Enerjisa Güç, yangından etkilenenlerin ödeme tarihini erteleyecek

Mezopotamya

New member
Enerjisa Güç, yangından etkilenen müşterilerinin elektrik fatura ödeme tarihlerini 3 ay vade ile erteleme karar aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Sabancı Holding ve E.ON iştirakinde faaliyet gösteren Enerjisa Güç ve Enerjisa Üretim, faaliyet bölgeleri olan Adana ve etrafında yaşanan orman yangınlarında ziyan nazarann halk için harekete geçti.

Bu kapsamda Enerjisa Güç, yangından etkilenen müşterilerinin fatura ödeme tarihlerini 3 ay vadeyle erteleyecek. Yangından etkilenen müşteriler şirketin davet merkezini arayarak erteleme imkanından yararlanabilecek.

Öte yandan halkın acil gereksinimlerinin karşılanması emeliyle Enerjisa Güç tarafınca hazırlanan erzak ve muhtaçlık gereçlerini içeren kolilerinin yer aldığı araçlar, Adana ve Osmaniye’deki muhtaçlık duyulan noktalara ulaştı.

Adana, Mersin ve Osmaniye’de elektrik arzının devamlılığı ismine, yangından ziyan goren elektrik çizgileri ve şebeke ögeleri Enerjisa Güç’ün bölgedeki elektrik dağıtımından sorumlu şirketi Toroslar EDAŞ tarafınca onarılıyor.

Enerjisa Üretim ise konaklama ve lojistik dayanaklarıyla bir arada itfaiye takımlarına ve bölge halkına ekipman, iş makinesi, besin ve su yardımlarını devreye alırken, yangından ziyan nazarann hayvanlar için de veterinerlik dayanaklarını sürdürüyor.

Ayrıyeten Enerjisa Üretim, Adana ve etrafındaki tesir bölgesinde bulunan ve yangından ziyan bakılırsan köylerde, yanan konutları yenileme, yanan bahçelerdeki eserleri satın alma, yaralı hayvanlara uzun vadeli veteriner takviyesi sağlama, telef olan hayvanlarla ilgili de farklı yardım paketleri sunma üzere konularda projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Güç Küme Lideri Kıvanç Zaimler, faaliyet gösterdiği Toroslar bölgesi ve Adana etrafında yaşanan orman yangınlarında ziyan nazarann abonelerinin bu sıkıntı günleri atlatmalarına takviye olacaklarını söz etti.

Türkiye açısından stratejik değere sahip güç kesiminde kamu hizmeti sunduklarına dikkati çeken Zaimler, şunları kaydetti:

“Bu hizmeti verirkilk önceliğimiz çalışanlarımızın, paydaşlarımızın ve bölge haklının güvenliğini ön planda tutarken, bununla birlikte müşterilerimizin yaşadığı külfetler karşısında hakkaniyetli ve sorumlu bir duruş sergilemek. Topluluk olarak genlerimize işlemiş bu sorumlu duruşun bir gereği olarak, bu güç günlerde halkımızın yanında olacağız. Hayata geçirdiğimiz takviye programları ve uygulamalarla, onların karşı karşıya olduğu düşüncelerin giderilmesine, yaşadıkları acının dinmesine bir nebze de olsa katkıda bulunacağız.”