Fatih Terim: Ocak ayında kimi projelerimiz, herkes değişime hazır olmalı

PeLe

New member
Fatih Terim: Ocak ayında kimi projelerimiz, herkes değişime hazır olmalı Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, kümeden çıkmaları halinde UEFA Avrupa Ligi’nde birfazlaca şeyi hayal edebileceklerini söylemiş oldu.

UEFA Avrupa Ligi E Kümesi’nin 4’üncü haftasında yarın Lokomotiv Moskova’yı konuk edecek olan Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Hayaller olmadan hiç bir şeyin olmayacağını” söyleyen Fatih Terim, “Bu kümeden çıkarsak bizim de söyleyecek epey şeyimiz olacak demiştik. Şu ana kadar düzgün gidiyoruz. Bu kümeden çıkarsak biroldukça şeyi hayal edebiliriz. Her geçen gün daha yeterli olacağımıza inanıyoruz. Gerçekten epey şiddetli bir kümede yarışıyoruz. Neredeyse Şampiyonlar Ligi kümesi çektik diyorum ısrarla” diye konuştu.

‘LİDER ÇIKMAK İÇİN BU MAÇIN STRATEJİK OLARAK ÇOK KIYMETİ VAR’

Lokomotiv Moskova’nın yeni teknik yönetici Markus Gisdol geldikten daha sonra çıkış yakaladığını lisana getiren Terim, “4 maçta yalnızca bize yenildiler. 2 galibiyet, 1 birliktelik aldılar. Bu da düzgün yere hakikat gittiklerinin göstergesi. Markus Gisdol nazaranve geldikten daha sonra yalnızca 1 yenilgileri var, o da bize. Bu maçın kolay geçeceğini kimse beklemesin. Bir puanları var lakin matematiksel olarak hala savları var. Bu kümeden önder çıkmamız için bu maçın fazlaca stratejik bir kıymeti var. Şayet kazanırsak 10 puan yapıyoruz. Küme önderinin direkt son 16’ye gittiği bir ortamda, ikincinin Şampiyonlar Ligi’nden gelen bir rakiple oynayacağını düşünürsek, liderlik önemli” sözlerini kullandı.

‘BU MAÇ, BİRİNCİ MAÇA NAZARAN DAHA GÜÇ GEÇECEK’

“Lokomotiv Moskova kıymetli oyunculara sahip” diyen Terim, “Baskıyı seven, topun kendinde kalmasını isteyen, pasa dayalı oyunu oynayan bir grup. Nereleri zayıf, nereleri kuvvetli, uygun tespit ettiğimizi düşünüyoruz. Bu maçın birinci maça göre daha güç geçeceğini kestirim ediyorum” dedi.

‘YİNE BAŞARILI OLABİLİRİZ FAKAT MAKASI KAPATMAMIZ LAZIM’

Avrupa kulüpleri ile makasın açıldığını söylemesinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim, şunları söylemiş oldu:

“Makas alışılmış yalnızca skorlarla ilgili değil. Ekonomik güç, idari düzenek, teknik davranış… Biroldukca niçini vardı bunun. Brighton grubu 11 milyona oyuncu alıyor. daha sonra diyor ki sizde kalsın. Ben dönem sonu alırım. Daha üstlere çıkmıyorum. İşin ekonomik gücü hayli değerli bir yer kaplıyor. Koyduğumuz plan, proje bizi farklı yerlere götürecek inşallah. Bugün arkadaşlarım Crystal Palace’nin akademi yapılanmasının fotoğraflarını gönderdiler. Açıkçası A grup spor merkezinden daha önde. Şayet akademisi bu biçimdeyse, A grubunki nasıl deniyor. 2000’de de makas vardı. Makas daima vardı ancak açılıyor demek istiyorum. Her vakit makas olmaya devam edecek. bir daha başarılı olabiliriz lakin makası da kapatmamız lazım.”

‘TAKIMIMIZDAN MUTLUYUZ LAKİN HER VAKİT DAHA YETERLİSİ VARDIR’

Ocak ayı için plan ve projelerin olduğunu lisana getiren Terim, “Avrupa’da kadronun durumu, gençleri, liderliği, gol yemeden liderliği konuşuluyor. Galatasaray uzun bir ortadan daha sonra bir maça favori çıkıyor. Duramayız. Ocak ayında birtakım projelerimiz, planlarımız var. Tüm teknik arkadaşlarımız, scout grubumuz, hepimiz hazırız. Herkes de değişime hazır olmalıdır. Verme, alma işlerine hazır olmalıyız. Biz mevcut ekibimizden mutluyuz lakin her vakit daha güzeli vardır. Bu ideolojiyle düşünerek hareket edeceğiz ocak ayında” açıklamasını yaptı.

‘BU KURALIN ANA MAKSADININ 14 TÜRK OLDUĞUNU KİMSEYE ANLATAMADIM’

Fatih Terim, yabancı sınırlamasıyla ilgili soruya “Bu kuralı futbol yöneticisiyken uygulayan, planlayan grubun başında olan biriyim. Bu kuralın ana gayesinin 14 Türk olduğunu kimseye anlatamadım. Bu bir bakış açısı. Bu bir anlayış. Yasaklarla hiç bir yere varamayız. Rusya yinedan yabancıyı hür bırakma evresinde. Oyuncuyu Türk, yabancı diye ayırt edemezsiniz. Geçen sene aşağı üst 10+15 tane Türk oynattım, özgür değil miydi? Parayı kulüpler veriyorsa, sonucu da onlar vermeli. Bu kadar fazla yabancı olduğu vakit Türk oyuncusu yetişmiyor anlayışına hiç bir vakit inanmadım” karşılığını verdi.

‘BİR MÜDDET BOEY’DEN FAYDALANAMAYACAĞIZ’

Fatih Terim, Sacha Boey’in sakatlığı ile ilgili bilgi vererek, “Tedavisi tamamlanmıştı, performans takımımızla çalışırken son testlere girdi. Oyuncunun bu tip kas sakatlıkları dönüşünde, belirli suratlardaki beden tepkilerinin uygun denetim edilmesi lazım. O suratlara çıktığında biraz ağrı hissetti. bir süre daha kendisinden faydalanamayacağız” dedi.

‘ARDA’YI ÖZLEDİK, BEKLİYORUZ’

Arda Turan’ın sakatlığına da değinen Terim, “Bilek sakatlığı denince güya yavaşça bir şey üzere algılandı. Arda fazlaca ağır bir sakatlık geçirdi. Sıhhat heyetimize sorduğunda verilen cevap, Arda koşmaya başladığı andan itibaren ağrısı var. Her gün tedavide ve çalışmada. bu biçimde bir durumda epeyce küçük bir eşik var, ağrılarla o eşiği atladığımızda, bir hafta üzere kısa bir müddetde dahi gruba verebiliriz dediler. Biz de özledik. Dilerim bir an evvel ortamıza katılacak” diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)