Erdemoğlu Holding’den Trabzon’a 150 milyon TL’lik eğitim yatırımı

Mezopotamya

New member
Petrokimya alanında SASA ve halı bölümünde de Dinarsu ve Merinos üzere dünya çapında markaların sahibi olan Erdemoğlu Holding, Trabzon’da bugüne dek özel bölüm tarafınca gençler için gerçekleştirilecek en büyük eğitim dayanağı için birinci adımı attı.

150 milyon TL üzerinde bir yatırım planı çerçevesinde Trabzon bölgesine armağan edilecek Akçaabat’taki Spor Lisesi Kompleksi’nin temeli devlet protokolünün de iştiraki ile atıldı. Tesis, 4 katlı 16 derslikli lise, 2 katlı epeyce gayeli spor salonu ve 5 katlı 144 kişilik öğrenci pansiyonu binalarından oluşacak.

Bu son temel atma ile Erdemoğlu Ailesi’nin Türkiye’de okullardan yurtlara, mescitlerden taziye meskenlerine dek imza attığı toplumsal sorumluluk projeleri sayısı 36’ya ulaşacak.

Şehre vefa hissini hiç unutmadı

Erdemoğlu Holding İdare Konseyi Lideri İbrahim Erdemoğlu’nun Trabzon’a bu yatırımı yapmasının duygusal ve manalı bir istikameti de var. Aslen Adıyaman Besni’li olan Adana ve Gaziantep’te dev yatırımları bulunan İbrahim Erdemoğlu, üniversite eğitimini Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik kısmında tamamladı. Babası Mehmet Erdemoğlu’nun çizdiği yolda ticaret ömrüne da Trabzon’da adım attı. sonrasındasında da Trabzon’la bağlarını daima sürdürdü. Memleketi üzere gördüğü ve öğrencilik yıllarını geçirdiği bu kente dair vefa hissini hiç kaybetmedi. Son olarak da Trabzon’a sevgisini bu dev hayır projesi ile seslendirmeye karar verdi.

Bu tesisin, Adıyaman-Gaziantep ve Trabzon kentlerinin kardeşliğine de bir köprü olacağına inanan İbrahim Erdemoğlu bu yatırımla ilgili şunları söylemiş oldu:
‘Tüm şirketlerimizle Erdemoğlu Holding olarak, bir yandan ülkemizin kalkınma maksatlarına ulaşması için var gücümüzle çalışıyor, öbür yandan da yarınlarımız olarak gördüğümüz gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmayı en kıymetli sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz” dedi.

“Hayalim gerçekleşiyor”

Erdemoğlu şöyleki devam etti; “Öğrencilik yıllarımı geçirdiğim ve birinci ticaret tecrübesi kazandığım Trabzon’un benim için daima büyük pahası oldu. Hiç bağımı kesmedim. Kalbimdeki bu yerini kalıcı hale getirmek için bu hoş kente ve gelecek kuşaklarına daima bir eser bırakmak istedim. Bugünün benim için o niçinle başka bir manası var.’

Dev yatırımlar kapıda

Dinarsu ve Merinos üzere markaları ile dünya halı dalına istikamet veren kıymetli isimlerden olan Erdemoğlu Holding, polyester, petrokimya alanında da bir daha kritik küresel oyunculardan olan SASA’nın sahibi.
2022 yılında dolar bazında yüzde 40 büyüme öngoren 16 bin çalışanlı Holding, 2021’i 31 Milyar TL ciro ile kapattı.

SASA son olarak, Adana Yumurtalık’ta planlanan petrokimya yatırımı kapsamında arsa için Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı’nca yapılan ihalede en yüksek teklifi vermişti. Kısa müddette tamamlanması beklenen süreci müteakip yaklaşık 20 milyar dolarlık petrokimya yatırımının 1. faz çalışmaları başlayacak. Projeye dünya devlerinin de iştirak etmek için teşebbüslerde bulunduğu biliniyor.