Fatih Terim: Fevkalade bir mümkünlük zinciri var

PeLe

New member
Fatih Terim: Fevkalade bir mümkünlük zinciri var UEFA Avrupa Ligi E Kümesi 5’inci maçında yarın Fransa’nın Olimpik Marsilya kadrosu ile karşılaşacak Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki görüşmede konuşan Terim, Fenerbahçe maçında kırmızı kart görmesiyle ilgili gelen soru üzerine, “Derbi heyecanları, hakem kusurları ve yabancı kuralları üzere yaratılan ilüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın müddettir biz birbirimizle oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Bu dün olduğu üzere, yarın da devam edecek” sözlerini kullandı.

‘BU MAÇIN TELAFİSİ YOK’

“Galatasaray’ın başkan olduğu, kazanması halinde, Rusya’dan gelecek Lazio’nun puan kaybında kendisini direkt kümeden çıkaracağı bir ortamda, bu tip illüzyonlarla uğraşacak vaktimiz yok” diyen Terim, şöyleki devam etti:

“Marsilya maçının ehemmiyetinin önüne rastgele bir şeyi geçirmek istemiyorum. Kesinlikle ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar epey kıymetli, hayli üzüldük. Lakin bana hangisi daha değerli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha kıymetlidir derim. Fenerbahçe maçının telafisi vardır, bu maçın telafisi yoktur. Marsilya maçının önüne hiç bir şey geçmemeli, geçmeyecek de.”

‘TÜM YANILGILARIN SORUMLULUĞUNU BEN ALIYORUM’

Futbolcuları vakit zaman durum yanılgısı yaptığını, gol bulmada başarılı olmadıklarını söyleyen Terim, “Ama epeyce gençler, onlara güveniyorum ve inanıyorum. Evet, kızıyorum. En az gol konumu nazarann kadroyuz, en çok gol beklentisi olan grubuz ancak sıralamada buradayız. Rakibimize fazlaca az durum veriyoruz, fazlaca yiyoruz, fazlaca girip, az atıyoruz. Onların potansiyellerinin farkındayım ben. Bunu çabuk yansıtmalarını istediğim için üzülüyorum” dedi.

Kusurların sorumluluğunun kendisine ilişkin olduğunu belirten Fatih Terim, “Onların hepsi benim evladım, yaptıkları tüm kusurların, eksikliklerin bütün sorumluluğunu ben alıyorum. Bu çocuklar, bu ekonomik zorluklarda kulübümüzün yol alabilmesi için en değerli silahlardır” diye konuştu.

‘GOLCÜLERİMİZİN DAHA FAZLA GOL BULMASI BİZİ ÖBÜR BİR YERE TAŞIRDI’

Ekibin gol konumlarından faydalanamamasını pahalandıran bulunan Terim, “Diagne de, Mostafa da, Halil de gol beklentisi olan oyuncularımız. Vakit zaman hepsine talih verdik. Atmaya başlarlarsa devam edeceklerini düşünüyorum. Tahminen ben de birtakım maçlarda diğerlerini tercih edebilirdim. Görüş problemi. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Golcülerimizin bu kadar durum bulmada daha fazla gol yapması bizi öbür bir yere taşırdı” dedi.

‘İSTEĞİMİZ BURADAKİ MAÇI BİTİRİP, RUSYA’DAN GELEN HABERLE O HOŞ DUYGUYU YAŞAMAK’

“Bizim çıktığımız her 11, idealdir” diyen Fatih Terim şöyleki konuştu:

“Marsilya ekibinin epeyce kuvvetli bir grup olduğunu hepimiz gördük. Defanstaki başarımız, bütünlüğümüz bizim için artı. Orada birkaç duruma biz yaklaşmışız, onlara vermemişiz. Oyunun momentumu bilhassa ikinci yarıda onların eline geçmiş. Burada oyuncularımızdan beklentim, oyunu ele almamız. Marsilya kolay bir kadro değil, fazlaca güç bir kadro. Çok sıkıntı ve sert geçecek bir maç olacak. Turnuvanın öncesinde, kura çekimi öncesinde, UEFA Avrupa Ligi’nin favorilerinden gösterilen bir ekip ile oynayacağız.”

Marsilya maçını kazanmak istediklerini lisana getiren Terim, “Kazanmanın manası bir diğer alışılmış ki lakin yarın birliktee kalır, Lokomotiv Moskova da Lazio’yu yenerse bir daha gidiyoruz. Fevkalade bir mümkünlük zinciri var. Buradan gidemeye de biliriz. Lokomotiv Moskova bile gidebilir. Buna epeyce dikkat etmeliyiz. İsteğimiz, bitirip, oradan gelecek iki neticeyi de bekleyip, o hoş duyguyu yaşamak. Biz istiyoruz ki, kümesi başkan olarak bitirip şubat ayında maç oynamayalım ve ocak ayındaki niyetlerimizi uygulayalım, şubata, marta öbür bir durumda çıkalım” sözlerini kullandı.

‘ELEŞTİRİLER OLACAKTIR, KÂFİ Kİ DOZUNDA OLSUN’

“Kendinizle ilgili tenkitleri görüyor musunuz” sorusuna Terim, “Tabii ki kulağıma geliyor, görüyorum, okuyorum. Tenkitler olacaktır. Kâfi ki dozunda, edeplice, ahlaklıca olsun. Onları anlamaya çalışıyorum. Galatasaray ekibi bu, âlâ gitmiyorsa tenkitler olur. Nasıl kaybettik, onlara bakalım. Bir gün gelirse ben de isim veririm, onlar Fatih Terim demiyor mu? Oradan daha sonra daha rahat adres bulur herkes” karşılığını verdi. (İSTANBUL/DHA)