Ermaksan’dan ihracata dev katkı

Mezopotamya

New member
BURSA (DÜNYA)

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB), 2020 yılında Türkiye’nin 17,1 milyar dolar makine ihraç ettiğini açıklarken, kesimin en büyük oyuncularından Ermaksan da bu muvaffakiyetin mimarlarından biri oldu. Makine İhracatçıları Birliği Lideri Kutlu Karavelioğlu, Ermaksan’ı gösterdiği yüksek performanstan dolayı kutlarken, ülke iktisadına paha katan performansından dolayı şirkete tebrik plaketi gönderdi.

“Dünyayı etkileyen kuvvetli pandemi şartlarına karşın şirket olarak, 2020 yılında gösterdiğimiz başarılı performanstan ve ülkemize sağladığımız yüksek katma pahadan dolayı epeyce memnun ve gururluyuz” diyen Ermaksan İdare Şurası Lider Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “Pandemiden kaynaklı tüm zorluklara karşın Ermaksan olarak, 2020 yılını amaç açısından güzel bir biçimde tamamladık. 2021 ve daha sonrasında da bilhassa teknoloji geliştirme odaklı ilerlemeye devam edeceğiz. Sac sürece makineleri imalatı, yüksek kuvvetli lazer ışın kaynağı imalatı, üç boyutlu metal eklemeli imalat makineleri, titanyum tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü sistemler denetim kartları imalatının yanı sıra, savunma sanayinden yenilenebilir güce kadar bir fazlaca bölüme yönelik özel üretimlerle, ülkemiz için katma paha üretiyoruz. Mevcut ciromuzun yüzde 85’ini ihracat oluşturuyor.

50 yılı aşan makine üretim deneyimimizle, müşteri isteklerine göre standart boyutlarda üretim kapasitesi yerine, özel üretim kapasitelerinde makineler üretebilme yetkinliğine de sahibiz. Ülkemize ve bölüme yüksek katma bedel sağlama amaçlarımız doğrultusunda, sürekli geleceğe odaklanmış durumdayız. Bu çerçevede yeni yatırımları da devreye alarak, sürdürülebilir büyüme amacımız doğrultusunda emin adımlarla ilerleme amacındayız” dedi.

Teknolojiye yatırımlar sürecek

Halihazırda 110’dan fazla ülkeye yenilikçi mamüllerini ulaştırdıklarını kaydeden Özkayan, “Şirket olarak, bilhassa teknoloji ve Ar-Ge alanında dünyanın sayılı üreticileri içinde yer alma gayesiyle çalışmalarımız sürüyor. Dijital çağa uygun, akıllı ve birbiriyle konuşabilen makineler üretmeye devam ederek, bölümde Sanayi 4.0’ın öncülerinden biri olmayı hedefliyoruz. Büsbütün ulusal imkanlarla hayata geçirdiğimiz bu teknolojiler, ülkemizi dünya teknoloji liginde epey kıymetli noktalara taşıyacaktır. Geliştirdiğimiz eserlerle, ülkemiz ve tüm insanlık için bedel üretmeye odaklanıyoruz. Uzun senelera dayanan know-how birikimimizi, süratli aksiyon alabilme ve teknoloji geliştirme yetkinliğimizle birleştirerek, dünya pazarlarında Ermaksan’ı daha âlâ noktalara taşımak ve ülkemizi memleketler arası arenada en uygun biçimde temsil etmek için çalışıyoruz. Bu şuurla, bilgiye ve teknolojiye yatırımlarımızı tüm süratiyle sürecek” tabirlerini kullandı.