Formula 1’den Rusya yaptırımı: Rus şoför Nikita Mazepin’in kontratı feshedildi

PeLe

New member
Formula 1’den Rusya yaptırımı: Rus şoför Nikita Mazepin’in kontratı feshedildi Rusya’nın Ukrayna harekatının akabinde dünya çapında Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulanmaya başladı. Formula 1 grubu Haas bu kapsamda, Uralkali markasıyla yollarını ayırdı. beraberinde Uralkali’nin takviyesiyle grubun ikinci koltuğunda yarışan Rus şoför Nikita Mazepin’in kontratı da feshedildi.

Motorsport’un haberine göre, alınan karar, Rus şoförün artık ekiple bir bağı kalmadığı ve yeni dönemde gridde yer almayacağı manasına geliyor. sonucun akabinde bir açıklama yayınlayan Nikita Mazepin, FIA’nın aldığı son kararlara uymaya karar verdiği için Haas’ın sonucunı anlayamadığını belirtti.

Şoför şu sözleri kullandı:

“Değerli taraftarlarım ve takipçilerim, F1 kontratımın feshedildiğini duyduğumda epeyce hayal kırıklığına uğradım. Zorlukları anlıyor olsam da, FIA’nın sonucu ve devam etmek için önerilen şartları kabul etme konusundaki istekliliğim, tek taraflı olarak alınan bu kararda büsbütün göz arkası edildi ve rastgele bir müddetç izlenmedi. Durumu anlamaya çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. F1’de geçirdiğim vakte kıymet verdim ve daha yeterli bir devirde yeniden birlikte olabileceğimizi umuyorum. Önümüzdeki günlerde söyleyecek daha epey şeyim olacak.”