Fedon: Kanser oldum, böbreğimin yarısı gitti

Morgoth

New member
Bir magazin programına katılan 77 yaşındaki sanatçı Fedon, son 2 yılının kanserle gayret ile geçtiğini deklare etti. Sanatçı, “Yaşımdan dolayı epey hastalıklar geldi, direniyorum” dedi.

Kanserle uğraşını anlatan Fedon, şu tabirleri kullandı:

“Artık hastalıklar arttı. Eski model bir otomobilin evvel kaportası çürür, daha sonra motor yağ kaçırır. Bunları bekleyen bir beşerim, olacak bunlar. Yaşımdan dolayı epeyce hastalıklar geldi, direniyorum. Kanser oldum, böbreğimin yarısı gitti. Lakin mevtten korkmuyorum. Zeki Müren çok hoş sıkıntısı ‘Ölüm varken ben yokum, ben varken mevt yok.’ Sürünmeyeyim diğer hiçbir şey istemiyorum. Vefat Allah’ın buyruğu. Her gece dua ediyorum ‘Allah’ım çocuklarımın sıhhatini ver, beni de ele güne muhtaç etme, süründürmeden canımı al…’ İnsan eti ağırdır, epeyce sıkıntı bir şey.”

‘İMKANLARIM DAHİLİNDE GÜNÜMÜ GÜN ETMEYE ÇALIŞIYORUM’

Her şeye karşın yaşamayı epeyce sevdiğini belirten sanatçı, “Hastalık sahibi olup da benim üzere çalışan, yaşayan yoktur. Dün gece üç saat sahneye çıktım. Artık imkanlarım dahilinde günümü gün etmeye çalışıyorum. Hala giyip kuşanıp çıkıyorum dışarı lakin yoruldum artık eskisi üzere değilim” dedi.