Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko: “Millet olarak biriz, birlikteiz”

Muhabir

New member
Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko, Ukrayna-Rusya savaşına ait gelişmeleri AA muhabirine kıymetlendirdi.

Ukrayna’nın roketler ve ateşler altında olduğunu ve çalışmalarını bu kurallarda sürdüklerini belirten Timoşenko, “Bizim çocuklarımız, ailelerimiz, Ukraynalılar şu an en sıkıntı devri yaşıyorlar. Biz bir millet olarak biriz, birlikteiz. Kendimizi savunmamız için elimizde gereğince güç ve kuvvet var. Bize yardım eden, bize dayanak sunan tüm milletlere, halklara ve ülkelere epey teşekkür ediyoruz. Zira siz olmadan biz ayakta duramazdık, sizsiz bunu başaramazdık” dedi.

Timoşenko, savaş niçiniyle yerlerinden edilen çocukların ve ailelerin kendilerine geldiğini aktararak “Biz elimizden geldiği kadar bu bireyleri tahliye etmeye çalışıyoruz. Bizim ailelerimiz, çocuklarımız bombardıman altında. Onlar ellerinden geldiği kadar sığınaklara sığınmaya çalışıyor. Buna karşın üzerlerine bombalar yağmaya devam ediyor” diye konuştu.

UKRAYNA’YI SAVUNUN, ART ÇIKIN”

Memleketler arası topluma seslenen Timoşenko, “Bizi duyan, bizi goren herkese sesleniyorum. Ukrayna’ya yardım edin. Rusya’ya karşı Ukrayna hava alanının kapatılmasına dayanak olun. Ukrayna’yı savunun, art çıkın” sözlerini kullandı.

Rus tarafının insani koridorlarda bile çocukları ve sivilleri bombalamaya, ateş açmaya devam ettiğini belirten Timoşenko kelamlarına şöyleki devam etti:

“Ukrayna’nın yanında olan tüm ülkelere, milletlere buradan sesleniyorum. Kendi cumhurbaşkanınıza, parlamentolarınıza, yetkililerinize seslenin ki Rusya’ya karşı Ukrayna hava alanını kapatma yetkisi versinler. Bomba seslerini, patlama seslerini duyuyorsunuz. Hava alanının kapatılması bizim için, çocuklar için, aileler için epeyce kıymetli.”

Timoşenko, ülkenin başşehri Kiev’i artan Rus akınları niçiniyle nasıl bir durumun beklediğine ait, Rus tarafı ve Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in, Ukrayna-Rusya içinde süren barış görüşmelerinde “samimi olmadığını” ve bombardımanı sürdürdüğü karşılığını verdi.