Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday

PeLe

New member
Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday Türkiye Kürek Federasyonu’nun ekim ayı sonunda yapılacak olan seçimli genel şurasında lider adaylığını açıklayan Fenerbahçe Kürek Şubesi Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray Kulübü’nün de federasyon başkanlığı konusunda takviye verdiği Ertürk, projelerinden ve kürek sporunun gelişimi için yapmayı hedeflediği tertiplerden bahsetti.

“Bütün kulüplerimizi kalkındırmak istiyoruz”

Büyük bir değişim mottosuyla yola çıktıklarını tabir ederek yapılacak olan seçimde başkanlığa aday olduğunu söyleyen Erhan Ertürk, “Bu değişim bizim üzere daha ufak topluluklarda daima birlikte olacak bir durum. Bütün kulüplerle konuştuk. Galatasaray da sağ olsun bize takviye verdi bu durumda. Bunu yapabilirsek daima birlikte yapabiliriz dedik. Birtakım konularda kökten değişim gerekiyor. Ulusal kadro düzeyinde muvaffakiyetler geldi lakin artık bir düzey atlamak için el ele değişime muhtaçlığımız vardı, kürek sporunun sesini duyurmamıza muhtaçlık vardı. Bu da ortak gruplarla başladı. Biz onlardan feyz aldık. Ben teknik takımdayken, ortak takımlar kurduğumuzda iki kulüpten de önemli reaksiyonlar aldık. ‘Galatasaraylı çocuklar Fenerbahçeli çocuklarla oturur mu’, ‘Fenerbahçeli çocuklar, Galatasaraylı çocuklarla oturur mu’ üzere iki taraftan da yansılar aldık. sonrasındasında muvaffakiyet gelince herkes memnun oldu. Bunun küçük manada bir meselai gördük ve büyük taraflara da örnek olma üzere misyonumuz da olabilir ileride. Çocuklardan gördüğümüz bu muvaffakiyetle, kulüpler el ele daha başarılı bir kürek sporu oluşturabilir dedik. Kürek ekolü olan ülkelerle yarışabiliriz. Kürek sporunun bir kültür haline gelmesini istiyoruz. Bunun için de bütün büyük kulüplerin el ele birlikte hareket etmesine gereksinim var. Bunları da liderlerimize anlattık ve hayli olumlu bakıp yardımcı oldular. Teşekkür ediyoruz buradan. Takviye verdiklerini deklare ettilar. Seçime gidiyoruz ve inşallah seçildiğimizde de bunu bütün Türkiye’ye yayarak bütün kulüplerimizi kalkındırarak muvaffakiyete ulaşmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

“Deniz küreğini avantaja çevirmemiz gerekiyor”

Kürek sporunda, 2028 olimpiyatlarında deniz küreği branşının da yer alacağını ve artık ülkelerin deniz küreği konusunda da çalışmalar yaptığını söyleyen Erhan Ertürk, Türkiye’nin de bu mevzuda büyük avantajları olduğunun altını çizdi. Karadeniz’in dalgalı, Ege’nin rüzgarlı ve Akdeniz’in de dingin sularının olmasının değerine değinen Ertürk, “Her koşulda hoş idman yapma avantajı olur. Beşerler tek koşul bulabiliyor hatta birfazlaca ülkenin denizi yok. Bu spora biz de öteki ülkeler üzere en başından adım atarsak büyük başarılara imza atarız. Ülkenin bulunduğu lokasyon olarak epeyce avantajlıyız. Bütün denizlerimize bunu kulüp olarak yaydığımız vakit ülke gençleri için büyük avantaj olacaktır. Bizim spor kulüpleri olarak gerçek gayemiz gençleri spora katmak. Spor kültürü alan bir insan, öz disiplin olarak epeyce farklı bir noktaya geliyor. Berbat alışkanlıklardan uzak, disiplinli biçimde ilerliyor. Ders çalışma saatlerini bile ayarlamaları gerekiyor burada. 13-14 yaşındayken çocuklar kendi planlamasını yapıyor. Deniz küreğine birinci başta adım atıp, birfazlaca açılan kulüplerimizle birlikte ilerlersek olimpiyatlarda önemli ve hayli sayıda madalya bahtımız var. Bu da ülkemiz yaranına olacak. Tesisleşme, ekipman olarak başka ülkelerle bu yarışlara tıpkı anda başlayacağız. Biz kürek sporuna öbür ülkelere nazaran hayli geç girdik. 100 yıldır, 200 yıldır kürek kültürü olan ülkeler var. Biz bu sefer en başından yakalayacağız ve kendi kültürümüzü oluşturacağız. Yurt dışıyla entegre biçimde hoş çalıştığımız vakit başarılı olmamak için hiç bir sebep yok” diye konuştu.

“Genç lakin deneyimli bir ekibiz”

Yaş olarak hayli genç bir isim bulunmasına rağmen, kürek sporunda fazlaca deneyimli olduklarını da söyleyen Erhan Ertürk, “Değişen dünyada nesil farkları epey daralmaya başladı. 5 yıl evvelki kuşakla, 5 yıl daha sonraki kuşak içinde önemli farklar oluyor. Bağlantı çağındayız ve epey süratli değişiyor her şey. Daima şimdiki kalmak gerekiyor. Bizim grubumuz de fazlaca genç. Bütün takım olarak dünyaya entegre, yeni gereksinimleri bilen bir takımla geliyoruz. Bu fazlaca büyük bir avantaj. Bunun yanında deneyimsiz de değiliz. Ben daha evvel teknik konseylerde da yer aldım. 13 yıl bu sporu her yaş kümesinde yaptım ve epeyce da yeni yaptım. Bu niçinle hafızam fazlaca taze. Onların muhtaçlıklarını biliyorum. Yurt haricinde muvaffakiyet için gerekenleri biliyorum. Bunu avantaja çevirmek istiyorum. Çalışmamız için bence bu genç kuşak epey daha uygun ve elverişli olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Kürek sporuna herkes ulaşabilecek”

Kürek sporunun başka spor branşlarına göre daha kıymetli bir spor bulunmasına rağmen devletin yaptığı SEM ve TOHM projesinin hayli kıymetli olduğunu söyleyen Erhan Ertürk, “Burs konusunda devletimizin yaptığı hayli hoş bir avantaj var. Bütün vakıf üniversiteleri yurt haricinde derece yapmış atletlere tam burs veriyor. Bunun yanında yurt haricinden da burs alan atletlerimiz oluyor. Kürek sporunun eğitime katkısı epey büyük. Bunun yanında spor eğitim merkezlerini bütün vilayetlere taşıyabilirsek, o vilayetlerdeki beşerler ekstra bir fiyat ödemeden çocuklarını bu sporla tanıştırabilirler. SEM ve TOHM projesi fazlaca kıymetli. Muhakkak bir süre daha sonrasında çocuklara da faydaları oluyor bu projelerin. Buradan çıkan çocukların birçok da şu anda ulusal ekipte. Bunu yaygınlaştırdığımızda hem çocuklara karı olacaktır, çocukların da Türk küreğine çıkarı olacaktır. Burada basına da iş düşüyor. Popülerlikten uzak bir sporuz ancak basının bunu duyurması da epeyce büyük avantaj olacaktır” diyerek kelamlarını tamamladı.

KAYNAK: İHA