türkiye şampiyonu yetiştirdik ve kulübümüzde 45 ulusal atletimiz var. Bu yıl geçen ay 15 atletimiz siyah nesil birinci dan almaya hak kazandı” diye konuştu.

KAYNAK: İHA