Galatasaray Lideri Burak Elmas: Arka niyetli bir oyunla karşı karşıyayız

PeLe

New member
Galatasaray Lideri Burak Elmas: Arka niyetli bir oyunla karşı karşıyayız Galatasaray Lideri Burak Elmas, kulübün olağan divan konseyi toplantısında gündemdeki mevzular hakkında açıklamalar yaptı. Elmas, “Galatasaray Adası konusunda kazandığımız davanın daha sonrasında yapılan istinaf başvurusu reddedilmiştir. Bu davayla ilgili uğraş veren merhum liderimiz Mustafa Cengiz ve idaresine, istinaf davasıyla ilgilenen idare konseyi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Süreç çabucak hemen tam sonuçlanmış değil, Yargıtay süreci olacak lakin onu da yakından takip ederek hakkımız olan adamızı bir daha kulübümüze kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

ARKA NİYETLİ, KİRLİ BİR OYUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ: “Ben ve arkadaşlarım, birlikte hayli şey başaracağız sloganıyla yola çıktığımızda bizleri motive eden şey paylaştığımız Galatasaray aşkı ve sorumluluk duygusuydu. Seçim devri boyunca üslubumuzu Galatasaray kıymetlerine bakılırsa yapacağımızı tabir ettik. Galatasaraylılık, kolay konuşmaları kaldırmaz. Sesinin yüksekliği değil, kelamının kıymeti kıymetlidir Galatasaray’da. Tek beden olmuş Galatasaray topluluğunun önünde hiç bir arka niyetli odak duramaz. Galatasaray tarih müellif, o odaklar da tarihin tozlu raflarında unutulur masraf. Bu arka niyetli odaklarla çabaya girdik. Kendi hırslarının çerçevesinde seviyesiz bir oyunun içine çekilmeye çalışıyoruz. Biz, sizler ismine Galatasaray’ı yönetiyoruz. Bugün, desteğinize dünden daha epeyce muhtaçlığımız var. Kelamını ettiğim odakların sıkıntıyı özelleştirmeye çalıştığı bu durumda topluluğumuzun kenetlenmiş gücünü onlara hissettirmeliyiz. Türk sporunun önüne koydukları şahsî çıkarların küçüklüğü, Galatasaray’ın yükü altında ezilecektir. Bu kararlılığımızı sizlere açıkça tabir ediyorum.

BUGÜN OYNANAN OYUN ADİL DEĞİLDİR: Galatasaray’ın Türk sporunca faal olması, birleştirici olması kimi kesitleri rahatsız etmektedir. Biz bu süreçte ayrıcalık talep etmedik. Sporun tüm bileşenlerinin menfaatlerini öne aldık. Oyun adil olduğunda Galatasaray kiminle oynarsa oynasın kazanmayı amaç alacaktır. Galatasaray’ın genetiğinde kazanmak vardır. Oyun adil olduğunda ulu tarihimizde olduğu üzere kazanacaktır. Bugünkü kaidelerde oyun adil değildir. Kendi makamlarından diğer bir şey düşünmeyen insanların oyunlarına alet edilmektedir bugün Türk sporu.

HAYATIMDA BİRİNCİ KERE BİR KULÜBÜN EMEĞİNİN 5 HAFTA ARKA ARDA ÇALINDIĞINI GÖRDÜM: 25 yıldır futbolun içerisindeyim. Birinci defa 5 maç arka arda bir ekibin emeğinin çalındığına şahit oldum. Galatasaray işte burada büyük bir misyon üstlenmektedir. Bu kirli nizama Galatasaray’ın verecek yanıtı vardır. Kitaplarından utancı çıkaranların artık utanma vakti gelmiştir. Kıymetlerimiz için bu çabayı bugüne kadar verdik, tek kalsak da vereceğiz. Bizlerle tıpkı samimiyeti ve spor külçeşidini vermek isteyen spor kulüplerini de paydaş olarak görüyoruz. Bizleri kendi bataklıklarına çekmeye çalıştıklarını gördük ve yaşadık. Buna misliyle karşılık verebilirdik. Yalnızca yapan olmak ismine, Futbol yara almasın, aslına bakarsan kaybettiği paha daha da azalmasın diye bunları önlerine dökmedik. Kendi koltuk sevdalarına bizi alet etmeye çalışanları gördük.

ORTADA BATAKLIK VAR! GALATASARAY’IN VAZİFESİ BATAKLIĞI KURUTMAKTIR: Biz bu oyuna gelmedikçe adaletsizliklerini, küstahlıklarını ve çirkinliklerini daha da arttırdılar. Topluluğumuzun hudut uçlarıyla oynamaya devam ettiler. misyona geldiğimizden beri verdiğimiz kelamları gerçekleştirmekten bizleri alıkoymaya çalıştılar. Galatasaray bu ufak hesaplara alet olmayacak kadar pahalıdır. Bataklıkta yapılacak gayret kimseye yarar sağlamaz. Galatasaray’ın nazaranvi bataklığı kurutmaktır. Onlara bir baht verdik fakat TFF yöneticileri yalnızca bu bataklık nizamını sürdürmeye değil, Galatasaray’ın bu bataklığı kurutma isteğine, şeffaflık ve adalet talebine de karşı durmaktadır. TFF yöneticileri, dokunaklı bir koltuk sevdasına kapılmakta ve Galatasaray’ı bu kirli uğraşa çekmeye çalışmaktadır. Çözümsüzlük isteyenlerin verdiği gayrettir bu. Türk sporunun yarınlarını düşünen zihniyetimizin karşısında olan bu insanların koltuk sevdası vardır.

YAPAMIYORSANIZ, GİDECEKSİNİZ: Artık geri dönüşü olmayan bir çaba ortasındayız. Bu gayretimiz, ülkemizde futbolun kıymetini yükseltmek içindir. Avrupa’da ülkemizi daha güzel temsil etmek içindir. Bu zihniyet, futbolun ve Galatasaray’ın bedellerinden çalmaktadır. Biz karşılığımızı Avrupa’da son 16’ya vererek göstereceğiz. Kendi ortalarında girdikleri dalaşı kendileri verebilir. Yarından tezi yok TFF’de bu işlerin ortağı ve paydaşı olan tüm heyetlerdeki her bir üyenin silkelenip kendine gelerek o koltukların temsil ettiği yükle davranmasını, bu olmayacaksa da acil olarak o koltukları terk etmelerini Galatasaray olarak talep ediyoruz. Unutmasınlar ki, makamlar onurludur lakin temel olan makamdan onur almak değil makama erdem katmaktır. Yapamazsanız gideceksiniz. Yapamıyorsanız, gideceksiniz.

TFF İÇİNDEKİ GALATASARAY ÜYESİ İNSANLARA ÇAĞRIM VAR: TFF ise, heyetlerin seçimleri acil biçimde yenilenmedikçe Türk futbolu için hayır yapmaya çalışıyorum. Bu çağrıyı, düzgün niyetle çalışmaya çalışan, koltuk savaşını teessürle izlediklerini bildiğim bir avuç pak üyeye sesleniyorum. Tüm bu yapılanlara karşın orada oturmaya devam edecek olan Galatasaray üyesi insanlara da bir çağrım var. Önünüzde o koltuklarda oturmaya devam etmek ve Galatasaray’a aykırı düşmek halinde iki seçenek var. Bu, Galatasaray lideri olarak size son çağrımdır.

GALATASARAY’I DEVLETİMİZLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR: Galatasaray’ı gönülden bağlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’yle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu oyunu Galatasaray’a karşı oynayamazsınız. Siyasetle asla ilgisi olmamış, devletinin her vakit yanında olmuş Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray Spor Kulübü, sizin bu oyununuza büyük gelir. Bizim bir tek cumhuriyetimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Galatasaray’ı hile ile denetim altına almak haddiniz değil. Sistematik bir Galatasaray düşmanlığı görüyoruz. Galatasaray’ı affetmediğinizi de görüyoruz. Siz hangi tezgahla karşımıza çıkarsanız çıkın sonuçta kazanan Galatasaray olur.

BU TAVIR DEVAM EDERSE YAYIN HAVUZUNDAN ÇIKARIZ: TFF’nin bu tavrı devam ederse, önümüzdeki yayın ihalesinde kurumumuzun yer almamasıyla ilgili çalışmalarımızı yaptığımızı bildirmek isterim. Gerekirse tüm kulüplerle konuşarak naklen yayın ihalesinden çıkma kararlılığımızı ortaya koyacağız. TFF gerekeni yapmazsa, yayın havuzundan çıkacağımızı topluluğumuza açıklamak isteriz. Galatasaray’ın TFF tarafınca içine çekilmeye çalışıldığı oyun, geçmişteki üzere sıradan bir TFF-Galatasaray uyuşmazlığı değildir. Daha sistematik bir biçimde kulübümüze karşı kirli bir sistem var.

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ: Biz burada asla geri adım atmayacağız. Bizler de yanılgılar yapabiliyoruz fakat bu yanılgılarımızı süratli biçimde düzeltme gayretinde olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ben ve arkadaşlarım, bu nazaranvde olduğumuz sürece tüm kararlarımızı kendi popülaritemiz için değil, Galatasaray’ın menfaatleri için vereceğiz. Asla da geri adım atmayacağız. Biz büyüklerimizden bu biçimde gördük. Üyelerimizin hiç bir kuşkusu olmasın.” (HABER MERKEZİ)