Evsizler için su ve güneş kremi

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Frank Zander şimdi ısı tahliyesine yardım ediyor: evsizler için su ve güneş kremi

Pazartesi günü Frank Zander, Berlin-Zehlendorf’taki bir Diakonie ısı tahliye tesisini ziyaret etti ve bir bağış çeki verdi.

Frank Zander ve Diakonie direktörü Ursula Shoen güneş kremi, deodorant ve su dağıtıyor.Hannes P. Albert/dpa

Zehlendorf’taki kırmızı tuğlalı kilisenin önünde bir çadırda banklar kuruluyor. İnsanlar küçük gruplar halinde fısıldaşırlar, heyecanlı görünürler. “Bugün kimin geldiğini biliyor musun?” Diakonie Berlin-Brandenburg’un bir çalışanı sıcak kahvesini yudumlayan bir adama soruyor. Başını sallıyor. Coşkuyla şöyle diyor: “Frank Zander, basın, herkes!” Dışarıda sosisler kızartılıyor ve tatlı olarak karpuz ve pudra şekerli waffle var. Frank Zander öğlen 12’de Pauluskirche’ye vardığında, etrafı hemen çalışanlar ve ihtiyaç sahipleri tarafından sarılır. Herkes onunla bir fotoğraf istiyor.

Frank Zander, 90’larda en büyük hiti “İşte Kurt geliyor” olan eski bir hit ve pop şarkıcısı. Evsizlere yardım etmesiyle de yıllardır biliniyor. Bunun için iki kez Federal Liyakat Haçı aldı. Pazartesi günü evsizler için diyakonal ısı yardımı tesisini ziyaret etti. Diakonie’ye bir bağış çeki ve evsizlere günlük hayatın sıcağında hayatta kalmaları için araçlar sunuyor.

81 yaşındaki, hayır işinin bir parçası olarak Berlin’deki evsizler için her yıl düzenlediği Noel partisiyle tanınmasına rağmen, diğer sosyal kuruluşların da ilgiyi hak ettiğini söylüyor. Bu yüzden ona destek olmak istiyor. Bu kampanyayı desteklemesi “doğal” idi. Sadece kışın fakirin en fakirine yardım etmek istemiyor. “Yardıma ihtiyaç duyulursa, orada olacağım.”

Bahçenin bir köşesinde çadırların önünde sosisler kızartılıyor. Ekmek ruloları ve patates salatası da var. Malte T. (37) az önce kendisine karpuzlu waffle yedi ve Berliner Zeitung’a aslında acilen neye ihtiyaç olduğunu anlatıyor. “Organizasyonların sadece daha fazla paraya ihtiyacı var.” Her Pazartesi orada olduğu için Diakonie çalışanlarıyla çok konuşuyor. Orada her zaman aldığı yemeğin maliyetinin tamamen bağışa dayalı olduğunu öğrendi. “İşte bu yüzden zander’a çok minnettarım.”

Yemekten sonra Zander, 3.000 Euro’luk bağış çekini Diakonie’nin müdürü Ursula Shoen’e verir. Para öncelikle ısı yardımı için diyakonal kuruluşlara ve yiyecek için “sıcak yemek” kampanyasına gitmelidir. Ardından ihtiyaç sahiplerine deodorant, güneş kremi ve su dağıtıyor. Toplantının ana teması: Isı tahliyesi hayati önem taşır. 2022’de Berlin’de 600’den fazla kişi sıcaktan öldü.

Bu nedenle Zander, evsizlere yardım etmeye adanmış birçok Berlin projesini de desteklemektedir. Sözcü Sebastian Peters, “O sadece kaz yemeği olan adam değil” diyor. Zander, şu anda başka ülkelerde düzenlenen büyük etkinlikle tanınması mantıklı olsa da, aynı ilgiyi görmeyen çok sayıda başka girişimi de destekliyor.

Etkinliğin bitiminden kısa bir süre önce bir hemşire, Frank Zander’a kendisine nasıl teşekkür edebileceğini sordu. Bunu gülerek sallıyor. Sadece gereğinden fazlasına sahip olanlar için bir rol model olmak istiyor. “Ve sonra yine de kendime havalı bir sarışın ısmarlayacağım.”